reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No ja też mam 1500 kcal na te 5 posiłków... Białego pieczywa nie jem od lat... Eh... Jestem beznadziejnym przypadkiem ;)
Ja przed ciaza schudlam 20kg w ciagu roku.Nie luczylam kalorii i ilosci posilkow.Nie jadlam:slodyczy i nic co mialo cukier prosty(jedynie slodzilam kawe-to jedyna przyjemnosc jaka mialam),zero smietany,majonezu,smazonego i bialego pieczywa.Sama robilam sobie slodycze-tzn.jogurty z musem owocowym,ryz na mleku kokosowy,czy tarta z kaszy jaglanej.No i pilam wode ktorej po prostu nie znosze.To wszystko.Nie uprawialam sportu😄

reklama
@Ruda08
Jestem niestety przygotowana na najgorsze. Tak mi się wydaje. Gdyby nie wy oraz mąż oszalalabym.
Widzisz szczęśliwe zakończenia się zdarzają. To super. 🥰

Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić 🥳, teraz zostaje czekanie,

dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?

Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?

Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień 🙃

W mojej klinice nie prowadzą ciąży, wiec od 6 tc miałam już normalnego ginekologa. Do kliniki chodziłam do 8 tc, wtedy rozpisał mi schodzenie z leków do 11tc. W 12tc nie brałam już żadnych leków. Dla mnie zresztą i tak najważniejsze było to, żeby mój lekarz pracował w szpitalu w którym chcę rodzic. Okazało sie to szczególnie ważne teraz gdy w Gdańsku zostały tylko 2 szpitale z porodówkami, resztę poprzekształcali. Wiec zdarza sie że wywożą kobiety za miasto na poród.
A u kogo prowadzisz ciążę?

Kochane Moje dziewczyny @Brakujemiwiary , @Madlene83 , @mala_Mi 80 , @PelnaNadzieji85 , @Cappuccinko1988 , @mona993 , @Tagitagi , @Evela.6 , @Caro♤♤♤♤ , @Doraaa , @Kasiekt , @AninuT , @Martaem1983 , @Mirka30 przepraszam, że wszystko razem odpisuje ale żeby nie było bałaganu i się nie powtarzać.
Dziękuję wam za troskę.
Przestałam krwawić. Raczej już jakieś resztki wylatują - sorry za szczere opisy. Jestem w pracy ale brałam dużo magnezu no spę i leki biorę. Strasznie się wystraszyłam. Pisałam do Invicta , kazały brać no spe a jak nie przejdzie to na SOR, jutro wizyta, rano USG i hormony normalnie i kontakt z lekarzem. Mam taką nadzieję, żeby było jak mówicie. Po prostu wyć się chce z rozpaczy, jeśli się okaże, że to najgorsze.
Dam znać jutro jak to się rozwinęło. Boje się ale trzeba się zmierzyć.
Mam nadzieję, że my wszystkie tutaj pokonamy tego potwora zwanego niepłodność i będziemy szczęśliwymi mamami.
Kochana Pamiętaj ze bez względu na to jak pójdzie teraz a wierze z całego serca ze będzie wszystko ok to cyc do góry i idziemy po swoje 🙏🏻❤️. Będziemy jeszcze mamusiami tymi najlepszymi ❤️ . Czekamy na info i teraz dużo spokoju kochana życzę 💪

Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić 🥳, teraz zostaje czekanie,

dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?

Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?

Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień 🙃

To teraz wszystkie kciuki na poklad✊✊
Mi lekarz nie kazal badac proga sama zrobilam i mialam mega duzy.
Ja bete robilam 10dpt
Mialam podanego 3 dniowca i jak zaczal sie wgryzac 4dpt to w nocy zlapal mnie taki bol podbrzusza i poty zalaly.Kolejne dni,tygodnie to bole podbrzusza tak jak na okres tylko wzmozone ze bralam no spe.Ale pamietaj kazda z nas inaczej ma.Jedna ma objawy inna nie.Teraz sie nie stresuj

4 x

2 x 4 TAB luteiny biorę od podrażnienia już takie lekko różowe plamienie 2 razy miałam więc wiem ale to niestety było spore. Musiałam użyć podpasek. Jutro obgadam sprawę z lekarzem
Iza a u Ciebie byla juz Beta i usg? Wybacz ze pytam,ale ciezko mi nadgonic kazda historie majac takie dwa perszingi w domu.

No ja też mam 1500 kcal na te 5 posiłków... Białego pieczywa nie jem od lat... Eh... Jestem beznadziejnym przypadkiem ;)
Ja nie potrafię mieć diety gdzie mam coś liczyć....I czegoś mi nie wolno ....
Nie liczę.
Nie jadam smazonego, mięs tłustych, majonezu i innych cudów chodź i od tego robię wyjątki bo jak jestem w ikei to zjem golonke z frytkami , a jak w paczce przyjdzie majonez kielecki to zjem z jajeczkiem pół słoika 😉
Ale to od święta.
Jadam placki słodzone daktylami, bananami Ale i paczka w czekoladzie też wciąge Ale jak mówię to czasem naprawdę czasem .
Nie chodzę na siłownię, nie biegam bo nie znoszę lubię za to spacer 10-15 km .
Mój masz też poszedł że mną na ta dietę- wyjścia nie miał 😂🤣😂🤣😂 bo w domu był 1 obiad on schudł 20 kilo miał z czego ponad 100 ważył. Ja miałam 4 posiłki on 3 Ale większe i dużo więcej mięsa.
Dołożył do tego po roku jazdę na rowerze ok 200-300 km tygodniowo schudł kolejne 10 kg .
Musisz znaleźć swoją dietę którą dasz radę ciągnąć bo to się stało Twoim nawykiem stylem życia.
W Hiszpani nie dostaniesz refundacji na leki jeżeli Twoje BMI jest nieprawidłowe.
Przysługują państwowo 3 procedury prawie za darmo Ale musisz spełniać pewne warunki 1 z nich jej BMI prawidłowe.

reklama
Do góry