reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześc Dziewczyny. Zaczynam stymulację w końcu :) Dostałam lamette i Rekovelle. Byłyscie tym stymulowane? Jak wrażenia? Jak się czułyście?. Bolą te zastrzyki? Czy was tez ta Rekovella kosztowała 640 zł? ( z refundacją).

reklama
Miałam krótki cykl od 2dc Gonal F 150 i Menopur 75
W 9dc dołączony Ceteotide (5dni) potem Ovitrelle na 36h przed punkcja.
Ponoć standardowy krótki program.
Może to były zbyt małe dawki 🤔. No ale teraz to możemy gdybać...
Jak moje amh spadło na 1,05 to ostatnio i teraz znowu,mam dawkę 300. Ale właśnie przy ostatniej stymulce efektów takiej dużej dawki nie było

Ostatnia edycja:

Być może.
Kazali sie umówic za tydzień do kontroli i ustalenia dalszego planu działania.
Tez mnie dziwi brak zapłodnienia tej komórki, tym bardziej ze jestem w pierwszym cyklu 2+1 który zawiera zapłodnienie i kosztuje 13,900 (1 proces 10k, drugi 4k, 3 gratis)
wiec wynika chyba ze wydałam właśnie 10k za 3 monitoringi 2x progesteron i estrogen raz za punkcję i zamrożenie 1 oocyta...
To jakaś paranoja :/

Jak moje amh spadło z 1,05 to ostatnio i teraz znowu,mam dawkę 300. Ale właśnie przy ostatniej stymulce efektów takiej dużej dawki nie było
Ja przy amh 6,37 które po antkach spadło na 4 z kawałkiem mialam menopuru 150 a pozniej 225 ale bralam z gonapeptylem... dla mnie te dawki Zoelli wydają się być małe🤔

Ja przy amh 6,37 które po antkach spadło na 4 z kawałkiem mialam menopuru 150 a pozniej 225 ale bralam z gonapeptylem... dla mnie te dawki Zoelli wydają się być małe🤔
tak mi przepisali...
może te programy 2+1 maja właśnie na celu żeby czasem pacjent nie zaszedł w pierwszym cyklu bo to się klinice nie opłaca... taniej by mi wyszło zapłacić za 3 monitoringi po 100zl, za aukcje 1000zł i zamrożenie oocytu ok 550... zamknęłabym się w 2000k a tak wydałam najpewniej 10k, bo wynika ze właśnie z programu 2+1 wykorzystałam pierwszy cykl mimo ze nie zapłodnili tego jajka
:(

tak mi przepisali...
może te programy 2+1 maja właśnie na celu żeby czasem pacjent nie zaszedł w pierwszym cyklu bo to się klinice nie opłaca... taniej by mi wyszło zapłacić za 3 monitoringi po 100zl, za aukcje 1000zł i zamrożenie oocytu ok 550... zamknęłabym się w 2000k a tak wydałam najpewniej 10k, bo wynika ze właśnie z programu 2+1 wykorzystałam pierwszy cykl mimo ze nie zapłodnili tego jajka
Niewiadomo czy byś się zamknęła. Nie ma chyba nigdzie tak tanio, ja za jedną procedurę zapłaciłam ze wszystkim liczę tu leki i badania, wizyty itd 15k A jeszcze transferu nie było. Nie stresuj się, zobaczymy co druga stymulacja przyniesie może teraz lepiej dobiorą leki 😊

tak mi przepisali...
Serio, przesrane 😥. Tyle pieniędzy i żadnego efektu...
Wiesz, wielu lekarzy uważa, że pierwsza stymulacja to jest takie sprawdzenie jak zareagujemy na leki. No niby można to zrozumieć, ale szkoda że to się dzieje naszym kosztem 😔. Przecież wielu osób nie stać na kolejne stymulacje i z ledwością mogą uzbierać pieniądze na tę pierwszą 😔

Hej Dziewczyny, piszę zapytanie do Kobitek, które mieszkają w DE i są po in vitro. Czy któraś dobra duszyczka mogłaby opisać tak krok po kroku jak u Ciebie to wyglądało? Dziś jestem po rozmowie z lekarzem i tylko same Suche fakty. Dokumenty, antykoncepcja, usg, potem hormony, punkcja... I w tej punkcji mam zapytanie, dzień po mają do nas zadzwonić ile udało się zapłodnić, a chcą pobrać tylko 4 pęcherzyki, i wtedy określa kiedy będzie zabieg. Teraz nie wiem czy to będą 3 dniowe zarodki czy 5 dniowe... Mam do tego wszystkiego takie mieszane uczucia...

reklama
Jak moje amh spadło na 1,05 to ostatnio i teraz znowu,mam dawkę 300. Ale właśnie przy ostatniej stymulce efektów takiej dużej dawki nie było
ja przy amh 1.03 mialam sam menopur 2x 300 i 5 x 225 i na dwie stymulację 3 zarodki moruli, 2 sie zatrzymały A jeden walczy choc nie mam nadziei.. Więc male amh I duze dawki i szału tez nie ma...

Do góry