reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiesz ile będzie dojrzałych komórek. Są dziewczyny które mają 8 pęcherzyków i 7 dobrych do zapłodnienia komórek. A są takie co mają 16 pęcherzyków i 6 dojrzałych komórek. Nie łap doła czekaj :-) u nas było tylko 6 komórek i mamy syna:-) nie liczy się ilość tylko jakość.
Ja miałam 9 pęcherzyków i 9 komórek i 9 zapłodnionych z tego 5 zarodków , jeden odpadł bo miał oznaczenie 3 cd i takim u mnie w klinice nie mrożą . 2 trzydniowe zostały podane : ciąża ale poronienie bo wada genetyczna a teraz podane 2 blastocysty 3 bb i 3ab (albo ba, nie pamietam) i bhcg z 3 /03 : 3329. W piątek 12/03 na 10:50 wizyta w klinice i zobaczymy.

Ja miałam 9 pęcherzyków i 9 komórek i 9 zapłodnionych z tego 5 zarodków , jeden odpadł bo miał oznaczenie 3 cd i takim u mnie w klinice nie mrożą . 2 trzydniowe zostały podane : ciąża ale poronienie bo wada genetyczna a teraz podane 2 blastocysty 3 bb i 3ab (albo ba, nie pamietam) i bhcg z 3 /03 : 3329. W piątek 12/03 na 10:50 wizyta w klinice i zobaczymy.
A pamiętasz jaki mialas estradiol?

Taki wynik ładny przy normalnej owulacji a nie przy teoretycznie 12 dojrzałych pęcherzykach ...
zobaczę co mi jutro lekarz powie. Nie wiem czy jest sens z tskim wynikiem podchodzić do punkcji ?
Racja, porozmawiaj z lekarzem i nie daj się zbyć. Coś tu ewidentnie nie gra 🤔.
Moja styczniowa stymulacja została zrypana i straciłam tylko kasę 😔. Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Na usg cały czas było widać 10-12 ładnych pęcherzyków i estradiol przed ovitrelem miałam 4400, pobrano tylko 6 komorek bo 7-ma była zdegenerowana a dojrzałych tylko 4🤦. Lekarz ciągle powtarzał że będzie ok 10 pięknych komórek a wyszło, że to była moja najgorsza stymulacja, mimo faszerowania się miesiącami lekami i suplami 🤦. Tak że, przygotuj się na wszystko bo lekarze potrafią zjebać stymulację a my ponosimy ogromne koszty 😔.
Nie chcę cię dołować, tylko weź swojego lekarza w obroty - ja tego nie zrobiłam i potem był płacz 😔

Racja, porozmawiaj z lekarzem i nie daj się zbyć. Coś tu ewidentnie nie gra 🤔.
Moja styczniowa stymulacja została zrypana i straciłam tylko kasę 😔. Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Na usg cały czas było widać 10-12 ładnych pęcherzyków i estradiol przed ovitrelem miałam 4400, pobrano tylko 6 komorek bo 7-ma była zdegenerowana a dojrzałych tylko 4🤦. Lekarz ciągle powtarzał że będzie ok 10 pięknych komórek a wyszło, że to była moja najgorsza stymulacja, mimo faszerowania się miesiącami lekami i suplami 🤦. Tak że, przygotuj się na wszystko bo lekarze potrafią zjebać stymulację a my ponosimy ogromne koszty 😔.
Nie chcę cię dołować, ale weź lekarza w obroty - ja tego nie zrobiłam i potem był płacz 😔
Właśnie tego sie obawiam ze cos ewidentnie nie zagrało estradiol raczej dobrze nie rokuje a pakować grube tysiące żeby usłyszeć ze nie ma czego zapłodnić to trochę słabo... jestem naprawdę załamana. Wiedziałam ze za gładko szło to wszystko i ze cos napewno sie wypierdoli 😩🤬

reklama
Właśnie tego sie obawiam ze cos ewidentnie nie zagrało estradiol raczej dobrze nie rokuje a pakować grube tysiące żeby usłyszeć ze nie ma czego zapłodnić to trochę słabo... jestem naprawdę załamana. Wiedziałam ze za gładko szło to wszystko i ze cos napewno sie wypierdoli 😩🤬
Powiedz o swoich wątpliwościach przed punkcją. Lekarz musi Ci wszystko wytłumaczyć i niech wie, że nie zadowolisz się kuwa dwiema komórkami przy takim amh 🤷.

Do góry