reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie zmiana planów dziewczyny.. Byłam dziś na wizycie:torbiel się zmniejsza, endometrium piękne i gotowe do transferu ale! ! Doktor nie spodobala się moja macica! Pierwszy raz lekarz zwrócił na to uwagę a byłam chyba u 50 różnych! Pierwsze co zapytała to czy miałam histeroskopie robiona.. A ja nie miałam. Dopatrzyła się, że macica wygląda na dwurozna [emoji85] powiedziała, że jeśli chce mogę podejść do tego transferu ale ona by to najpierw wykluczyła bo szkoda byłoby jej zarodkow . Także za tydzień zamiast transferu mam histeroskopie i datowanie endometrium żeby zbadać te komórki nk przy okazji! Bo powiedziała, że wolałaby najpierw wykluczyc wszystko bo badania wszystkie mam ok[emoji2368]
Z jednej strony czuję zawód bo już miałam ten transfer w głowie i cieszyłam się, ze tak sprawnie i szybko wszystko idzie a teraz znów przesunie się o min 2 miesiace a z drugiej strony cieszę się, że ona szuka czegoś a nie naciska na kolejny tranfer... Ale dziś potrzebuje wina żeby przestawić głowę na nowy plan!
bardzo dobrze, moja kolezanka wczoraj po 3 poronieniach poszla do kliniki i okazalo sie ze ma zrost w macicy, ktorego nikt nie widzial i to nsjpeawopodibniej przez to, wiec warto zrobic to badanie i nie tracic dobryxh zarodkow

reklama
U mnie zmiana planów dziewczyny.. Byłam dziś na wizycie:torbiel się zmniejsza, endometrium piękne i gotowe do transferu ale! ! Doktor nie spodobala się moja macica! Pierwszy raz lekarz zwrócił na to uwagę a byłam chyba u 50 różnych! Pierwsze co zapytała to czy miałam histeroskopie robiona.. A ja nie miałam. Dopatrzyła się, że macica wygląda na dwurozna [emoji85] powiedziała, że jeśli chce mogę podejść do tego transferu ale ona by to najpierw wykluczyła bo szkoda byłoby jej zarodkow . Także za tydzień zamiast transferu mam histeroskopie i datowanie endometrium żeby zbadać te komórki nk przy okazji! Bo powiedziała, że wolałaby najpierw wykluczyc wszystko bo badania wszystkie mam ok[emoji2368]
Z jednej strony czuję zawód bo już miałam ten transfer w głowie i cieszyłam się, ze tak sprawnie i szybko wszystko idzie a teraz znów przesunie się o min 2 miesiace a z drugiej strony cieszę się, że ona szuka czegoś a nie naciska na kolejny tranfer... Ale dziś potrzebuje wina żeby przestawić głowę na nowy plan!
Warto jednak zrobić to badanie skoro Dr coś zauważyła
No szkoda że w takim czasie jak już byłaś przygotowana psychicznie na Et
A powiedz mi czy histeroskopia to co innego jak biopsja endometrium ?co to jest datowanie ?

Pewnie, ze lepiej, ze szuka! I nie chce marnować zarodków! Lepiej sprawdzić i się dobrze przygotować na maluszki 😍 ja dziś byłam na monitoringu ale u siebie, nie w Novum i mam już pęcherzyk 17-18 mm, endo 9,7mm wiec owulacja blisko, No i przełożyłam wizytę w Novum na piątek bo jutro to jeszcze nic nie będzie a będę się tłuc pociągiem tam i z powrotem.

To bardzo dobrze!!!
Niech szukają , niech sprawdzają, przy okazji przy histero zrobisz Nk i scratching;).
Będziesz gotowa jak nigdy ;).

Pewnie, ze lepiej, ze szuka! I nie chce marnować zarodków! Lepiej sprawdzić i się dobrze przygotować na maluszki 😍 ja dziś byłam na monitoringu ale u siebie, nie w Novum i mam już pęcherzyk 17-18 mm, endo 9,7mm wiec owulacja blisko, No i przełożyłam wizytę w Novum na piątek bo jutro to jeszcze nic nie będzie a będę się tłuc pociągiem tam i z powrotem.
To zaraz będzie transfer ;)

Datowanie to jest biopsja, mi przy okazji komórki nk w endometrium zbadają . A histeroskopia to badanie wewnątrz macicy histeroskopem.
Warto jednak zrobić to badanie skoro Dr coś zauważyła
No szkoda że w takim czasie jak już byłaś przygotowana psychicznie na Et
A powiedz mi czy histeroskopia to co innego jak biopsja endometrium ?co to jest datowanie ?

Pewnie, ze lepiej, ze szuka! I nie chce marnować zarodków! Lepiej sprawdzić i się dobrze przygotować na maluszki [emoji7] ja dziś byłam na monitoringu ale u siebie, nie w Novum i mam już pęcherzyk 17-18 mm, endo 9,7mm wiec owulacja blisko, No i przełożyłam wizytę w Novum na piątek bo jutro to jeszcze nic nie będzie a będę się tłuc pociągiem tam i z powrotem.
Super, że wszystko dobrze się rozwija [emoji3590] niestety nie będziemy podchodziły razem w tym cyklu ale kciuki mocno mam za Ciebie zacisniete[emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Do góry