reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jako świeżynka w świecie in vitro Mam pytanie do doświadczonych ;)
Zastanawiamy się nad kliniką poza naszym miastem. Powiedzcie mi proszę ile mniej więcej wizyt powinnam zaplanować podczas jednego podejścia ? Oboje pracujemy i jakoś muszę sobie w głowie poukładać kwestie związane z pracą..
wszystko zalezy od protokołu , ja w krótkim byłam jakoś 4 razy (2-3 dzien cyklu, 6-8, 10-12 punkcja, 14-16 ewentualny transfer)

reklama
Zastanawiamy się nad kliniką poza naszym miastem. Powiedzcie mi proszę ile mniej więcej wizyt powinnam zaplanować podczas jednego podejścia ? Oboje pracujemy i jakoś muszę sobie w głowie poukładać kwestie związane z pracą..
Hej ja tez nowa a obecnie w trakcie stymulacji . Pierwsza wizyta to kwalifikacja , usg i rozpiska badań . Na druga wizytę przyszliśmy już z zestawem wszystkich badań (na to tez poświeciliśmy dużo czasu ) . 3 wizyta kontrola usg przed sama stymulacją. jutro jadę na kontrole jajeczek i pewnie jeszcze jedna wizyta przed punkcją będzie ale to już się dowiem jutro co i jak . Cykl sztuczny , protokół krótki .

1 wizyta już z wynikami badań bo na stronie mojej kliniki było wszystko napisane, 2 wizyta jak sie zaczął okres bo potrzebne było usg i rozpisanie anty i gonapeptylu ( porotkol dlugi), 3 wizyta normalna na miejscu i rozpisanie stymulacji, później zamrażanie nasienia 4 wizyta w innym mieście, teraz będę miała 5 wizytę na miejscu na podgląd jajeczek i następnie 6 wizyta pickup w innym miescie lub jeśli lekarz uzna że jeśli stymulacja dalej to będzie jeszcze jedna wizyta przed pickupem. Leczymy sie w Invicta Bydgoszcz :)

A no i my mamy transfer odroczony ze względu na wysokie AMH i możliwość hiperki więc później jeszcze pewnie wizyta przed transferem i pojechać na sam transfer.

laski a czy wy za absolutnie każdym razem dostawałyście 24-36h przed punkcją Ovitrelle lub Pregnyl? Ja tym razem nie dostałam nic, po punkcji dostałam coś takiego jak Brevactid 1500 i.e. Nadmienie ze tym samym podczas punkcji wyszlo ze z 25 pecherzykow tylko w 4 były komórki w tym 3 zniekształcone. Ma ktoś podobne doświadczenie

laski a czy wy za absolutnie każdym razem dostawałyście 24-36h przed punkcją Ovitrelle lub Pregnyl? Ja tym razem nie dostałam nic, po punkcji dostałam coś takiego jak Brevactid 1500 i.e. Nadmienie ze tym samym podczas punkcji wyszlo ze z 25 pecherzykow tylko w 4 były komórki w tym 3 zniekształcone. Ma ktoś podobne doświadczenie
Ja mogę tylko wypowiedzieć się z tego co mówił mój lekarz, że on w swojej praktyce zawsze tak robi...

Ja mialam 3 punkcje i dostawalam Brevactid ,36 h przed punkcja,na pekniecie pecherzykow.Zastanawiam sie ,jak oni ci te jajniki punktowali bez tego.Mysle,ze to moze zamierzone dzialanie u Ciebie,zeby przy takiej ilosci pecherzykow nie doprowadzic od razu do mega hiperki.Wiesz ,co by bylo gdyby zaczely wszystkie pekac...😉😉😉

Ja mialam 3 punkcje i dostawalam Brevactid ,36 h przed punkcja,na pekniecie pecherzykow.Zastanawiam sie ,jak oni ci te jajniki punktowali bez tego.Mysle,ze to moze zamierzone dzialanie u Ciebie,zeby przy takiej ilosci pecherzykow nie doprowadzic od razu do mega hiperki.Wiesz ,co by bylo gdyby zaczely wszystkie pekac...😉😉😉
ja dostałam brevactid godzinę po punckji , z 25 pęcherzyków pobrali tylko 10 więc 15 zostało, na drugi dzień po około 36 godzinach wylądowałam pod Ketonalem bo dostałam takiego bólu że myslałam że moja macica i jajniki robią ewakuację. Mega w tym momencie zgłupiłam, po cholerę dawać mi lek po punkcji a przed punkcją nic, czy to może być też powód dla którego pęcherzyki były puste?

Dziewczyny, jutro mam kontrolę usg i hormony po stymulacji. Jeśli wyjdzie ok to kiedy Może być punkcja ? Ile czasu mija od ostatniego zastrzyku do punkcji ?

reklama
Do góry