reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A u kogo prowadzisz ciążę?
dr Robert Nitkowski. Pracuje na Zaspie, a prywatny gabinet ma na Przymorzu.
jest świetny, nie przegina z cenami, bo sam wszystko ogarnia i ma super podejście do pacjentek.
Z tego co czytałam jak jesteś jego pacjentką to naprawdę dba o Ciebie w szpitalu. O przyjęcie i potem czy wszystko jest ok. Przejeżdża często nawet gdy nie ma dyżuru.

Ostatnia edycja:
Ja robilam w 10dpt 3 dniowego zarodka dlatego moja beta byla wyzsza.ale Twoja jest pozytywna.Trraz wazny przyrost[emoji846]Ja jak zobaczylam swoja-tez pierwsza w zyciu pozytywna to trzeslam sie z radosci i emocji[emoji6]
Masakra nie mogę uwierzyć boję się cieszyć, zwłaszcza że od kilku dni czułam się jak na okres... Zrobię w czwartek jeszcze, nie wiem czy odezwać się do lekarza bo luteiny zostało mi tylko do czwartku :/

A który to dzień po transferze? Już widzę 7 dpt 5 dniowej blastki.
Wynik jest trochę niski, ale tak jak piszą dziewczyny. Najważniejszy jest przyrost.
Trzymam ogromne kciuki za kolejne bety [emoji3059] [emoji3590] [emoji3515]
Właśnie niski i to mnie martwi, ale czy to może oznaczać po prostu że zagnieżdżenie było nie dawno? Kurcze :(

reklama
Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić 🥳, teraz zostaje czekanie,

dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?

Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?

Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień 🙃
Teraz niech się kropek wgryza 🥰🥰 jeżeli test wyjdzie pozytywny ,to Ci jeszcze przedłuża progesteron ,tak mi się wydaje .
A jak coś ,to ja mogę Ci odstąpić ,mam spory zapas 😉

Do góry