reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam jarmuz, koktajlowki i też chyba będę sądzić fasolkę szparagowa żółta, ogórki i cukinię zastanawiam się jeszcze nad sałatą 😁

Będzie dobrze 💪musi być, nie potrzebnie się tylko stresujemy na zapas a to przecież szkodzi jajcą...
Siostrzeniec chce sałatę zasadzic 🙈 właśnie się dziś pytał czy udostępnimy mu kawałek ziemi i będzie mógł. Ja w tamtym roku pierwszy raz w życiu przekonałam. Się do rzodkiewki, zjadłam i nawet mi posmakowało 🤣🤣🤣🙈 i jednego pomidorka koktajlowego. Ale to jednak nie moja bajka. Kiedyś dostałam uczulenia od pomidorów i od tego momentu jak tylko. Go poczuje to mam 🤮🤮. Juz sie nawet w pracy na stołówce nauczyli ze dla mnie bułki bez pomidora, ba nawet pomidor nie może dotykać bułki bo od razy ten sok z niego wyczuje i mnie cofa... 🙈 Może kiedyś mi się to zmieni. Teraz jestem zdecydowanie na Nie. Ale lubię patrzeć jak rosną i odbarowywac rodzinę i znajomych. Jednak swojskie to nie sklepowe. Juz sie nie mogę doczekać aż mi tulipanki wzejdą.... Mąż posadził 115 cebulek 🙈🙈🙈 ale będzie pięknie 😍😍😍

reklama
Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Jeszcze raz proszę kto może niech pomodli się za Nasza kruszynkę ❤️
Będzie dobrze, malutka jest silna po mamusi, będzie walczyć i za jakis czas będziecie razem ❤️ oczywoscie modlitwa obowiązkowa. Z jednej strony gratuluję, a z drugiej strony proszę abyś się trzymała ❤️ wiem że teraz najcięższy okres przed tobą. Trzymaj się kochana i jak tylko będziesz mogła ucałuj Mała Marysię od forumowych ciotek ❤️❤️

Który to ds - dzien stymulacji? Jakie bierzesz dawki leków? Już masz ovitrell brac?
Właśnie ja juz jestem po ovitrelle wczoraj o 20:30 miałam wziąć zastrzyk. wczoraj dostałam protokół zakończenia stymulacji. Stymulacja trwała 7 dni gonal 150, menopur 75 i 3 ostatnie dni doszedł cetrotide. Wczoraj na usg 12 dominujących pęcherzyków które miały 20-22 mm endometrium 10mm.

Witam Was kochane. Dziś w nocy przez cesarskie cięcie w 29 tc i waga 1300g przyszła na świat nasza ukochana, wyczekana córeczka Marysia ❤️ Walczy o każdy dzień na oiomie. Bardzo Was proszę o modlitwę i dobre słowo bo ja nie mam nawet łez.
W nocy lekarze ratowali nam życie. Łożysko zaczęło się odklejać i omal się nie wykrwawiłam.
Ps @bazylia128 nie bój się cesarki. Ja już śmigam z czajnikiem z wrzątkiem i sterylizuje sobie laktator.
Musimy walczyć !!!!
Kochana trzymam kciuki!!!! cześć Marysia 😍😀

Właśnie ja juz jestem po ovitrelle wczoraj o 20:30 miałam wziąć zastrzyk. wczoraj dostałam protokół zakończenia stymulacji. Stymulacja trwała 7 dni gonal 150, menopur 75 i 3 ostatnie dni doszedł cetrotide. Wczoraj na usg 12 dominujących pęcherzyków które miały 20-22 mm endometrium 10mm.
Jakie jednostki? No to konkret - jest coś takiego jak IVM rescue w mojej klinice dojrzewanie komórek jajowych tylko w inkubatorze. Zagadaj może maja. Po drugie nie zawsze estradiol odpowiada ilości pęcherzyków, to tylko szacunki. Może u Ciebie będzie inaczej . Widzę po roczniku, ze masz z 32l to młoda jesteś nawet jeżeli tylko 2 komórki będą to jest szansa na ciąże. Ja kiedyś zapladnialismy po 2 komórki bo chodziło o względy światopoglądowe to z jednego „takiego” podejscia miałam ciąże biochemiczną, ale komórki były mrożone wiec gorszej jakości. Jako 32l większość komórek powinna być prawidłowa:-) no, ale ryzyko ze się nie uda jest większe bo mamy mniej komórek. Pamiętaj in vitro to nie jest tak, ze musimy mieć 4 żeby mieć poprawną komórkę. Czasem „wyprodukujemy” ja za pierszym razem a czasem za ósmym...

Musimy walczyć !!!!

Musimy walczyć !!!!
Trzymajcie się dziewczyny 😘 niech maleństwo rośnie.

reklama
A jakie jednostki?
Teraz już nie pamiętam bo klinika te wynika u siebie zostawiła 🤔
Słuchaj Ty jeszcze nie wiesz czy to była najgorsza stymulacja w twoim życiu. Stymulacja z moim synem, mimo ze była tylko 1 blastocysta była jedną z najlepszych bo zakończyła się ciążą. Czasem
masz tak, ze po PGD masz na 4 blastki 0 poprawnych zarodków, a czasem jest 1 i to jest właśnie ten:-) Ty jeszcze nie wiesz:p
Pewnie masz rację ale tak zajebiście ciężko mi uwierzyć, że nagle ten jeden zarodek da mi ciążę 🤷. Wiesz, że te szczepienia to wcale nie jest taki złoty środek... Wczoraj się nie urodziłam i wiem, że wielu dziewczynom one nie pomogły...
I dlatego męczy mnie codziennie, że mam tylko tego jednego a tyle wiary pokładalam w tę stymulację 🤦

Do góry