reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Być może.
Kazali sie umówic za tydzień do kontroli i ustalenia dalszego planu działania.
Tez mnie dziwi brak zapłodnienia tej komórki, tym bardziej ze jestem w pierwszym cyklu 2+1 który zawiera zapłodnienie i kosztuje 13,900 (1 proces 10k, drugi 4k, 3 gratis)
wiec wynika chyba ze wydałam właśnie 10k za 3 monitoringi 2x progesteron i estrogen raz za punkcję i zamrożenie 1 oocyta...
To jakaś paranoja :/
Nie rozpatruj tych pieniędzy w ramach jednej procedury, mam nadzieję że kolejne Ci to zrekompensują z nawiązką... Pierwsza stymulacja często jest słabsza, bo lekarz nie wie jak zareagujesz na leki i dziala trochę po omacku...
Natomiast ja bym się upierała na zapłodnienie tej komórki, skoro i tak masz to w pakiecie.

ja przy amh 1.03 mialam sam menopur 2x 300 i 5 x 225 i na dwie stymulację 3 zarodki moruli, 2 sie zatrzymały A jeden walczy choc nie mam nadziei.. Więc male amh I duze dawki i szału tez nie ma...
Na mój rozum to po pierwszej nieudanej stymulacji powinnaś mieć zmienione leki, a nie znów jechać na tych samych.
Moja lekarka uważa, że każda następna stymulacja może dać całkiem różne wyniki

Myślicie ze na amh ma wpływ to że 3 lata bralam anty przed procedurami? Mowi sie ze jak sie zamierza zajść w ciążę naturalnie to najlepiej na 3 miesiące przed odstawić anty... czy przy in vitro tez to może mieć wpływ na ilość komórek przy stymulacjach ? Wiem ze przy długich protokolach najpierw sa anty ale trwa to dużo krócej niż te kilka lat ktore ja brałam.

Hej Dziewczyny, piszę zapytanie do Kobitek, które mieszkają w DE i są po in vitro. Czy któraś dobra duszyczka mogłaby opisać tak krok po kroku jak u Ciebie to wyglądało? Dziś jestem po rozmowie z lekarzem i tylko same Suche fakty. Dokumenty, antykoncepcja, usg, potem hormony, punkcja... I w tej punkcji mam zapytanie, dzień po mają do nas zadzwonić ile udało się zapłodnić, a chcą pobrać tylko 4 pęcherzyki, i wtedy określa kiedy będzie zabieg. Teraz nie wiem czy to będą 3 dniowe zarodki czy 5 dniowe... Mam do tego wszystkiego takie mieszane uczucia...
U mnie takie decyzje byly podejmowane po punkcji,tzn ile,jak i co zapladniamy.Zawsze byly 3 dniowe,ale to tak klinika decydowala.Dzwonili na nast dzien i mowili ile sie zaolodnilo i kiedy transfer.A reszta rak jak pisalas.Tylko u nas nie bylo refundacji .Dlaczego tylko 4? Nie ma przepisu ktory pozwala na mrozenie tylko 4 czy 6 .Nie zgadzaj sie na to,to twoja decyzja.No chyba ze cos sie zmienilo w rozliczeniach z kasa chorych.

Myślicie ze na amh ma wpływ to że 3 lata bralam anty przed procedurami? Mowi sie ze jak sie zamierza zajść w ciążę naturalnie to najlepiej na 3 miesiące przed odstawić anty... czy przy in vitro tez to może mieć wpływ na ilość komórek przy stymulacjach ? Wiem ze przy długich protokolach najpierw sa anty ale trwa to dużo krócej niż te kilka lat ktore ja brałam.
Ja antyki brałam tylko na potrzeby stymulacji i też mi amh spadło, więc nie obwiniaj się😘

Dziewczyny,

Histeroskopia - miałam mieć przed stymulacją ale lekarz jest na urlopie.

Jestem zapisana na wizytę startową przed stymulacją i teraz nie wiem czy mam ją przesuwać czy nie.

Histeroskopia raczej nie ma wpływu na stymulację (?), a przydałaby się przed transferem (bo przy okazji można zrobić scratching albo wlew z accofilu).
Tym bardziej, że miałbyć pobrany wycinek i czas oczekiwania na wynik to 14 dni.
Tak sobie to tłumaczę, żeby tylko nie odsuwać stymulacji o kolejny cykl.

Co o tym myślicie, najpierw histero i stymulacja czy stymulacja i później histero?

reklama
Do góry