reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Myśle, ze już może cos wyjść jeżeli test dobry. Mi generalnie testy nie wychodziły z synem. Przy bliźniakach nauczyłam się jak je robic:p malo pije i siusiam:-) i w 6dpt miałam pozytywny test. Ogółem już 4dpt blastocyst wyszedł, ale założyłam, ze to zastrzyk bo wcześnie było. Tylko przy bliźniakach masz bardzo aysoką betę. Ty jesteś teraz 9dpt 3dniowego. Beta powinna już być może test złapał. A zastrzyk utrzymuje się do 10 dni. Czyli jutro 10dpt to już napewno nie zastrzyk. Ale trzeba badać przyrosty bety bo na tym etapie ona najlepiej rokuje. Dlatego tez nie robimy testów z moczu.
Wiem, wiem, właśnie nie ma co się nakręcać :) Dziękuję za odpowiedź. Czekam do poniedziałku na betę z krwi i zobaczymy :)

Ja mam l4 od punkcji do testowania. Co prawda że 2 dni między punkcja a transferem pracowałam, ale lekarka i tak mi dała l4 też na te dni. Nie mam co prawda pracy fizycznej, ale u mnie każdy zarodek jest na wagę złota i wolę się przez te dni oszczędzać.
Po punkcji chce pracować - to zależy tez czy będę w stanie . Jestem twarda jak bułki z biedry na następny dzien i myśle ze nie wysiedze .Nie wiem jeszcze czy uda sie uniknąć hiperki i będzie transfer na świeżo . Po transferze raczej już l4 wezmę .

Po punkcji chce pracować - to zależy tez czy będę w stanie . Jestem twarda jak bułki z biedry na następny dzien i myśle ze nie wysiedze .Nie wiem jeszcze czy uda sie uniknąć hiperki i będzie transfer na świeżo . Po transferze raczej już l4 wezmę .
Jesteś kozak jeśli tak🤯 ja nie byłabym w stanie iść raczej do roboty 🤔

Dziewczyny z Invicta,
który pakiet wybrałyście? Mam trochę mętlik w głowie, że trzeba decydować przed rozpoczęciem procedury a przecież nawet nie wiem, czy będę miała zarodki. Lekarka mówiła, że jeśli będą, to je mrozimy i transfer na sztucznym cyklu a wcześniej biopsja endometrium. Jeśli jakimś cudem miałabym 3 zarodki to chciałabym je przebadać, ale do tej pory miałam co najwyżej 1 🥴
Nie będę korzystała z ich dodatków typu psycholog, nadzór nad implantacją, bo po prostu będę musiała szybko wracać do UK.
Mam jeszcze trochę czasu zanim rozpocznę, ale chciałabym już coś wybrać.
Będę wdzięczna za wszelkie rady 😊
My braliśmy zawsze pakiet bez leków chyba za 11-13tys. Był wystarczający a dodatkowo płaciliśmy za procedury, które były istotne ( FAMSI itp). Oni zwracają kasę jak coś nie idzie. Nie bierz nadzoru nad implantacją kosztuje z 1tys a już sama wiesz co badać po ET. Z ciekawostek powiem, ze ja myślałam o PGD przy ostatniej procedurze, ale lekarz odradzał bo szkoda kasy i wskazań brak- niby. Gdybyśmy się wtedy zdecydowali to koszty są duzo niższe. Bo teraz musimy zaplacic za odmrożenie, pobranie materiału, dohodowanie do blastocysty w stadium 5/6 bo wtedy wyniki są wiarygodne - to ponad 5tys. No i samo badanie PGS tez nie mniej. Wiec jeżeli z PGS robicie to rozważcie gotowe pakiety, albo odrazu płac za pobranie materiału. Zbadać można w każdej chwili z tego co zrozumiałam..

Dzieki 😎 a to już nie mam pojęcia... lekarz użył stwierdzenia pobralismy 22 komorki tylko, więc dowiem się pewnie później...
No to pobrali płyn z 22 pęcherzyków, z tego nie wszystkie będą dojrzałe. Ale i tak będzie duzo ich:-) u mnie na 20 pęcherzyków było 16 dojrzałych komórek. U Ciebie pewnie będzie z 18:-) młodziutkich i dobrych komóreczek :-) to teraz niech żołnierze atakują:-)

Dziewczyny z Invicta,
który pakiet wybrałyście? Mam trochę mętlik w głowie, że trzeba decydować przed rozpoczęciem procedury a przecież nawet nie wiem, czy będę miała zarodki. Lekarka mówiła, że jeśli będą, to je mrozimy i transfer na sztucznym cyklu a wcześniej biopsja endometrium. Jeśli jakimś cudem miałabym 3 zarodki to chciałabym je przebadać, ale do tej pory miałam co najwyżej 1 🥴
Nie będę korzystała z ich dodatków typu psycholog, nadzór nad implantacją, bo po prostu będę musiała szybko wracać do UK.
Mam jeszcze trochę czasu zanim rozpocznę, ale chciałabym już coś wybrać.
Będę wdzięczna za wszelkie rady 😊
My braliśmy pakiet mrożenie zarodków 9600 plus dwie dodatkowe procedury famsi i imsi i to embriolog mial dzis zdecydować, ktora lepsza - za niewykorzystaną oddadzą kase. I tu jest zawarte, że jeśli wykonano zabieg pobrania komórek a nie wykonano mrożenia zarodków to oddają 800 zł i program sie kończy no brzydko mówiąc niepowodzeniem. Tutaj w tym programie mam dwie porady psychologa ale z nich nie korzystałam nawet sie mnie nikt nie zapytał czy chce 🤔🤣 następnie ja ze względu na wysokie amh i właśnie tą możliwość hiperki mam mieć transfer nie na ten tylko następny cykl czyli powiedzmy pierwsza połowa czerwca. Pytałam ile transfer będzie kosztował z tymi pierwszymi wizytami płatnymi itd to położna moja odpowiedziała, że do 3500 zł. Też nie zamierzam brać wtedy tego nadzoru nad implantacją itd. Tylko podstawowy pakiet.

reklama
My braliśmy zawsze pakiet bez leków chyba za 11-13tys. Był wystarczający a dodatkowo płaciliśmy za procedury, które były istotne ( FAMSI itp). Oni zwracają kasę jak coś nie idzie. Nie bierz nadzoru nad implantacją kosztuje z 1tys a już sama wiesz co badać po ET. Z ciekawostek powiem, ze ja myślałam o PGD przy ostatniej procedurze, ale lekarz odradzał bo szkoda kasy i wskazań brak- niby. Gdybyśmy się wtedy zdecydowali to koszty są duzo niższe. Bo teraz musimy zaplacic za odmrożenie, pobranie materiału, dohodowanie do blastocysty w stadium 5/6 bo wtedy wyniki są wiarygodne - to ponad 5tys. No i samo badanie PGS tez nie mniej. Wiec jeżeli z PGS robicie to rozważcie gotowe pakiety, albo odrazu płac za pobranie materiału. Zbadać można w każdej chwili z tego co zrozumiałam..
Chętnie robiłabym PGS ale dotychczas nie było czego badać, raptem po 1 zarodku z procedury więc bez sensu.
I właśnie nie wiem, czy może tym razem będzie lepiej bo bierzemy dawcę do wszystkich komórek, ale przecież te moje komórki takie dupne.
A dlaczego brałaś procedury bez leków? miałaś leki na ryczałt?
Ja za wszystko płacę 100% więc zapewne opłaca mi się bardziej z lekami.
Jak się czujesz? Czytałam ostatnio, że dziewczyny ci pięknie rosną 😊

Do góry