reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam wrażenie że już nigdy mi to nie będzie dane 😭😭😭😭 seriooo. Serce peklo mi na milion kawałków 😭😭😭😭tak wiem też że mam za sobą tylko 3 transfery ( w 2 była beta dodatnia a w jednym nawet nie ruszyła) ale mam wrażenie że nigdy nie zostanę mama. Mam dosc, naprawdę... Chyba wola bym jak by beta od razu była 0 a nie dawała nadzieję 😭😭😭😭 Boże dlaczego to tak bardzo boli 😭😭😭 dlaczego tak jest 😭😭😭😭
Kochana,to jest leczenie ,a nie czary mary .Czasem sie udaje ,czasem nie .Serce pęka,ale z drugiej strony nigdy sie nie poddaje.Jestes silna,mozle dlatego twoja droga jest wyboista.
Ale ,chociaz to slabe pocieszenie,jest implatacja u Ciebie,to jest cholernie wazne.Wierz mi.Jestes strasznie emocjonalnym czlowiekiem,to ci nie ulatwia pogodzenia sie z takim ciosem .Ale masz sile w sobie do walki,pare dni i sie podniesiesz.Masz ciagle szanse byc mama.❤
Ale za to pięknych dzidziolków masz najwięcej 🥰 Ja już dzisiaj pytałam o AZ tak na wszelki wypadek 😉
Kochana,nie z moich komore!.
Pierwszy transfer z KD bylo 9 blastek ,5 od razu wywalili
Drugi transfer 7,zostaly 3
Nie bylo dyskusji,zaufalam lekarzom i embriologom i moze dlatego te dzieci mam .
Bo nie rokladalam na czynniki pierwsze,nie pytalam o klasy i inne pierdoly,nie sledzilam co sie dzieje po transferze...olalam to wszystko i chyba pierwszy raz zaufalam lekarzowi.Bo co mi ta wiedza da?? Jesli slabe zarodki daja rade,a piekne czesto nie...Wiem ,ze jest ciezko...ale czasami trzeba ," to" zostawic .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny padłam. Krakow w końcu może dorobi sie dofinansowania do in vitro. Dzisiaj rada miasta i wiadomo prócz kogo wszyscy na tak ale co będzie finalnie nie wiadomo.
Czytam komentarze na lovekrakow. Pl pod artykułem cos takiego „ i za pieniądze wszystkich wprowadzona zostaje procedura przez wielu uznawana za niemoralną ze względu na mrożenie ludzi. I to jeszcze we wspaniałej atmosferze autocenzury bez głosu ekspertów negatywnie nastawionych do tej metody”....
Brak mi słów po prostu jeb.. lam mrożenie ludzi 🤦‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny padłam. Krakow w końcu może dorobi sie dofinansowania do in vitro. Dzisiaj rada miasta i wiadomo prócz kogo wszyscy na tak ale co będzie finalnie nie wiadomo.
Czytam komentarze na lovekrakow. Pl pod artykułem cos takiego „ i za pieniądze wszystkich wprowadzona zostaje procedura przez wielu uznawana za niemoralną ze względu na mrożenie ludzi. I to jeszcze we wspaniałej atmosferze autocenzury bez głosu ekspertów negatywnie nastawionych do tej metody”....
Brak mi słów po prostu jeb.. lam mrożenie ludzi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja pierdole, no mnie normalnie trzepie jak takie coś czytam 👿. A leczyć alkoholików to można za pieniądze wszystkich??? Albo narkomanów? Albo utrzymywać więźniów za nasze pieniądze??? No już padaczkę normalnie mam🤬

Ja już po wizycie dziewczyny. Rosną te moje maluchy ale nie równo. Mam 12,13,14,15 i 18. Estradiol już ponad 2100.
a to dopiero 8 dzień cyklu. Lekarz myślał żeby robić punkcję już w sobotę ale jednak zaryzykował i będzie raczej w pon. Powtarzałam ze jak za szybko znowu zakończymy to polowe mam niedojrzałych :( jasne, ze może być za późno ale muszę zaryzykować. Zmienił mi na te dwa dni gonal f 150 na menopur 150 bo podobno łagodniejszy.
W piątek kolejna wizyta ( @Evela.6 proszę dopisz mnie).

reklama
Ja pierdole, no mnie normalnie trzepie jak takie coś czytam 👿. A leczyć alkoholików to można za pieniądze wszystkich??? Albo narkomanów? Albo utrzymywać więźniów za nasze pieniądze??? No już padaczkę normalnie mam🤬
Fredzia nie ma sensu się wku.rwac. Przecież ci co tak piszą to debile i cymbały, żaden z nich nie zrozumie co oznacza ivf póki nie będzie bezpośrednio dotknięty problemem bezpłodności. Szkoda słów na takie mendy.
Najgorsze jest wtedy, jeśli ktoś ci bliski i wydawało by się inteligentny powiela takie bzdury 🤬

Do góry