reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ale miło się to czyta, myślę że u nas też tak będzie, najbliższa rodzina czeka z nami 10 lat już na dzieciątko. Raz jak byłam w ciąży ( pusty pęcherzyk ;( ) jaka to była radość w Rodzinie, nawet mój brat 10 lat starszy ode mnie, który nie jest zbyt wylewny uczuciowo, dosłownie unosił się nad ziemią. Ja już czasem tak pragnę tego dziecka, bardziej dla Nich dla Męża.... marzę żeby zobaczyć znów taki wyraz twarzy u nich jak wtedy 🙏❤️
Życie samo pisze scenariusze, ja nigdy nie byłam w ciąży, stymulacja poszła fatalnie bo wyprodukowałam tylko jedną komórkę. Półtora roku temu zrobiliśmy generalny remont mieszkania pod 2 osoby bo ciągle czekaliśmy na dziecko żeby zrobić pokoik, w końcu stwierdziłam, że dziecka nie będzie i robimy prawdziwą sypialnię już nie ma na co czekać a teraz kombinujemy jak się zmieścić bo dziecka nie braliśmy już pod uwagę 😂 a kolejnego remontu nie zrobię do końca życia bo nie lubię.

reklama
U mnie znów lipa 😪😪 3 zarodki zostały zamrożone plus ten czwarty co mam w brzuchu... Lekarz mówi że nie jest źle ale ja coś mam czarne myśli co do tego... Poddaję się... Serio nie mam sił już dłużej walczyć... Na razie znikam z forum muszę się wyciszyć i modlić aby ten co mam w brzuch zemna został 🙏🙏🙏🙏🙏 eh... Do dupy to wszystko seriooo tak ładnie się zapowiadało 😪😪😪😪
Ja to bym byla szczesliwa gdyby tam jeszcze czekalo na mnie 3 dzieci i 3 szanse.To naprawde super wynik

U mnie to długa historia. Po pierwszej stymulacji mieliśmy dwa zarodki. Pierwszy transfer ciąża biochemiczna. Drugi transfer była ciąża do 20 tyg. Infekcja jaja płodowego, coś co ja przeszłam bezobjawowo, a moje dzieciątko zabiło. Może listerioza, parvowirus. Tego się już nie dowiem, przeciwciała mi powychodziły i na to i na to, ale równie dobrze mogłam to przejść w dzieciństwie. Mogło być jeszcze coś innego... Musieliśmy robić kolejna procedurę, bo nie mieliśmy zarodkow. Efekt tej procedury mega nas zaskoczył. Przez to, że transfer i tak byłby odroczony to do stymulacji dołączony progesteron i to chyba dało taki efekt, że było 13 dojrzałych komórek. Sześć blastocyst, na moje życzenie cztery przebadane genetycznie i wszystkie zdrowe. Obecnie jestem w 11 tc.
hejka, mam nadzieje ze nie jest to niedelika pytanie ale w jakim wieku bylas jak podchodzilas do punkcju, 4 zdrowe ma 4 wyslabe to mega wynik. u mnie dzis materisl zostal wyslany i sie mega boje. dla mnie to chyba najgorsza czesc procedury niestety wiek nie dziala na koja korxysc 37 lat:(

Dziewczyny, a przy AZ to te zarodki są badane genetycznie (pewnie nie) czy np. sprawdzany jest kariotyp rodziców?

pytam czysto teoretycznie

@Kasiekt jak dieta? Jaki to jest teraz tydzień?
Slodczy nie jem oczywiscie.Przestrzegam 4-t posilkow i nie podjadam-nawet owocow.Jak zjem owoc traktuje to jak posilek.Najgorzej ze mam 2 leki ktore musze na czczo brac ale kazdy osobno.Jeden hormon na obnizenie tsh biore o 5.30 jak wstaje z mezem.Drugi-zelazo musze brac 3 godz.po posilku i godzine przed posilkiem.I tak mi sie wtedy chce jesc😭ale daje rade.
Czekam na wyniki posiewu moze beda dzisiaj🤷‍♀️Natomiast pojawil sie u mnie problem.Cos mi sie zrobilo muedzy udem a warga sromowa-jakas torbiel.Boli bo bieluzna mi yo obciera no i noga.Myslalam ze mi sie to wchlonie a tu dupa.Musze do lekarza napisac bo utrudnia mi to funkcjonowanie.
U mnue to juz 26+5tydz.i tak sie boje zeby chociaz do 34tyg.dotrzymac.Niby nic sie nie dzieje szyjka ok ale jak tu teraz czytam o wczesniejszych porodach czy ze cos sie dzieje to bardzo sie boje.
Natomiast Misia jest tak aktywna ze hej❤jak mi przywalu z zaskoczenia to albo reka mi skacze do gory albo sie budze z zaskoczenia-co to bylo?😁Szczegolnie wieczorem lub nad ranem.Raz cala noc breka tanczyla ze spalam moze ze 3 godz.Ale nie narzekam bo czekalam na nua tyle lat.

hejka, mam nadzieje ze nie jest to niedelika pytanie ale w jakim wieku bylas jak podchodzilas do punkcju, 4 zdrowe ma 4 wyslabe to mega wynik. u mnie dzis materisl zostal wyslany i sie mega boje. dla mnie to chyba najgorsza czesc procedury niestety wiek nie dziala na koja korxysc 37 lat:(
32 lata, a badasz ze względu na wiek czy macie jakieś inne wskazania? Ja badałam by zminimalizować najbardziej jak się da ryzyko kolejnych niepowodzeń.

U mnie znów lipa [emoji25][emoji25] 3 zarodki zostały zamrożone plus ten czwarty co mam w brzuchu... Lekarz mówi że nie jest źle ale ja coś mam czarne myśli co do tego... Poddaję się... Serio nie mam sił już dłużej walczyć... Na razie znikam z forum muszę się wyciszyć i modlić aby ten co mam w brzuch zemna został [emoji120][emoji120][emoji120][emoji120][emoji120] eh... Do dupy to wszystko seriooo tak ładnie się zapowiadało [emoji25][emoji25][emoji25][emoji25]
3 zamrozone zarodki plus czwarty w brzuchu to zly wynik i sie poddajesz?
Jezu ja czasami nie ogarniam...

reklama
Spoko, ja myślę o sobie [emoji3590]. To była po prostu kumulacja imprez rodzinnych, a ja nie dość, że nie mogę mieć dziecka, to jeszcze jestem dzikusem, który lubi siedzieć sam w domu [emoji6]. Jak tu sobie trochę posmuciłam, a dziewczyny mnie "ojojały" (czyt wspolczuly [emoji12]) to jest mi lepiej [emoji4]
A powiedz, jak ty się czujesz? Mało piszesz o sobie
Brak mi informacji w kajeciku [emoji12]
Nie nie mozesz miec tylko jeszcze nie masz.
Jak ręka? Przestala bolec?

Do góry