reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo do tej pory nie wiem jak to z tym estradiolem u mnie było 🤷. Dlaczego mój był 4400 a tylko 4 dojrzałe komórki?

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz robię sadzonki pomidorów. A tak to mam marchew, ziemniaki młode (mamuśka sobie wymyśliła 🙈) buraki, fasolkę szparagowa, groszek, rzodkiew, pietruszkę, cukinię, Zielona fasolę. Por, i seler... I co tam jeszcze znajdę w sklepie 🙈
Ja mam jarmuz, koktajlowki i też chyba będę sądzić fasolkę szparagowa żółta, ogórki i cukinię zastanawiam się jeszcze nad sałatą 😁
Ehh ja tu sie bałam ze z takim amh to będzie hiperka a wyszło jak wyszło...
dziękuje za dobre słowo.. takie wsparcie bardzo potrzebne
Będzie dobrze 💪musi być, nie potrzebnie się tylko stresujemy na zapas a to przecież szkodzi jajcą...
Ile bym dala żeby spać do 12 🙈 ja od 8 na nogach... Ale chwilowo przerwa w sprzątaniu bo paznokcie sobie robię, a co muszę mieć chwile dla siebie 🙈
Też muszę dzisiaj robić, ale nie cierpię tego 🥴 klientką uwielbiam robić a jak mam sama sobie to szewskiej pasji dostaje 😖😫

Whaaaat 😱. I nie masz odleżyn😱😜😜
Apsolutnie! Właśnie wróciłam do łóżka muszę jeszcze tyle zrobić w domu ale jestem dzisiaj bez sił.. Niemoc psychiczną i fizyczna mnie ogarnęły 😏

Teraz robię sadzonki pomidorów. A tak to mam marchew, ziemniaki młode (mamuśka sobie wymyśliła 🙈) buraki, fasolkę szparagowa, groszek, rzodkiew, pietruszkę, cukinię, Zielona fasolę. Por, i seler... I co tam jeszcze znajdę w sklepie 🙈
Ja mam jarmuz, koktajlowki i też chyba będę sądzić fasolkę szparagowa żółta, ogórki i cukinię zastanawiam się jeszcze nad sałatą 😁
Ehh ja tu sie bałam ze z takim amh to będzie hiperka a wyszło jak wyszło...
dziękuje za dobre słowo.. takie wsparcie bardzo potrzebne
Będzie dobrze 💪musi być, nie potrzebnie się tylko stresujemy na zapas a to przecież szkodzi jajcą...
Ile bym dala żeby spać do 12 🙈 ja od 8 na nogach... Ale chwilowo przerwa w sprzątaniu bo paznokcie sobie robię, a co muszę mieć chwile dla siebie 🙈
Też muszę dzisiaj robić, ale nie cierpię tego 🥴 klientką uwielbiam robić a jak mam sama sobie to szewskiej pasji dostaje 😖😫

Whaaaat 😱. I nie masz odleżyn😱😜😜
Apsolutnie! Właśnie wróciłam do łóżka muszę jeszcze tyle zrobić w domu ale jestem dzisiaj bez sił.. Niemoc psychiczną i fizyczna mnie ogarnęły 😏

A ja mam tylko 12... patrząc na to co piszesz to wyglada ze na końcu drogi nie zostanie nic 😞
Jedna z stymulacji 16 komórek pobranych, ale dojrzałych tylko 6. Ogółem było ok bo program zakładał tylko 6. Zapłodniły się trzy komórki z czego powstała 1 blastocysta - gra właśnie na kompie:-).
Po latach kolejna stymulacja 19 komórek z czego tylko 7 dojrzałych z czego zapłodnilo się 6 komórek i było 5 blastocyst. Ciąży brak.
Od nowa procedura 19 komórek z czego 16 dojrzałych, 8 się zapłodnilo i 8 powstało blastocyst. Bliźniaki w brzuszku i 6 czeka. Nie ma reguł ;-) może być mnóstwo komórek ale słabych, albo tylko jedna, ale dobra :-)

Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Jeszcze raz proszę kto może niech pomodli się za Nasza kruszynkę ❤️

Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Trzymacie się!! I rośnijcie zdrowo ;-) w szpitalu szybko takie maluchy dochodzą do siebie :-)

Musimy walczyć !!!!
Z jednej strony-gratuluje❤z drugiej trzymam kciuki za Twoja coreczke.
Badz silna dla swojej Marysi.

reklama
Racja, porozmawiaj z lekarzem i nie daj się zbyć. Coś tu ewidentnie nie gra 🤔.
Moja styczniowa stymulacja została zrypana i straciłam tylko kasę 😔. Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Na usg cały czas było widać 10-12 ładnych pęcherzyków i estradiol przed ovitrelem miałam 4400, pobrano tylko 6 komorek bo 7-ma była zdegenerowana a dojrzałych tylko 4🤦. Lekarz ciągle powtarzał że będzie ok 10 pięknych komórek a wyszło, że to była moja najgorsza stymulacja, mimo faszerowania się miesiącami lekami i suplami 🤦. Tak że, przygotuj się na wszystko bo lekarze potrafią zjebać stymulację a my ponosimy ogromne koszty 😔.
Nie chcę cię dołować, tylko weź swojego lekarza w obroty - ja tego nie zrobiłam i potem był płacz 😔
Słuchaj Ty jeszcze nie wiesz czy to była najgorsza stymulacja w twoim życiu. Stymulacja z moim synem, mimo ze była tylko 1 blastocysta była jedną z najlepszych bo zakończyła się ciążą. Czasem
masz tak, ze po PGD masz na 4 blastki 0 poprawnych zarodków, a czasem jest 1 i to jest właśnie ten:-) Ty jeszcze nie wiesz:p

Do góry