reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

IMG_20210419_160439121.jpg

Mamy serduszko :) miałam podane dwa zarodki a jedno się uchowało i bije :) 5mm ma w tej chwili kropek

reklama
56??? Ciekawa jestem czy oprócz brzucha można gdzies indziej go podawać? Wiem wiem tylko jak lecialam już miesiąc na zastrzykach w brzuch co prawda nie takich ale mimo wszystko a na brzuchu mam tak mało tłuszczu że nie ma gdzie kuć. To dobrze że pomaga.
No dużo wiem ale trzeba było 😊musiałabyś zapytać jakiejś pielęgniarki, ale chyba z tego co gdzieś kiedyś czytałam to można tez w wewnętrzna stronę uda w tłuszczyk 😊

U mnie zmiana planów dziewczyny.. Byłam dziś na wizycie:torbiel się zmniejsza, endometrium piękne i gotowe do transferu ale! ! Doktor nie spodobala się moja macica! Pierwszy raz lekarz zwrócił na to uwagę a byłam chyba u 50 różnych! Pierwsze co zapytała to czy miałam histeroskopie robiona.. A ja nie miałam. Dopatrzyła się, że macica wygląda na dwurozna [emoji85] powiedziała, że jeśli chce mogę podejść do tego transferu ale ona by to najpierw wykluczyła bo szkoda byłoby jej zarodkow . Także za tydzień zamiast transferu mam histeroskopie i datowanie endometrium żeby zbadać te komórki nk przy okazji! Bo powiedziała, że wolałaby najpierw wykluczyc wszystko bo badania wszystkie mam ok[emoji2368]
Z jednej strony czuję zawód bo już miałam ten transfer w głowie i cieszyłam się, ze tak sprawnie i szybko wszystko idzie a teraz znów przesunie się o min 2 miesiace a z drugiej strony cieszę się, że ona szuka czegoś a nie naciska na kolejny tranfer... Ale dziś potrzebuje wina żeby przestawić głowę na nowy plan!
Najpierw niech cię przebadają w razie potrzeby wprowadzą inne procedury itp. moim zdaniem lepiej się przemęczać i poczekać a może tu właśnie leży problem? No u mnie problem był w macicy i też dopiero po prawie 6 latach zwrócili uwagę że moze trzeba przebadać. I co? Udało się od razu po przeleczeniu a wcześniej nawet implantacji nie bylo

Dziękuję ale mam właśnie takie 0,45 a przez 0,4 tak przechodzi? Ja już muszę mocno naciskać żeby przeszło. Ja mam cholernie cienką i wrażliwą skórę. Wszystko mnie boli więc dla mnie to udręka. Niestety mam 2xdziennie zastrzyk. Na długo dostałaś? Sam prolutex bierzesz czy dopochwowo też ? Jeśli chodzi o Kropka to ja też nic nie czułam a udało się! lepiej nie chcieć nic czuć bo potem ci się znudzi jak zaczniesz mieć mdłości i nos jak pies policyjny xd ja dopiero 26dpt a już to wszystko przeżywam 😳
Ja miałam igły żółte i niebieskie. Jak wcześniej miałam różowe to bardzo ciężko było zrobić zastrzyk.

No dużo wiem ale trzeba było 😊musiałabyś zapytać jakiejś pielęgniarki, ale chyba z tego co gdzieś kiedyś czytałam to można tez w wewnętrzna stronę uda w tłuszczyk 😊
Ooo to ja się wybiorę na SOR bo poprosiłam w klinice i dali mi zlecenie na te zastrzyki, więc może pielęgniarka dałaby mi w udo. Tam sobie chyba sama nie podam 🤔

reklama
Do góry