reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie martw się zaraz refundacja się kończy. NFZ przestaje wspierać niepłodność.
Kończy ? Teraz jest program na 3 lata a przez te 3 lata można jednak zajść w ciążę ... Widać że dużo miast bierze udział w tych dofinansowaniach z Invicty
Ja ogólnie będę 1 raz korzystała

Kończy ? Teraz jest program na 3 lata a prze te 3 lata można jednak zajść w ciążę ... Widać że dużo miast bierze udział w tych dofinansowaniach z Invicty
Dofinansowanie z miast to inna kasa, niż refundacja leków. Leczenie niepłodności zostało wyłączone z celów NFZ od tego roku przez naszych rządzących. Kasa na refundację procedur idzie z pieniędzy samorządów a nie państwa.

Dziewczyny, wyczytalam na internetach 🙂 ze na poprawę jakości komórek dobry jest mio-inozytol. Wiecie coś na ten temat? Któraś brała?

Dofinansowanie z miast to inna kasa, niż refundacja leków. Leczenie niepłodności zostało wyłączone z celów NFZ od tego roku przez naszych rządzących. Kasa na refundację procedur idzie z pieniędzy samorządów a nie państwa.
Jednym słowem
My jako ta część społeczeństwa też powinniśmy być jakoś" ratowani "przez Państwo
Niestety jak ktos ma taki problem to musi radzić sobie sam 😥😥😥
Smutne ,ale prawdziwe 🤨😔

jescze chwila i następne po zakazie aborcji będzie na celowniku in vitro... zaczęli od usunięcia z Narodowego programu Zdrowia - leczenie niepłodności.... Co za czasy, co za kraj....🤦‍♀️

Kończy ? Teraz jest program na 3 lata a przez te 3 lata można jednak zajść w ciążę ... Widać że dużo miast bierze udział w tych dofinansowaniach z Invicty
Ale doczytałam, ze zniknie cała diagnostyka niepłodności, ale refundacji leków nie ruszyli. Jak to czytałam kilka miesięcy temu to jeszcze nie było wiadomo. Boją się! No i dobrze. Czyli do roku 2025 jest refundacja na leki a potem zobaczymy.

Ale doczytałam, ze zniknie cała diagnostyka niepłodności, ale refundacji leków nie ruszyli. Jak to czytałam kilka miesięcy temu to jeszcze nie było wiadomo. Boją się! No i dobrze. Czyli do roku 2025 jest refundacja na leki a potem zobaczymy.
Kochana ja już nie wierzę w szczęście ,ale trzeba próbować ...
Jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B
Oczywiście wszystko potrzebuje czasu 😊

reklama
jescze chwila i następne po zakazie aborcji będzie na celowniku in vitro... zaczęli od usunięcia z Narodowego programu Zdrowia - leczenie niepłodności.... Co za czasy, co za kraj....🤦‍♀️
To nic obecnie ambasada PL w Pradze wysłała list w którym mówi jasno, ze nie zgadzamy się na „turystykę aborcyjną” i jeżeli to się nie zmieni to nie wiadomo jakie będą stosunki PL z Czechami. No już z nas się śmieją i jeszcze to...

Do góry