reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj kalendarz pełny;). Widać wiosna idzie i ruszyła produkcja ;).
Dziewczyny powodzenia dzisiaj ✊
25.03 – wizyta u lekarza prowadzacego @goffa13 za same dobre wieści
emoji110.png
emoji8.png

25.03 – wizyta @Iva80 powodzenia, samych dobrych wiadomości
emoji8.png
emoji110.png

25.03 – transfer @Fionka500 to Twój dzień
emoji123.png
zabieraj kropka
emoji8.png

25.03 – BETA @Madlene83 bety do nieba
emoji3590.png

25.03 – kontrola stymulacji @Wesoła_Aga za piękne jajeczka
emoji123.png
niech się produkuja

reklama
Poronienia nie wynikają z przesuniętego okna... wtedy zwyczajnie nie ma implantacji, ewentualnie biochemiczna ale mnie mówiono że jak była biochemiczna to nie ma mowy o przesuniętym oknu.. Poronienia niby w 60% wynikają z wad genetycznych, pozostałe 40% to inne czynniki m.in.immunologiczne, nie leczona trombofilia i kilka innych
Według tego co ja czytałam poronienia to tez RIF i zamykające się okno może powodować. Nie chce mi się artykułu szukać... i mała poprawka 40% poronień - imunologia..No nie znalazłam takiego wytłumaczenia - trombofile, czynność skurczowa itd... tak ale immunologii nie znalazłam. Obecnie dużo mówi się o integrynach - które są w zarodku.

Dziewczyny mam już betę, betę do nieba 😂 nie wiem co tu się stanęło ale na 9dpt jest 236!!! 🤷‍♀️coś za wysoka bo przy moim pierwszym transferze miałam 76..czy ktoś tak miał?? A może podali mi kuzwa 2 zarodki😁, co prawda pytała się embriolog ile podać, wydaje mi się że głośno powiedziałam że 1!!!! Póki co nie umiem się jeszcze cieszyc, zwlaszcza po moich wczorajszych silnych skurczach, no i po wcześniejszym poronieniu ale i tak jest ok bo się implantują..
Nie ma coś takiego jak za wysoka beta ;) To świadczy o wczesnej implantacji, silnym zarodku, dobrostanie ciąży wiec nic tylko się cieszyć! Gratulacje :)

Czyli ta biopsja określi okno implantacujne ?
Mi lekarz powiedział ze chce sprawdzić czy nie mam żadnych stanów zapalnych i badanie zaplanowane mam na 10 dc ...
Np to może biopsja przy histero... to ja nie wiem co oni chcą. Myslalam o receptywnosci a tak to nie wiem dokładnie jaki cel. Bo przy histero będzie widać jaka śluzówka jest. Może to jakaś wersja receptywnosci. Niech się dziewczyny wypowiadają?

Dzisiaj kalendarz pełny;). Widać wiosna idzie i ruszyła produkcja ;).
Dziewczyny powodzenia dzisiaj ✊
25.03 – wizyta u lekarza prowadzacego @goffa13 za same dobre wieści
emoji110.png
emoji8.png

25.03 – wizyta @Iva80 powodzenia, samych dobrych wiadomości
emoji8.png
emoji110.png

25.03 – transfer @Fionka500 to Twój dzień
emoji123.png
zabieraj kropka
emoji8.png

25.03 – BETA @Madlene83 bety do nieba
emoji3590.png

25.03 – kontrola stymulacji @Wesoła_Aga za piękne jajeczka
emoji123.png
niech się produkuja
Ja juz po transferze kropka zabieram ze soba na 9 wspanialych miesiecy

Według tego co ja czytałam poronienia to tez RIF i zamykające się okno może powodować. Nie chce mi się artykułu szukać... i mała poprawka 40% poronień - imunologia..No nie znalazłam takiego wytłumaczenia - trombofile, czynność skurczowa itd... tak ale immunologii nie znalazłam. Obecnie dużo mówi się o integrynach - które są w zarodku.
Bo Ty odnosisz się tylko do artykułów. Oczywiście że immunologia to jeden z czynników który dobrze leczy kilku immunologow/ ginekologów od niepłodności i szczęśliwych zakończeń jest niezliczona ilość niezaleznie od tego czy napisali o tym w artykule czy nie.. Poronienie na etapie np. 8/9 tc lub jeszcze później nie ma już nic wspólnego z oknem implantacyjnym przecież ;)

Dziewczyny mam już betę, betę do nieba 😂 nie wiem co tu się stanęło ale na 9dpt jest 236!!! 🤷‍♀️coś za wysoka bo przy moim pierwszym transferze miałam 76..czy ktoś tak miał?? A może podali mi kuzwa 2 zarodki😁, co prawda pytała się embriolog ile podać, wydaje mi się że głośno powiedziałam że 1!!!! Póki co nie umiem się jeszcze cieszyc, zwlaszcza po moich wczorajszych silnych skurczach, no i po wcześniejszym poronieniu ale i tak jest ok bo się implantują..
Ja miałam przy synu 9dpt 209 wiec przy jednym zarodku tez jest czasem wysoko. Ja przy bliźniakach w 10dpt miałam 499 :-) dobrze rokuje;-) gratulacje!

Wspaniale!! ❤Miałaś blastocystę czy 3dniowego?

Superrrr

reklama
Super, w końcu ****.owy marzec zakończy się z przytupem 😁💪🥰

Do góry