reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana ja mam 40 lat i na dodatek nie mieszkam w Pl więc za wszystko płacę 100%. Ostatnio miałam zastrzyk który 1 szt kosztował 1350 zł + chyba 23 fiolki menopuru + tabletki + Ovitrelle więc wiesz, masakra. Jakieś 6 tyś same leki 😞
A rozumiem, to przepraszam ze tak pisalam... nietaktownie. Ciężko z tymi cenami naprawdę:(

reklama
Właśnie, jeśli masz blisko to spoko ale jeśli trzeba daleko jechać to już trochę kiepsko. Ale prawda, zawsze można zapytać lekarza jeśli coś cię trapi
Przepraszam, ale usypiam syna i ciężko mi zebrać myśli, wiec trochę chaotycznie pisze. Ogółem weryfikacje to koszt badań estradiol, progesteron, hcg x3 plus konsultacje 3 x wizyta. Ja irzyvpierszym transferze zrobiłam weryfikacje. Nie ma badań naukowych, ze to w jakiś sposób wpływa na implantację. Niby można zwiększyć sobie po transferze progesteron samej. Chociaż badania pokazują, ze ciąża może zaistnieć przy progesteronie już 4ng/ml gorzej z utrzymaniem. Dlatego 6dpt robimy prg i hcg:-) jeżeli coś Cię niepokoi to możesz pojechać na wizytę, czy mieć videokonferencje :p i tak wyjdzie taniej.

Dziewczyny z Invicta,
który pakiet wybrałyście? Mam trochę mętlik w głowie, że trzeba decydować przed rozpoczęciem procedury a przecież nawet nie wiem, czy będę miała zarodki. Lekarka mówiła, że jeśli będą, to je mrozimy i transfer na sztucznym cyklu a wcześniej biopsja endometrium. Jeśli jakimś cudem miałabym 3 zarodki to chciałabym je przebadać, ale do tej pory miałam co najwyżej 1 🥴
Nie będę korzystała z ich dodatków typu psycholog, nadzór nad implantacją, bo po prostu będę musiała szybko wracać do UK.
Mam jeszcze trochę czasu zanim rozpocznę, ale chciałabym już coś wybrać.
Będę wdzięczna za wszelkie rady 😊
Hej, musisz wybrać pakiet najpóźniej w dniu jak zaczniesz klucie. Ja też widziałam że będzie mrożony o wzielam ostatnio ten pakiet z mrożeniem, on też obowiązuje jeśli nie chcesz badania zarodków. Jeśli chcesz to osobno dopłacasz za biopsje jeszcze przed punkcja a później za ilość badanych zarodków w zależności ile dotrwa do etapu że będzie nadawało się do biopsji. Za sam transfer będziesz już płacisz osobno wtedy kiedy będziesz się na niego decydować, nie musisz tam brać nadzoru nad implantacja a dobrać możesz inne dodatki typu embrioglue i AH. Do pakietu stymulacji dobrze dobrać dodatkowo Embrogen i IVM, dopytaj lekarki . Jeśli IVM nie będzie potrzebne to Ci zwrócą kasę.. to procedura które 'ratuje nie dojrzałe jeszcze komórki.

Dziewczyny z Invicta,
który pakiet wybrałyście? Mam trochę mętlik w głowie, że trzeba decydować przed rozpoczęciem procedury a przecież nawet nie wiem, czy będę miała zarodki. Lekarka mówiła, że jeśli będą, to je mrozimy i transfer na sztucznym cyklu a wcześniej biopsja endometrium. Jeśli jakimś cudem miałabym 3 zarodki to chciałabym je przebadać, ale do tej pory miałam co najwyżej 1 🥴
Nie będę korzystała z ich dodatków typu psycholog, nadzór nad implantacją, bo po prostu będę musiała szybko wracać do UK.
Mam jeszcze trochę czasu zanim rozpocznę, ale chciałabym już coś wybrać.
Będę wdzięczna za wszelkie rady 😊
nam opiekunka zaproponowała program " mrożenie zarodkow" i taki wzięliśmy bo będziemy badać o ile będzie co... poki co (daj Boże zeby przetrwały dp 6 doby)mamy tylko 2 zarodki z pierwszej stymulacji

Wiesz ja kupiłam dziś Stymen 😔niestety wszystkiego brak w hurtowniach to ratuje się czym mogę ...tylko że Stymen muszę brać 4 tabletki bo małe są zawartości
A ile miałaś pamiętasz wynik ?
ja też badalam i mam niski poziom . Wykupiłam zapasy z aptek w promieniu 60 km od domu... poki co mam jeszcze 2 op. na szczęście, oby wystarczyło do 2 punkcji... biorę od listopada i po wynikach widac ze poziom sie podnosi.

Niestety nigdzie nie ma. Mam jeszcze zapas dhea 50mg z innej firmy więc biorę go. Mój wynik okazał się dosyć niski, więc mogę.
Chyba w Polsce te wszystkie dhea zostały wycofane z aptek. Jedyne co to możesz sobie kupić innej firmy na allegro
biosteron wycofali z aptek w Polsce i nie wiadomo kiedy wróci niestety 😔

Zawsze będzie trauma, tak czy siak. W trakcie mojego poronienia szalała kolejna fala wirusa i męża nie wpuścili nawet do szpitala żeby ze mną w poczekalni siedział. Wiedziałam, że w szpitalu też najpierw podają te tabletki i się czeka godzinami czy coś ruszy. Nie chciałam za nic być tam sama, a wiadomo że pielęgniarki mają masę innych pacjentów i byłabym zostawiona sama sobie raczej.
Wszystko na swoje lepsze strony..wiem że w szpitalu będzie to przytłaczające. Trudno. Nie ja pierwsza nie ostatnia. Damy radę!

reklama
Hej, musisz wybrać pakiet najpóźniej w dniu jak zaczniesz klucie. Ja też widziałam że będzie mrożony o wzielam ostatnio ten pakiet z mrożeniem, on też obowiązuje jeśli nie chcesz badania zarodków. Jeśli chcesz to osobno dopłacasz za biopsje jeszcze przed punkcja a później za ilość badanych zarodków w zależności ile dotrwa do etapu że będzie nadawało się do biopsji. Za sam transfer będziesz już płacisz osobno wtedy kiedy będziesz się na niego decydować, nie musisz tam brać nadzoru nad implantacja a dobrać możesz inne dodatki typu embrioglue i AH. Do pakietu stymulacji dobrze dobrać dodatkowo Embrogen i IVM, dopytaj lekarki . Jeśli IVM nie będzie potrzebne to Ci zwrócą kasę.. to procedura które 'ratuje nie dojrzałe jeszcze komórki.
Dzięki. Właśnie mam mieć ten IVM na te moje nieszczęsne komórki. Nadzoru nie wezmę, bo pewnie zaraz po transferze będę wracać do UK.
Jak się czujesz? Ruszasz się delikatnie czy jeszcze się boisz?

Do góry