reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam jarmuz, koktajlowki i też chyba będę sądzić fasolkę szparagowa żółta, ogórki i cukinię zastanawiam się jeszcze nad sałatą 😁

Będzie dobrze 💪musi być, nie potrzebnie się tylko stresujemy na zapas a to przecież szkodzi jajcą...
Siostrzeniec chce sałatę zasadzic 🙈 właśnie się dziś pytał czy udostępnimy mu kawałek ziemi i będzie mógł. Ja w tamtym roku pierwszy raz w życiu przekonałam. Się do rzodkiewki, zjadłam i nawet mi posmakowało 🤣🤣🤣🙈 i jednego pomidorka koktajlowego. Ale to jednak nie moja bajka. Kiedyś dostałam uczulenia od pomidorów i od tego momentu jak tylko. Go poczuje to mam 🤮🤮. Juz sie nawet w pracy na stołówce nauczyli ze dla mnie bułki bez pomidora, ba nawet pomidor nie może dotykać bułki bo od razy ten sok z niego wyczuje i mnie cofa... 🙈 Może kiedyś mi się to zmieni. Teraz jestem zdecydowanie na Nie. Ale lubię patrzeć jak rosną i odbarowywac rodzinę i znajomych. Jednak swojskie to nie sklepowe. Juz sie nie mogę doczekać aż mi tulipanki wzejdą.... Mąż posadził 115 cebulek 🙈🙈🙈 ale będzie pięknie 😍😍😍

reklama
Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Jeszcze raz proszę kto może niech pomodli się za Nasza kruszynkę ❤️
Będzie dobrze, malutka jest silna po mamusi, będzie walczyć i za jakis czas będziecie razem ❤️ oczywoscie modlitwa obowiązkowa. Z jednej strony gratuluję, a z drugiej strony proszę abyś się trzymała ❤️ wiem że teraz najcięższy okres przed tobą. Trzymaj się kochana i jak tylko będziesz mogła ucałuj Mała Marysię od forumowych ciotek ❤️❤️

Który to ds - dzien stymulacji? Jakie bierzesz dawki leków? Już masz ovitrell brac?
Właśnie ja juz jestem po ovitrelle wczoraj o 20:30 miałam wziąć zastrzyk. wczoraj dostałam protokół zakończenia stymulacji. Stymulacja trwała 7 dni gonal 150, menopur 75 i 3 ostatnie dni doszedł cetrotide. Wczoraj na usg 12 dominujących pęcherzyków które miały 20-22 mm endometrium 10mm.

Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Kochana trzymam kciuki!!!! cześć Marysia 😍😀

Właśnie ja juz jestem po ovitrelle wczoraj o 20:30 miałam wziąć zastrzyk. wczoraj dostałam protokół zakończenia stymulacji. Stymulacja trwała 7 dni gonal 150, menopur 75 i 3 ostatnie dni doszedł cetrotide. Wczoraj na usg 12 dominujących pęcherzyków które miały 20-22 mm endometrium 10mm.
Jakie jednostki? No to konkret - jest coś takiego jak IVM rescue w mojej klinice dojrzewanie komórek jajowych tylko w inkubatorze. Zagadaj może maja. Po drugie nie zawsze estradiol odpowiada ilości pęcherzyków, to tylko szacunki. Może u Ciebie będzie inaczej . Widzę po roczniku, ze masz z 32l to młoda jesteś nawet jeżeli tylko 2 komórki będą to jest szansa na ciąże. Ja kiedyś zapladnialismy po 2 komórki bo chodziło o względy światopoglądowe to z jednego „takiego” podejscia miałam ciąże biochemiczną, ale komórki były mrożone wiec gorszej jakości. Jako 32l większość komórek powinna być prawidłowa:-) no, ale ryzyko ze się nie uda jest większe bo mamy mniej komórek. Pamiętaj in vitro to nie jest tak, ze musimy mieć 4 żeby mieć poprawną komórkę. Czasem „wyprodukujemy” ja za pierszym razem a czasem za ósmym...

Musimy walczyć !!!!

Musimy walczyć !!!!
Trzymajcie się dziewczyny 😘 niech maleństwo rośnie.

reklama
A jakie jednostki?
Teraz już nie pamiętam bo klinika te wynika u siebie zostawiła 🤔
Słuchaj Ty jeszcze nie wiesz czy to była najgorsza stymulacja w twoim życiu. Stymulacja z moim synem, mimo ze była tylko 1 blastocysta była jedną z najlepszych bo zakończyła się ciążą. Czasem
masz tak, ze po PGD masz na 4 blastki 0 poprawnych zarodków, a czasem jest 1 i to jest właśnie ten:-) Ty jeszcze nie wiesz:p
Pewnie masz rację ale tak zajebiście ciężko mi uwierzyć, że nagle ten jeden zarodek da mi ciążę 🤷. Wiesz, że te szczepienia to wcale nie jest taki złoty środek... Wczoraj się nie urodziłam i wiem, że wielu dziewczynom one nie pomogły...
I dlatego męczy mnie codziennie, że mam tylko tego jednego a tyle wiary pokładalam w tę stymulację 🤦

Do góry