reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam wrażenie że już nigdy mi to nie będzie dane 😭😭😭😭 seriooo. Serce peklo mi na milion kawałków 😭😭😭😭tak wiem też że mam za sobą tylko 3 transfery ( w 2 była beta dodatnia a w jednym nawet nie ruszyła) ale mam wrażenie że nigdy nie zostanę mama. Mam dosc, naprawdę... Chyba wola bym jak by beta od razu była 0 a nie dawała nadzieję 😭😭😭😭 Boże dlaczego to tak bardzo boli 😭😭😭 dlaczego tak jest 😭😭😭😭
Kochana,to jest leczenie ,a nie czary mary .Czasem sie udaje ,czasem nie .Serce pęka,ale z drugiej strony nigdy sie nie poddaje.Jestes silna,mozle dlatego twoja droga jest wyboista.
Ale ,chociaz to slabe pocieszenie,jest implatacja u Ciebie,to jest cholernie wazne.Wierz mi.Jestes strasznie emocjonalnym czlowiekiem,to ci nie ulatwia pogodzenia sie z takim ciosem .Ale masz sile w sobie do walki,pare dni i sie podniesiesz.Masz ciagle szanse byc mama.❤
Ale za to pięknych dzidziolków masz najwięcej 🥰 Ja już dzisiaj pytałam o AZ tak na wszelki wypadek 😉
Kochana,nie z moich komore!.
Pierwszy transfer z KD bylo 9 blastek ,5 od razu wywalili
Drugi transfer 7,zostaly 3
Nie bylo dyskusji,zaufalam lekarzom i embriologom i moze dlatego te dzieci mam .
Bo nie rokladalam na czynniki pierwsze,nie pytalam o klasy i inne pierdoly,nie sledzilam co sie dzieje po transferze...olalam to wszystko i chyba pierwszy raz zaufalam lekarzowi.Bo co mi ta wiedza da?? Jesli slabe zarodki daja rade,a piekne czesto nie...Wiem ,ze jest ciezko...ale czasami trzeba ," to" zostawic .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny padłam. Krakow w końcu może dorobi sie dofinansowania do in vitro. Dzisiaj rada miasta i wiadomo prócz kogo wszyscy na tak ale co będzie finalnie nie wiadomo.
Czytam komentarze na lovekrakow. Pl pod artykułem cos takiego „ i za pieniądze wszystkich wprowadzona zostaje procedura przez wielu uznawana za niemoralną ze względu na mrożenie ludzi. I to jeszcze we wspaniałej atmosferze autocenzury bez głosu ekspertów negatywnie nastawionych do tej metody”....
Brak mi słów po prostu jeb.. lam mrożenie ludzi 🤦‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny padłam. Krakow w końcu może dorobi sie dofinansowania do in vitro. Dzisiaj rada miasta i wiadomo prócz kogo wszyscy na tak ale co będzie finalnie nie wiadomo.
Czytam komentarze na lovekrakow. Pl pod artykułem cos takiego „ i za pieniądze wszystkich wprowadzona zostaje procedura przez wielu uznawana za niemoralną ze względu na mrożenie ludzi. I to jeszcze we wspaniałej atmosferze autocenzury bez głosu ekspertów negatywnie nastawionych do tej metody”....
Brak mi słów po prostu jeb.. lam mrożenie ludzi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja pierdole, no mnie normalnie trzepie jak takie coś czytam 👿. A leczyć alkoholików to można za pieniądze wszystkich??? Albo narkomanów? Albo utrzymywać więźniów za nasze pieniądze??? No już padaczkę normalnie mam🤬

Ja już po wizycie dziewczyny. Rosną te moje maluchy ale nie równo. Mam 12,13,14,15 i 18. Estradiol już ponad 2100.
a to dopiero 8 dzień cyklu. Lekarz myślał żeby robić punkcję już w sobotę ale jednak zaryzykował i będzie raczej w pon. Powtarzałam ze jak za szybko znowu zakończymy to polowe mam niedojrzałych :( jasne, ze może być za późno ale muszę zaryzykować. Zmienił mi na te dwa dni gonal f 150 na menopur 150 bo podobno łagodniejszy.
W piątek kolejna wizyta ( @Evela.6 proszę dopisz mnie).

reklama
Ja pierdole, no mnie normalnie trzepie jak takie coś czytam 👿. A leczyć alkoholików to można za pieniądze wszystkich??? Albo narkomanów? Albo utrzymywać więźniów za nasze pieniądze??? No już padaczkę normalnie mam🤬
Fredzia nie ma sensu się wku.rwac. Przecież ci co tak piszą to debile i cymbały, żaden z nich nie zrozumie co oznacza ivf póki nie będzie bezpośrednio dotknięty problemem bezpłodności. Szkoda słów na takie mendy.
Najgorsze jest wtedy, jeśli ktoś ci bliski i wydawało by się inteligentny powiela takie bzdury 🤬

Do góry