reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A u kogo prowadzisz ciążę?
dr Robert Nitkowski. Pracuje na Zaspie, a prywatny gabinet ma na Przymorzu.
jest świetny, nie przegina z cenami, bo sam wszystko ogarnia i ma super podejście do pacjentek.
Z tego co czytałam jak jesteś jego pacjentką to naprawdę dba o Ciebie w szpitalu. O przyjęcie i potem czy wszystko jest ok. Przejeżdża często nawet gdy nie ma dyżuru.

Ostatnia edycja:
Ja robilam w 10dpt 3 dniowego zarodka dlatego moja beta byla wyzsza.ale Twoja jest pozytywna.Trraz wazny przyrost[emoji846]Ja jak zobaczylam swoja-tez pierwsza w zyciu pozytywna to trzeslam sie z radosci i emocji[emoji6]
Masakra nie mogę uwierzyć boję się cieszyć, zwłaszcza że od kilku dni czułam się jak na okres... Zrobię w czwartek jeszcze, nie wiem czy odezwać się do lekarza bo luteiny zostało mi tylko do czwartku :/

A który to dzień po transferze? Już widzę 7 dpt 5 dniowej blastki.
Wynik jest trochę niski, ale tak jak piszą dziewczyny. Najważniejszy jest przyrost.
Trzymam ogromne kciuki za kolejne bety [emoji3059] [emoji3590] [emoji3515]
Właśnie niski i to mnie martwi, ale czy to może oznaczać po prostu że zagnieżdżenie było nie dawno? Kurcze :(

reklama
Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić 🥳, teraz zostaje czekanie,

dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?

Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?

Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień 🙃
Teraz niech się kropek wgryza 🥰🥰 jeżeli test wyjdzie pozytywny ,to Ci jeszcze przedłuża progesteron ,tak mi się wydaje .
A jak coś ,to ja mogę Ci odstąpić ,mam spory zapas 😉

Do góry