reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A żebyście się tak o mnie nie martwiły, to dziś mam wizytę. Oczywiście żeby nie zwariować plan mam obmyślony. Myślę, że tak jak u Nats, w poprzedniej stymulacji miałam za duże dawki leków. Jajca mi za każdym razem rosły bez problemu, więc nie wiem po co mi dowalila teraz te duże dawki.
I postanowiłam, że nie chcę tego posranego labiryntu dla plemnikow - teraz chcę IMSI lub ICSI. To jeszcze do ustalenia.
@nieagatka nie zmienię kliniki bo nie mam na jaką. Oprócz tej mojej starej, wszystkie są za daleko. A pracować muszę.
No i trzecie postanowienie to Aduś i Nats każą brać mi accofil. No to się słucham jak każą 😂. Rozmawiałam chwilkę z Sydorem i wysłałam mu swoje wyniki. Wg Nats on jest zwolennikiem accofilu, więc raczej mi da. We wtorek mam dość niego dzwonić i się umawiać na wizytę online.
No i to mój cały misterny plan.l😜

reklama
A żebyście się tak o mnie nie martwiły, to dziś mam wizytę. Oczywiście żeby nie zwariować plan mam obmyślony. Myślę, że tak jak u Nats, w poprzedniej stymulacji miałam za duże dawki leków. Jajca mi za każdym razem rosły bez problemu, więc nie wiem po co mi dowalila teraz te duże dawki.
I postanowiłam, że nie chcę tego posranego labiryntu dla plemnikow - teraz chcę IMSI lub ICSI. To jeszcze do ustalenia.
@nieagatka nie zmienię kliniki bo nie mam na jaką. Oprócz tej mojej starej, wszystkie są za daleko. A pracować muszę.
No i trzecie postanowienie to Aduś i Nats każą brać mi accofil. No to się słucham jak każą [emoji23]. Rozmawiałam chwilkę z Sydorem i wysłałam mu swoje wyniki. Wg Nats on jest zwolennikiem accofilu, więc raczej mi da. We wtorek mam dość niego dzwonić i się umawiać na wizytę online.
No i to mój cały misterny plan.l[emoji12]
Fuckt, martwię die troche mniej [emoji4]
Brzmi senswonie, tylko cholernie zlosc mnie to, ze to Ty musisz to obmyslac, a nie ci, ktorym taki hajs sie placi.
Tak cyz siak niezmiennie [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

No i trzecie postanowienie to Aduś i Nats każą brać mi accofil. No to się słucham jak każą [emoji23]. Rozmawiałam chwilkę z Sydorem i wysłałam mu swoje wyniki. Wg Nats on jest zwolennikiem accofilu, więc raczej mi da. We wtorek mam dość niego dzwonić i się umawiać na wizytę online.
No i to mój cały misterny plan.l[emoji12]
Fredzia nie wiem czy to pomogło ale mi pierwszy raz doszło do zagnieżdżenia tam gdzie trzeba właśnie z accofilem wlew i zastrzyki. Wcześniej oprócz cp to zawsze beta 0 (aż 4 razy).
Nie wiem może to tylko zbieg okoliczności ale ja ufam Paśn.ikowi, ewidentnie coś ze mną było i jest nie tak..
I jeszcze miałam kroplówkę z atosibanu, kosztowne ale zawsze w głowie że coś nowego i może pomoże [emoji847]
A odnośnie dużych dawek leków to tym razem też miałam większe niż rok temu bo starsza, bo bez jajowodu bo coś tam i w końcu jeden jajnik wogole nie zareagował na stymulację, nie wiem czy jakieś jajko było z niego [emoji3061]

A jak dostałaś skierowanie że na NFZ ? Długo czekałaś ? Co sprawdzili Tobie w badaniu ?
Dostałam skierowanie od lekarza który pracuje w szpitalu i on mi termin ustalił bardzo szybko, chyba nawet miesiąca nie czekałam i ten sam lekarz właśnie mi zabieg robił Sprawdzał budowę macicy, czy nie ma żadnych zrostów czy torbieli Dodatkowo miałam pobrany wycinek i zrobione badanie histopatologiczne U mnie na szczęście wyszło wszystko dobrze [emoji16][emoji16][emoji16]

Już skończyłam działać. Przegrałam. Nawet nie zaskoczyło. Co tu pisać. Przepraszam, że musiałam kłamać, ale jakoś mam coraz mniej chęci dzielić się z kimkolwiek transferem bo ciągle jest to samo.
Ale wiesz co sobie pomyślałam teraz? Że nie interesują się mną osoby, które najbardziej wspierałam, lecz te drugie... Smutne to w ch.uj, nie? Sory za zrzędzenie ale dochodzę do siebie.
Kiedyś spieralam się z @Murawa kto zgasi tu światło... Ku...rwa, chyba ja😥
Ja prdole, nawet nie wiem co napisać. Serce pęka 💔💔💔

Wiem, ja to wszystko wiem ❤️
Najgorsze, że coraz większymi krokami zbliżam się do końca drogi. Przede mną ostatnia stymulacja z refundacją leków. Potem zwyczajnie mnie już nie stać

No i trzecie postanowienie to Aduś i Nats każą brać mi accofil. No to się słucham jak każą 😂. Rozmawiałam chwilkę z Sydorem i wysłałam mu swoje wyniki. Wg Nats on jest zwolennikiem accofilu, więc raczej mi da. We wtorek mam dość niego dzwonić i się umawiać na wizytę online.
Sensowny plan 😊. Najważniejsze że od razu działasz. Szkoda, że same musimy szukać co jeszcze można zrobić. Wiem, że bardzo byś chciała wziąć ten accofil, więc walcz o to, choćby po to, zeby poczuć się bezpiecznie i komfortowo. Daj znać po wizycie 😊. ✊✊✊✊✊

Dobre słowo :-) :-) jeżeli zarodek jest zdolny do rozwinięcia się w dziecko i życia po drugiej stronie brzucha to nic nie zrobisz, żeby się ”odimplantował” A orgazm dobra rzecz przynajmniej dobry humor byś miała z rana zamiast się obwiniać. Kobiety współżyją podczas ciąży:-) tylko my uważamy na wszystko. Powiem Ci, ze na forum są posty czasem od zdesperowanych nastolatek z wpadkami co one robią, żeby stracić tą ciąże i nie mogą. Potem jakoś dochodzą do siebie i rodzą dzieci. Szczerze młoda zdrowa komórka i dobry zdrowy plemnik to często dobry zarodek z ogromnym potencjałem rozwojowym. Jak to jest ten zarodek to jak już się wgryzł to niedopuści :-) boś Ty jego żywiciel:-) po 20tc czy jakiś chorobach przewlekłych to już inaczej. Powiem tak lęk o to czy to się dobrze skonczy jest zawsze nawet jak idealnie będziesz wszystko robić :-) potem jak się urodzi tez będzie lęk o nią/ niego czy jest bezpieczny itp. To już tak zostaje i nazywa się rodzicielstwo :-)
Dziękuję za dobre słowo, aż za dobrze znam ten lęk o wszystko....

Rozmawialam o stymulacji z Zmorą;) . Mówił mi, że to stymulacja i odpowiednie dawki są kluczem do sukcesu. Suplementacja owszem ale odpowiednia stymulacja to podstawa.

Ja też miałam końskie dawki, można powiedzieć maksymalne. Nie mógł się nadziwić, że ktoś mnie tak załatwił. Pytał co to za "lekarz". Co mnie zdziwiło bo lekarze generalnie nie krytykują innych lekarzy, a tym bardziej nie po nazwisku, więc coś z tymi dawkami lekarstw musi być.

@maria_92 co u Ciebie bylo wskazaniem do atosibanu? Wlew z accofilu robili Ci w N.ovum ze swoim lekiem czy ich? (nie wiem dlaczego czcionka jest pogrubiona, nie umiem tego zmienić).

reklama
Do góry