reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

W sumie to trzecia stymulacja, ale na pierwszą nie zareagowałam w ogóle i przerwali in vitro.

1x17, 2x16 mm, 3x12 mm, 5x8 mm.

Doktor mówi, że na straty idzie ten 17, bo się zaczyna wybijać no i te ósemki raczej nie urosną. Sam nawet doktor mówił, że szkoda, bo byłoby nieźle ;) No ale jak to ze mną - zawsze pod górke ;)

Edit to mój 12 dc
Na kiedy planuja punkcje? Weekend?
Szkoda tych 8mm, ale moze jakis przyspieszy i bedzie 7 komorek, to bylby już calkiem fajny rezultat.

reklama
Przy niskim AMH najważniejszy jest wiek. Młoda kobieta z niskim AMH ma nadal młode komórki, im starsza tym trudniej wydusić komórki i jakość.
A jak dla mnie to Amh to takie srednio wiarygodne jest. Kiedys chyba juz tu pisalam, ze moja przyjaciółka podchodzila do ivf w Belgii w programie dla ekstremalnie niskiego amh, dodatkowo fatalne nasienie. Pierwsza stymulacja bez transferu, bo nic nie uzyskali - rozpacz. Druga stymulacja, punkcja i 20! jajek. Podobno lekarz az krzyknal z wrazenia widzac wynik. I co? 8 blastek!! Kosmos roznica. Maja syna i 7 mrozakow.

reklama
Ja mysle, ze ten 17 tez sie nada w sobote, wg mnie bedzie mial jakies 22-23mm wiec moze dac rade, a to dawaloby 6 komorek. Byle wzytskie sie zaplodnily i moze byc calkiem niezle.

No mam słabe komórki. Ostatnio przy 6 jedną tylko zapłodnili bo reszta była pusta. A ta jedna nawet nie dotrwała doby. No ale nic nie poradzę...

Do góry