reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja nie miałam takiego zapisu w Invicie. Co prawda było wiadomo, ze wszystkie komórki będą zapładnianie i może dlatego.
Ale u mnie jest zapis ze wszystkie komórki idą do zapłodnienia ( ile by ich nie było). A jest drugi zapis, ze gdyby nie poszły wszystkie to adopcja. O tym się dowiedziałam czytając umowę, którą podpisałam w gabinecie. Głupia byłam bo założyłam ze jest jak zawsze. Chciałam usunąć ten zapis to mi powiedziano, ze to standard.

Ale u mnie jest zapis ze wszystkie komórki idą do zapłodnienia ( ile by ich nie było). A jest drugi zapis, ze gdyby nie poszły wszystkie to adopcja. O tym się dowiedziałam czytając umowę, którą podpisałam w gabinecie. Głupia byłam bo założyłam ze jest jak zawsze. Chciałam usunąć ten zapis to mi powiedziano, ze to standard.
To muszę przeczytać umowę, bo możliwe , ze miałam tak samo, tylko nie przywiązywałam do tego wagi, ponieważ wiedziałam, ze wszystkie będą zapładniane i mnie to nie dotyczy.
Nie rozumiem tylko dlaczego nie mogłabyś zamrozić swoich komórek w przypadku gdyby można ich było zapłodnić tyko 6. Masz np kolejne 6 oddać do adopcji, a potem gdyby sie transfery nie powiodły, robić kolejną stymulację? Przecież to bez sensu.

Ja miałam krwiaka przy ujściu szyjki. Ostatnie krwawienie w 16 tc, wchłonął się przed 20 tc 😊
Ja mieszkam w UK I tu wogole bardzo ciężko o jakąś rzetelna informacje od lekarza, tzn usg robią radiolodzy... Ale po krwawieniu bylamnu dobrego polskiego gina w Londynie i jak go tylko zapytałam czy łożysko nie jest przodujące to mówił że na to za wcześnie bo w 15tc wszystko jest jeszcze małe i może się przemieścić... krwiak jest blisko jaja plodowego ale od strony szyjki... Sama juz nie wiem co myśleć.. jeśli by był przy łożysku to przy tak silnym krwawieniu tydzień temu coś już wtedy by się złego stało a dziecko żyje i ma się bardzo dobrze wg polskiego lekarza.. Qwa ciągły stres te ciąże.... Nikt mi nie wmówi że ciąża to taki cudowny stan

reklama
Do góry