reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz takie skurcze trzeba mimo wszystko monitorować i cos na nie brać, nospe, proga , magnes.. Ja miałam takie w pierwszej ciąży dość szybko takie stawianie się brzucha i skróciło mi to i otworzyło szyjkę nie się nie znałam, nic na początku nie brałam.. Zglos lekarzowi jak tylko będziesz mogla
Ja w pierwszej ciąży miałam takie skurcze ale w 30tc tylko niebolesne.... i to mnie zaniepokoiło. Powiem jak będę na wizycie. A jak się powtórzy to pewnie prędzej na IP pojadę niech sprawdzają szyje czy długa:-) tylko ja znam te wytyczne dostanę nospe w doope i będę miała leżeć. A jak poród w toku to masz atosiban itp... szkoda, ze tak późno.... no ale może to jakoś szkodzi dziecku.

reklama
4AA to bardzo dobry zarodek, ale tez nie ma gwarancji. Mój synek to 5AA, potem transfer 4AA tez był i beta 0, następne 4AA oba zostały. Może ten pechowo trafił :p ale może lekarz dobrze kombinuje. Bo jeżeli macie „tylko” wrogi śluz to zarodki powinny być świetnej jakości i się implantować. Ja bym poczekała do drugiego transferu i po nim chyba zaczęła diagnostykę i to pełną. Bo jesteście dream team tak jak para z niedrożnymi jajowodami :-) chociaż nawet zdrowe pary starają się czasem po 3-6 miesięcy. A przecież dochodzi do zapłodnienia tylko coś idzie nie tak później. Nie zazdroszczę rozważań.
Drugi tez jest 4ba 😁 wiec oba były 💪💪💪 masakroza z tymi myślami.

Oo A czy mogę prosić link do tego badania nie mogę znaleźć w invicta wlasnie. Czy pamiętasz koszt może? Został mi 1 ❄ 4ba i 9 komórek w razie w.
Ja robilam nie cale 2 lata temu, koszt chyba 1020 za jedną biopsje był (ceny od tej pory raczej poszły do gory) a potrzebne są dwie biopsje. Plus koszt leków i wizyty wstępnej pewnie. Jak crio ma być na sztucznym to badanie receptywnosci tez w 5tej i 7mej dobie brania proga. Nie mam linka, popatrz na stronie Invicta może coś znajdziesz

Ja robilam nie cale 2 lata temu, koszt chyba 1020 za jedną biopsje był (ceny od tej pory raczej poszły do gory) a potrzebne są dwie biopsje. Plus koszt leków i wizyty wstępnej pewnie. Jak crio ma być na sztucznym to badanie receptywnosci tez w 5tej i 7mej dobie brania proga. Nie mam linka, popatrz na stronie Invicta może coś znajdziesz
Tak tak to to badanie. Właśnie nie mogę znaleźć bo nie znam nazwy. Jak wyszukałam po nazwie w Google to wyskoczył test era za 5 tyś 😢

Tak tak to to badanie. Właśnie nie mogę znaleźć bo nie znam nazwy. Jak wyszukałam po nazwie w Google to wyskoczył test era za 5 tyś 😢
No wlanie szukałam i faktycznie nie ma tego na stronie Invicta ale zobacz opis z innych stron, ERA to to samo badanie, ono bada tylko okno implantacyjne

Hej kochana, a Ty który masz dzień stymulacji i jakie są już duże Twoje komóreczki? To Twoja druga czy trzecia stymulacja?

W sumie to trzecia stymulacja, ale na pierwszą nie zareagowałam w ogóle i przerwali in vitro.

1x17, 2x16 mm, 3x12 mm, 5x8 mm.

Doktor mówi, że na straty idzie ten 17, bo się zaczyna wybijać no i te ósemki raczej nie urosną. Sam nawet doktor mówił, że szkoda, bo byłoby nieźle ;) No ale jak to ze mną - zawsze pod górke ;)

Edit to mój 12 dc

Nie zawsze, ja mam aktualnie 35l a w sierpniu przed in vitro wyniki były słabe, niskie amh - poniżej 1, podwyższone fsh, niski progesteron i inne też jakbym była conajmniej po 40, w listopadzie 2019 miałam nawet badania na przedwczesne wygasanie jajników wyszły ok a jajniki i tak słabo pracują 🤷, ale teraz to już nie istotne, za miesiąc rodzę i mogą już sobie później wygasać.
Przy niskim AMH najważniejszy jest wiek. Młoda kobieta z niskim AMH ma nadal młode komórki, im starsza tym trudniej wydusić komórki i jakość.

reklama
Do góry