reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

pewnie ze wstrzymuje bo nie masz owulacji wiec te jajeczka sie nie uwalniaja. tak jak Fredzia mowi nie obwiniaj sie bo mamy maly wplyw ma to, tzn zdrowy tryb zycia plus suple i to by bylo na tyle:/
no to tyle supli lykam ze oszalec mozna. Dietę mam, z aktywnością słabo tylko bo po pracy nic sie już nie chce... amh niskie, duze dawki ( chyba) i efektow niewiele.. A tyle kasy... 2 programy po prawie 16tys... i pewnie 0 zarodków. Zatrzymuja sie na etapie moruli... I co tu ma wpływ? Boję się że trzecia stymulacja, będzie z identycznymi dawkami jak dwie poprzednie i wywalimy znów 16tys bez efektu 😔

reklama
Miałam krótki cykl od 2dc Gonal F 150 i Menopur 75
W 9dc dołączony Ceteotide (5dni) potem Ovitrelle na 36h przed punkcja.
Ponoć standardowy krótki program.
miałam dokładnie takie same leki tylko ja miałam Gonal 250 a menopur nie pamiętam i miałam z tego 9 pecherzyków z czego tylko 3 nadawały się, tylko albo aż ;) Dobrze, że jest jedna, to całkiem duża szansa, why not ;)

I ja tak myślę, ale ten lekarz Z w N.ovum jest groźny i boję się, że jak pójdę na wizytę to mnie op....(mimo, że nawet nie podniesie głosu), że się porządziłam.

Trudno, najwyżej mnie pogoni:D
Haha też się go boje [emoji16] przed każdą wizyta mam zawsze spisane leki i czuję się jak przed odpowiedzią w szkole [emoji23]

Myślicie ze na amh ma wpływ to że 3 lata bralam anty przed procedurami? Mowi sie ze jak sie zamierza zajść w ciążę naturalnie to najlepiej na 3 miesiące przed odstawić anty... czy przy in vitro tez to może mieć wpływ na ilość komórek przy stymulacjach ? Wiem ze przy długich protokolach najpierw sa anty ale trwa to dużo krócej niż te kilka lat ktore ja brałam.
Moja przyjaciolka brala anty przez ok.10lat.A tylko otrze sie o spodnie meza i puk- ciaza.Juz ma 3 dzieci.
Wiec watpie.
A pigulki nie trzeba odstawiac 3-6 mies.przed planowaniem ciazy.

Dziewczyny,

Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.

Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.

Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.

Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?
Hmm. U mnie mowili, ze histeroskopia miesiac przed transferem, zeby pobudzic endometrium.

Wydaje mi sie, ze stymulacja powinna być wcześniej. Chyba, ze planujesz transfer swiezegi zarodka to moze wtedy ma sens histeroskopia przed stymulacja?

reklama
Do góry