reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj kalendarz pełny;). Widać wiosna idzie i ruszyła produkcja ;).
Dziewczyny powodzenia dzisiaj ✊
25.03 – wizyta u lekarza prowadzacego @goffa13 za same dobre wieści
emoji110.png
emoji8.png

25.03 – wizyta @Iva80 powodzenia, samych dobrych wiadomości
emoji8.png
emoji110.png

25.03 – transfer @Fionka500 to Twój dzień
emoji123.png
zabieraj kropka
emoji8.png

25.03 – BETA @Madlene83 bety do nieba
emoji3590.png

25.03 – kontrola stymulacji @Wesoła_Aga za piękne jajeczka
emoji123.png
niech się produkuja

reklama
Poronienia nie wynikają z przesuniętego okna... wtedy zwyczajnie nie ma implantacji, ewentualnie biochemiczna ale mnie mówiono że jak była biochemiczna to nie ma mowy o przesuniętym oknu.. Poronienia niby w 60% wynikają z wad genetycznych, pozostałe 40% to inne czynniki m.in.immunologiczne, nie leczona trombofilia i kilka innych
Według tego co ja czytałam poronienia to tez RIF i zamykające się okno może powodować. Nie chce mi się artykułu szukać... i mała poprawka 40% poronień - imunologia..No nie znalazłam takiego wytłumaczenia - trombofile, czynność skurczowa itd... tak ale immunologii nie znalazłam. Obecnie dużo mówi się o integrynach - które są w zarodku.

Dziewczyny mam już betę, betę do nieba 😂 nie wiem co tu się stanęło ale na 9dpt jest 236!!! 🤷‍♀️coś za wysoka bo przy moim pierwszym transferze miałam 76..czy ktoś tak miał?? A może podali mi kuzwa 2 zarodki😁, co prawda pytała się embriolog ile podać, wydaje mi się że głośno powiedziałam że 1!!!! Póki co nie umiem się jeszcze cieszyc, zwlaszcza po moich wczorajszych silnych skurczach, no i po wcześniejszym poronieniu ale i tak jest ok bo się implantują..
Nie ma coś takiego jak za wysoka beta ;) To świadczy o wczesnej implantacji, silnym zarodku, dobrostanie ciąży wiec nic tylko się cieszyć! Gratulacje :)

Czyli ta biopsja określi okno implantacujne ?
Mi lekarz powiedział ze chce sprawdzić czy nie mam żadnych stanów zapalnych i badanie zaplanowane mam na 10 dc ...
Np to może biopsja przy histero... to ja nie wiem co oni chcą. Myslalam o receptywnosci a tak to nie wiem dokładnie jaki cel. Bo przy histero będzie widać jaka śluzówka jest. Może to jakaś wersja receptywnosci. Niech się dziewczyny wypowiadają?

Dzisiaj kalendarz pełny;). Widać wiosna idzie i ruszyła produkcja ;).
Dziewczyny powodzenia dzisiaj ✊
25.03 – wizyta u lekarza prowadzacego @goffa13 za same dobre wieści
emoji110.png
emoji8.png

25.03 – wizyta @Iva80 powodzenia, samych dobrych wiadomości
emoji8.png
emoji110.png

25.03 – transfer @Fionka500 to Twój dzień
emoji123.png
zabieraj kropka
emoji8.png

25.03 – BETA @Madlene83 bety do nieba
emoji3590.png

25.03 – kontrola stymulacji @Wesoła_Aga za piękne jajeczka
emoji123.png
niech się produkuja
Ja juz po transferze kropka zabieram ze soba na 9 wspanialych miesiecy

Według tego co ja czytałam poronienia to tez RIF i zamykające się okno może powodować. Nie chce mi się artykułu szukać... i mała poprawka 40% poronień - imunologia..No nie znalazłam takiego wytłumaczenia - trombofile, czynność skurczowa itd... tak ale immunologii nie znalazłam. Obecnie dużo mówi się o integrynach - które są w zarodku.
Bo Ty odnosisz się tylko do artykułów. Oczywiście że immunologia to jeden z czynników który dobrze leczy kilku immunologow/ ginekologów od niepłodności i szczęśliwych zakończeń jest niezliczona ilość niezaleznie od tego czy napisali o tym w artykule czy nie.. Poronienie na etapie np. 8/9 tc lub jeszcze później nie ma już nic wspólnego z oknem implantacyjnym przecież ;)

Dziewczyny mam już betę, betę do nieba 😂 nie wiem co tu się stanęło ale na 9dpt jest 236!!! 🤷‍♀️coś za wysoka bo przy moim pierwszym transferze miałam 76..czy ktoś tak miał?? A może podali mi kuzwa 2 zarodki😁, co prawda pytała się embriolog ile podać, wydaje mi się że głośno powiedziałam że 1!!!! Póki co nie umiem się jeszcze cieszyc, zwlaszcza po moich wczorajszych silnych skurczach, no i po wcześniejszym poronieniu ale i tak jest ok bo się implantują..
Ja miałam przy synu 9dpt 209 wiec przy jednym zarodku tez jest czasem wysoko. Ja przy bliźniakach w 10dpt miałam 499 :-) dobrze rokuje;-) gratulacje!

Wspaniale!! ❤Miałaś blastocystę czy 3dniowego?

Superrrr

reklama
Super, w końcu ****.owy marzec zakończy się z przytupem 😁💪🥰

Do góry