reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
nie doszło do transferu, nie miało co, z 25 pęcherzyków zrobiły się 4 komórki, dziś wiem, że do punkcji nie powinno nawet dojść, ale teraz to se mogę gadać :p
Nie zawsze duża ilość pęcherzy to zły wynik, u mnie 36 pęcherzy z czego były 22 komórki i 11 się zapłodnilo - nie miałam info ile komórek było prawidłowych tylko ile się zapłodnilo - zapładniane wszystkie bo ivf robione za granica. Mrozili wszystkie które dotrwały do 5 doby - okazało się ze dotrwało 10. Po 2 miesiącach crio i była ciaza. Nadal ciężko mi w to uwierzyć zwłaszcza ze 5 lat w ogóle się nie udawało.

Nie zawsze duża ilość pęcherzy to zły wynik, u mnie 36 pęcherzy z czego były 22 komórki i 11 się zapłodnilo - nie miałam info ile komórek było prawidłowych tylko ile się zapłodnilo - zapładniane wszystkie bo ivf robione za granica. Mrozili wszystkie które dotrwały do 5 doby - okazało się ze dotrwało 10. Po 2 miesiącach crio i była ciaza. Nadal ciężko mi w to uwierzyć zwłaszcza ze 5 lat w ogóle się nie udawało.
zdawałam sobie sprawę, że ilość nie przekłada się na jakość, moja procedura to trochę dłuższa historia :p

Już po wizycie! Jest zarodek i jest serduszko! ❤️
Screenshot_2021-05-25-13-21-30-028_com.whatsapp.jpg

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest w Invikcie bo w piątek mamy wizytę z podpisaniem papierów do transferu. Lekarz na tej ostatniej tzn to była teleporada powiedział mi,że są dwie procedury do wyboru żebym sobie o nich poczytała, chodziło mu o to nacinanie otoczki i Embryo Glue. I teraz tak my mamy 7 zarodków ale mamy 6.1.1, 5.1.1 x2 i 4.1.1 x2 i dwa ostatnie z trójką wszystkie z 5 doby. Wyczytałam gdzieś że jak jest 6.1.1 z piątej to też nie za dobrze... Już sama nie wiem co myśleć...

Jak to wygląda jeśli chodzi o wybór zarodków to lekarz podejmuje decyzje którego czy my?

I tak sobie myślę, bo pewnie będzie podawany ten z 6 lub 5 na przodzie więc chyba to nacinanie nie byłoby potrzebne jak myślicie? I czy to drugie brać czy nie? Doradzcie coś 😉❤️

reklama
Do góry