Ja przed ciaza schudlam 20kg w ciagu roku.Nie luczylam kalorii i ilosci posilkow.Nie jadlam:slodyczy i nic co mialo cukier prosty(jedynie slodzilam kawe-to jedyna przyjemnosc jaka mialam),zero smietany,majonezu,smazonego i bialego pieczywa.Sama robilam sobie slodycze-tzn.jogurty z musem owocowym,ryz na mleku kokosowy,czy tarta z kaszy jaglanej.No i pilam wode ktorej po prostu nie znosze.To wszystko.Nie uprawialam sportuNo ja też mam 1500 kcal na te 5 posiłków... Białego pieczywa nie jem od lat... Eh... Jestem beznadziejnym przypadkiem
reklama
Tagitagi
Fanka BB :)
Napewno będzie wszystko dobrze ...jutro będzie Twój szczęśliwy dzień ...ja cały czas myślę że będzie wszystko dobrze ...musi być@Ruda08
Jestem niestety przygotowana na najgorsze. Tak mi się wydaje. Gdyby nie wy oraz mąż oszalalabym.
Widzisz szczęśliwe zakończenia się zdarzają. To super.
PelnaNadzieji85
Zaangażowana w BB
Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić , teraz zostaje czekanie,
dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?
Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?
Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień
Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?
A u kogo prowadzisz ciążę?W mojej klinice nie prowadzą ciąży, wiec od 6 tc miałam już normalnego ginekologa. Do kliniki chodziłam do 8 tc, wtedy rozpisał mi schodzenie z leków do 11tc. W 12tc nie brałam już żadnych leków. Dla mnie zresztą i tak najważniejsze było to, żeby mój lekarz pracował w szpitalu w którym chcę rodzic. Okazało sie to szczególnie ważne teraz gdy w Gdańsku zostały tylko 2 szpitale z porodówkami, resztę poprzekształcali. Wiec zdarza sie że wywożą kobiety za miasto na poród.
Coffe18
Kochana Pamiętaj ze bez względu na to jak pójdzie teraz a wierze z całego serca ze będzie wszystko ok to cyc do góry i idziemy po swoje . Będziemy jeszcze mamusiami tymi najlepszymi . Czekamy na info i teraz dużo spokoju kochana życzęKochane Moje dziewczyny @Brakujemiwiary , @Madlene83 , @mala_Mi 80 , @PelnaNadzieji85 , @Cappuccinko1988 , @mona993 , @Tagitagi , @Evela.6 , @Caro♤♤♤♤ , @Doraaa , @Kasiekt , @AninuT , @Martaem1983 , @Mirka30 przepraszam, że wszystko razem odpisuje ale żeby nie było bałaganu i się nie powtarzać.
Dziękuję wam za troskę.
Przestałam krwawić. Raczej już jakieś resztki wylatują - sorry za szczere opisy. Jestem w pracy ale brałam dużo magnezu no spę i leki biorę. Strasznie się wystraszyłam. Pisałam do Invicta , kazały brać no spe a jak nie przejdzie to na SOR, jutro wizyta, rano USG i hormony normalnie i kontakt z lekarzem. Mam taką nadzieję, żeby było jak mówicie. Po prostu wyć się chce z rozpaczy, jeśli się okaże, że to najgorsze.
Dam znać jutro jak to się rozwinęło. Boje się ale trzeba się zmierzyć.
Mam nadzieję, że my wszystkie tutaj pokonamy tego potwora zwanego niepłodność i będziemy szczęśliwymi mamami.
Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić , teraz zostaje czekanie,
To teraz wszystkie kciuki na poklad
Mi lekarz nie kazal badac proga sama zrobilam i mialam mega duzy.
Ja bete robilam 10dpt
Mialam podanego 3 dniowca i jak zaczal sie wgryzac 4dpt to w nocy zlapal mnie taki bol podbrzusza i poty zalaly.Kolejne dni,tygodnie to bole podbrzusza tak jak na okres tylko wzmozone ze bralam no spe.Ale pamietaj kazda z nas inaczej ma.Jedna ma objawy inna nie.Teraz sie nie stresuj
annemarie
Iza a u Ciebie byla juz Beta i usg? Wybacz ze pytam,ale ciezko mi nadgonic kazda historie majac takie dwa perszingi w domu.4 x
2 x 4 TAB luteiny biorę od podrażnienia już takie lekko różowe plamienie 2 razy miałam więc wiem ale to niestety było spore. Musiałam użyć podpasek. Jutro obgadam sprawę z lekarzem
Ewunka
Ja nie potrafię mieć diety gdzie mam coś liczyć....I czegoś mi nie wolno ....No ja też mam 1500 kcal na te 5 posiłków... Białego pieczywa nie jem od lat... Eh... Jestem beznadziejnym przypadkiem
Nie liczę.
Nie jadam smazonego, mięs tłustych, majonezu i innych cudów chodź i od tego robię wyjątki bo jak jestem w ikei to zjem golonke z frytkami , a jak w paczce przyjdzie majonez kielecki to zjem z jajeczkiem pół słoika
Ale to od święta.
Jadam placki słodzone daktylami, bananami Ale i paczka w czekoladzie też wciąge Ale jak mówię to czasem naprawdę czasem .
Nie chodzę na siłownię, nie biegam bo nie znoszę lubię za to spacer 10-15 km .
Mój masz też poszedł że mną na ta dietę- wyjścia nie miał bo w domu był 1 obiad on schudł 20 kilo miał z czego ponad 100 ważył. Ja miałam 4 posiłki on 3 Ale większe i dużo więcej mięsa.
Dołożył do tego po roku jazdę na rowerze ok 200-300 km tygodniowo schudł kolejne 10 kg .
Musisz znaleźć swoją dietę którą dasz radę ciągnąć bo to się stało Twoim nawykiem stylem życia.
W Hiszpani nie dostaniesz refundacji na leki jeżeli Twoje BMI jest nieprawidłowe.
Przysługują państwowo 3 procedury prawie za darmo Ale musisz spełniać pewne warunki 1 z nich jej BMI prawidłowe.
reklama
Podziel się: