reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiesz ile będzie dojrzałych komórek. Są dziewczyny które mają 8 pęcherzyków i 7 dobrych do zapłodnienia komórek. A są takie co mają 16 pęcherzyków i 6 dojrzałych komórek. Nie łap doła czekaj :-) u nas było tylko 6 komórek i mamy syna:-) nie liczy się ilość tylko jakość.
Ja miałam 9 pęcherzyków i 9 komórek i 9 zapłodnionych z tego 5 zarodków , jeden odpadł bo miał oznaczenie 3 cd i takim u mnie w klinice nie mrożą . 2 trzydniowe zostały podane : ciąża ale poronienie bo wada genetyczna a teraz podane 2 blastocysty 3 bb i 3ab (albo ba, nie pamietam) i bhcg z 3 /03 : 3329. W piątek 12/03 na 10:50 wizyta w klinice i zobaczymy.

Ja miałam 9 pęcherzyków i 9 komórek i 9 zapłodnionych z tego 5 zarodków , jeden odpadł bo miał oznaczenie 3 cd i takim u mnie w klinice nie mrożą . 2 trzydniowe zostały podane : ciąża ale poronienie bo wada genetyczna a teraz podane 2 blastocysty 3 bb i 3ab (albo ba, nie pamietam) i bhcg z 3 /03 : 3329. W piątek 12/03 na 10:50 wizyta w klinice i zobaczymy.
A pamiętasz jaki mialas estradiol?

Taki wynik ładny przy normalnej owulacji a nie przy teoretycznie 12 dojrzałych pęcherzykach ...
zobaczę co mi jutro lekarz powie. Nie wiem czy jest sens z tskim wynikiem podchodzić do punkcji ?
Racja, porozmawiaj z lekarzem i nie daj się zbyć. Coś tu ewidentnie nie gra 🤔.
Moja styczniowa stymulacja została zrypana i straciłam tylko kasę 😔. Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Na usg cały czas było widać 10-12 ładnych pęcherzyków i estradiol przed ovitrelem miałam 4400, pobrano tylko 6 komorek bo 7-ma była zdegenerowana a dojrzałych tylko 4🤦. Lekarz ciągle powtarzał że będzie ok 10 pięknych komórek a wyszło, że to była moja najgorsza stymulacja, mimo faszerowania się miesiącami lekami i suplami 🤦. Tak że, przygotuj się na wszystko bo lekarze potrafią zjebać stymulację a my ponosimy ogromne koszty 😔.
Nie chcę cię dołować, tylko weź swojego lekarza w obroty - ja tego nie zrobiłam i potem był płacz 😔

Racja, porozmawiaj z lekarzem i nie daj się zbyć. Coś tu ewidentnie nie gra 🤔.
Moja styczniowa stymulacja została zrypana i straciłam tylko kasę 😔. Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Na usg cały czas było widać 10-12 ładnych pęcherzyków i estradiol przed ovitrelem miałam 4400, pobrano tylko 6 komorek bo 7-ma była zdegenerowana a dojrzałych tylko 4🤦. Lekarz ciągle powtarzał że będzie ok 10 pięknych komórek a wyszło, że to była moja najgorsza stymulacja, mimo faszerowania się miesiącami lekami i suplami 🤦. Tak że, przygotuj się na wszystko bo lekarze potrafią zjebać stymulację a my ponosimy ogromne koszty 😔.
Nie chcę cię dołować, ale weź lekarza w obroty - ja tego nie zrobiłam i potem był płacz 😔
Właśnie tego sie obawiam ze cos ewidentnie nie zagrało estradiol raczej dobrze nie rokuje a pakować grube tysiące żeby usłyszeć ze nie ma czego zapłodnić to trochę słabo... jestem naprawdę załamana. Wiedziałam ze za gładko szło to wszystko i ze cos napewno sie wypierdoli 😩🤬

reklama
Właśnie tego sie obawiam ze cos ewidentnie nie zagrało estradiol raczej dobrze nie rokuje a pakować grube tysiące żeby usłyszeć ze nie ma czego zapłodnić to trochę słabo... jestem naprawdę załamana. Wiedziałam ze za gładko szło to wszystko i ze cos napewno sie wypierdoli 😩🤬
Powiedz o swoich wątpliwościach przed punkcją. Lekarz musi Ci wszystko wytłumaczyć i niech wie, że nie zadowolisz się kuwa dwiema komórkami przy takim amh 🤷.

Do góry