reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzymam kciuki z calych sil. Odezwij sie jak bedzie cos wiadomo.
Kochana, wszystko będzie dobrze. Odzywaj się koniecznie jak tylko coś więcej będziesz wiedzieć!!!! Wszzystko będzie dobrze
Jeżeli przypada w terminie miesiączki to mogą być nawet krwawienia, jeżeli bierzesz Luteine, lutinus itp to mogą być takie beżowe, brązowe, różowe, jak masz aplikator to go nie używaj.
No tak w sumie miesiączka powinna być 28.02 więc to prawie w tym terminie. Biorę progesteron besins 3x1 dopochwowo, ale bez aplikatora.

reklama
Dziewczynki jestem w szpitalu. Dzisiaj 28 tydzień i zaczęłam krwawić 😭😭 błagam trzymające kciuki za moja kruszynkę 😭
Trzymam kciuki że wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się na pewno wszystko będzie wporzadku ❤️❤️❤️

@Cappuccinko1988 zadzwoń do Tarnowa i tam umów się na wizytę do Przybycienia, są szybsze terminy. In vitro i tak robi w Krakowie. Ja do niego chodzę i mimo że jestem z okolic Krakowa to jeżdżę do Tarnowa na wizyty bo jest o wiele szybciej i na monitoring w trakcie przygotowań też o wiele łatwiej się dostać (w Krakowie trzeba się zapisywać na monitoring) w Tarnowie przyjeżdżasz, zajmujesz kolejkę i "koczujesz" 😜 ale zawsze przyjmuje ☺️ ja jeżdżę tu alr in vitro będzie mi robić w Macierzyństwie w Krakowie. Trzymaj się Przybycienia naprawdę jest bardzo dobry💪

@Cappuccinko1988 a jeśli chodzi o leki, to niektóre są na ryczałt, ja za np gonadopeptyl płaciłam śmieszne pieniądze jakieś 3,20zl 😁 zwariowałam w aptece jak usłyszałam cenę. Oczywiście to są wyjątki ale na każde lekarstwo mam ryczałt, prócz accofilu. Więc zamknęłam się jak narazie w jakimś 1500tys na przygotowanie więc nie jest źle byłam nastawiona na 5tys. 😎 Oby tylko coś nie wyskoczyło nowego

Mialam identycznie.Moglam isc,siedziec i lezec ale stac o nie!Od razu mi slabo bylo.Nawet w 4 miesiacu jak poszlam do h&m i stalam w kolejce to musialam kucnac bo prawie orla bym wywinela.A pizniej trzeba wstac-rany czlowiek taki ciezki🥴
Najdziwniejsze ze mi najlepiej sie lezy i spi na plasko na lewym boku wszystko mnie boli a na prawym duszno i tylko na plecach jest ok.
ja mam tak samo. Wiercę się lewy prayw bok, budzę się na plecach :)
Dziewczynki jestem w szpitalu. Dzisiaj 28 tydzień i zaczęłam krwawić 😭😭 błagam trzymające kciuki za moja kruszynkę 😭
Kciukasy zaciśnięte, oby to jakiś krwiak tylko czy coś. Trzymaj się dzielnie.
Kochana, wszystko będzie dobrze. Odzywaj się koniecznie jak tylko coś więcej będziesz wiedzieć!!!! Wszzystko będzie dobrze

No tak w sumie miesiączka powinna być 28.02 więc to prawie w tym terminie. Biorę progesteron besins 3x1 dopochwowo, ale bez aplikatora.
jak to tylko beżowe itp. to pdrażnienie szyjki i śluzówki przez aplikację. Stresujące to,ale na szczęście nieszkodliwe.

Aduśku, a co u ciebie? Jak się czujesz? Jak przyszła mama?😜. Dotarło to w końcu do Ciebie?
A calkiem ok dzięki ;) Kończy się pierwszy trymestr, w środę USG genetyczne I położna.. syn ciągle nawija o braciszku. Jednak u mnie prawdziwe wyzwanie zacznie się za jakieś 2 miesiące jak szyjka da o sobie znać.. przejrzałam ostatnio mój wypis że szpitala i po założeniu szwu miala tylko 1cm zamknięty.. w 23tc ! Za 2 tyg mam tu spotkanie z lekarzem konsultantem od tych problemów i jestem ciekawa co mi zaproponują.. obu co 2tyg monitoring szyjki i jak zacznie się skracać to szew.. W tej ciąży nie dam rady leżeć plackiem jak wtedy bo muszę syna ogarniać wiec zaczynam mieć obawy przed tym czym mnie moja szyjka zaskoczy :O
A kiedy Wasze szczepienia I crio ???

Dziewczyny, mam takie niewielkie plamienie kawa z mlekiem. W klinice mówią że spoko, że to normalne i że mam się nie przejmować. Czy Wy też tak miałyście? Licząc kalkulatorem no to jutro będzie 4 tydzień, a dzisiaj jest 9 dpt.
Kochana ja od momentu zakrwawienia w 22dpt takie bezowe plamienia mialam do 10 tc chyba codziennie.. lekarz tłumaczył aby się nie martwić , takie krwaiczki pojawiają się gdyż organizm jest na etapie miesiączki która wystąpiła by gdyby nie ciaza oraz acard może je wzmagać.. mi kazano odstawić acard. To plamienie nie jest od aplikatora czy dopochwowej luteiny. Nic groznego

brak jajowodów
To tak jak ja. Ale nie ma się co martwić on vitro musi Nam pomoc, wierzę w to całym 💓
Mi się podobają takie nowoczesne ale u kogoś 😜. Ja osobiście lubię jak wszędzie coś się dzieje i jest na czym oko zawiesić 😊. Więc jak już trochę Cię znam, to będziesz mega szczęśliwa patrząc sobie na swoje kwiatki i warzywka ❤️. Będziesz miała ogród jedyny w swoim rodzaju ❤️
Pamiętasz jak ja w weekendy robię co rano obchód? Najpierw och i ach, jest tak pięknie, a potem lecą kur...wy i chu...je bo tu zielsko, tam kret ryje, a jeszcze dalej pies dziurę wykopał. I nie zdążę wypić kawy bo idę do domu wkurzona 😂😂😂. Jessssu, ja mam na serio coś z głową 😱
Fredka, mam tak samo. Ogólnie mam trawniki, skalniaczki, szklarnie na pomidorki i do tego wredne krety i psa który to rozkopuje😠😤 już nawet plotki na psa zbudowałam i zadowolona ze teraz wszystko się ładnie uchowa i co i co?? Kot mi podkopał pomidorki a porę obgryzl😂😂 a piesio wybiegał sobie sciezke wzdłuż płotu i musiałam wycemwntowac chodniczki 😂😂😂
Kochana postaraj się uspokoić, jesteś pod opieką lekarzy i na pewno wszystko będzie dobrze 😘😘😘✊✊

reklama
A calkiem ok dzięki ;) Kończy się pierwszy trymestr, w środę USG genetyczne I położna.. syn ciągle nawija o braciszku. Jednak u mnie prawdziwe wyzwanie zacznie się za jakieś 2 miesiące jak szyjka da o sobie znać.. przejrzałam ostatnio mój wypis że szpitala i po założeniu szwu miala tylko 1cm zamknięty.. w 23tc ! Za 2 tyg mam tu spotkanie z lekarzem konsultantem od tych problemów i jestem ciekawa co mi zaproponują.. obu co 2tyg monitoring szyjki i jak zacznie się skracać to szew.. W tej ciąży nie dam rady leżeć plackiem jak wtedy bo muszę syna ogarniać wiec zaczynam mieć obawy przed tym czym mnie moja szyjka zaskoczy :O
A kiedy Wasze szczepienia I crio ???
Jessssu, nic nie rozumiem o co chodzi z tą szyjką 😱. Nie może mieć mało cm, tak?
Ale fajnie że synu się tak cieszy ❤️. Myślisz juz nad imieniem?
Ja 9-tego pierwsze szczepienie a o transferze to nawet nie myślę, bo to za daleko do tego

Do góry