reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To tak jak ja. Ale nie ma się co martwić on vitro musi Nam pomoc, wierzę w to całym 💓

Fredka, mam tak samo. Ogólnie mam trawniki, skalniaczki, szklarnie na pomidorki i do tego wredne krety i psa który to rozkopuje😠😤 już nawet plotki na psa zbudowałam i zadowolona ze teraz wszystko się ładnie uchowa i co i co?? Kot mi podkopał pomidorki a porę obgryzl😂😂 a piesio wybiegał sobie sciezke wzdłuż płotu i musiałam wycemwntowac chodniczki 😂😂😂

Kochana postaraj się uspokoić, jesteś pod opieką lekarzy i na pewno wszystko będzie dobrze 😘😘😘✊✊
Ale z drugiej strony, zobacz ile mamy emocji, gdy codziennie wychodzimy na ogród 😜. Jeszcze byśmy się nudziły i co? A tak krew krąży 😂
Moje psy to takie dwa wielkie klocki i jak lecą to na nic nie patrzą 🥴. Straszę je, że w kojcu zamknę na pół dnia ale jestem na to za słaba 😜. I tak dziady robią sobie co chcą 😜. A ja tylko układam wielkie kamienie na rabatach żeby jakaś przeszkodę miały przed kopaniem dziur 🥴

reklama
@Cappuccinko1988 a jeśli chodzi o leki, to niektóre są na ryczałt, ja za np gonadopeptyl płaciłam śmieszne pieniądze jakieś 3,20zl 😁 zwariowałam w aptece jak usłyszałam cenę. Oczywiście to są wyjątki ale na każde lekarstwo mam ryczałt, prócz accofilu. Więc zamknęłam się jak narazie w jakimś 1500tys na przygotowanie więc nie jest źle byłam nastawiona na 5tys. 😎 Oby tylko coś nie wyskoczyło nowego
Ja teraz za leki zapłaciłam 198 zł 🙈 z tym że to jeszcze nie koniec... Zapomniałam że przy 1 stymulacji mialam refundację i kazalam mężowi brac z 3 tysiące na leki 🙈 podczas inseminacji nie miałam to pewnie dlatego tak mi się pomieszało. Jak poszedł do apteki wykupić leki to aż sama zaczelam się śmiać z siebie 🙈

Najgorszy moment już za mną, próbuje dalej, w sumie będę próbować do skutku.. Zaczęłam już stymulacje, ale na kontroli się okaże, czy jest sens to ciągnąć w tym miesiącu, bo mam trochę mało pęcherzyków...
Sprawdzę w takim razie ciut wcześniej niż planowałam ;) tak ja tez mowilam o becie z krwi. To jest super pytanie bo ja tego nie ogarniam jakie oznaczenie miałam, a na wypisie nie mam informacji. Dryndnę sobie dziś do labu, zapytam - ale nie spodziewam się świetnych informacji, bo przede wszystkim zarodeczek nie był ekstra jeszcze przed mrożeniem (trzydniowy), a po rozmrożeniu nie chciał na początku podjąć funkcji życiowych....[emoji2370]

Hej bardzo mi przykro, ze się tym razem u Ciebie nie udało [emoji8] jak się czujesz? będziesz podejmowała kolejne próby? Wiadomo, ze z tym to nigdy nic nie wiadom [emoji85]

Kochana ja od momentu zakrwawienia w 22dpt takie bezowe plamienia mialam do 10 tc chyba codziennie.. lekarz tłumaczył aby się nie martwić , takie krwaiczki pojawiają się gdyż organizm jest na etapie miesiączki która wystąpiła by gdyby nie ciaza oraz acard może je wzmagać.. mi kazano odstawić acard. To plamienie nie jest od aplikatora czy dopochwowej luteiny. Nic groznego
Ufff:) ale uwierz mi, ze wpadam w obsesję sprawdzania;/ też kazali mi odstawić acard, a bierzesz coś zamiast acardu?
Jak w ogóle się czułaś na samym początku (4 tydzień, 9 dpt)? Mnie boli głowa i brzuch standardowo (biorę nospę), ale np. nie dolega mi ból piersi ani mdłości i... trochę się martwię

A calkiem ok dzięki ;) Kończy się pierwszy trymestr, w środę USG genetyczne I położna.. syn ciągle nawija o braciszku. Jednak u mnie prawdziwe wyzwanie zacznie się za jakieś 2 miesiące jak szyjka da o sobie znać.. przejrzałam ostatnio mój wypis że szpitala i po założeniu szwu miala tylko 1cm zamknięty.. w 23tc ! Za 2 tyg mam tu spotkanie z lekarzem konsultantem od tych problemów i jestem ciekawa co mi zaproponują.. obu co 2tyg monitoring szyjki i jak zacznie się skracać to szew.. W tej ciąży nie dam rady leżeć plackiem jak wtedy bo muszę syna ogarniać wiec zaczynam mieć obawy przed tym czym mnie moja szyjka zaskoczy :O
A kiedy Wasze szczepienia I crio ???
Oby Cie zaskoczyla tym, ze sie nie bedzie skracac [emoji6]
Juz koniec pierwszego trymestru?!
Macie juz imie?
Moj brat wpadl na pomysł, zeby zapytac corke 3letnia jak sie brat bedzie nazywal i co? Bedzie dzidzius Aleksander jak w Swince Peppie [emoji23][emoji1787][emoji2358]

Oby Cie zaskoczyla tym, ze sie nie bedzie skracac [emoji6]
Juz koniec pierwszego trymestru?!
Macie juz imie?
Moj brat wpadl na pomysł, zeby zapytac corke 3letnia jak sie brat bedzie nazywal i co? Bedzie dzidzius Aleksander jak w Swince Peppie [emoji23][emoji1787][emoji2358]
Mój przyjaciel też wpadł na taki pomysł i zapytał swoją 3-łatkę o imię dla braciszka...i uwaga...Bałwan😂....zima akurat była😁

Najgorszy moment już za mną, próbuje dalej, w sumie będę próbować do skutku.. Zaczęłam już stymulacje, ale na kontroli się okaże, czy jest sens to ciągnąć w tym miesiącu, bo mam trochę mało pęcherzyków...
Kochana od kiedyś zaczęłaś? Kiedy kontrola? Ja mam jutro... Na paczatku się stresowałam ale dziś już zaczynam czuć jajniki że pracują intensywnie więc chyba tak źle nie będzie... Mam taką nadzieję, ale wszystko jutro się okaże

No i nie wtrzymalam. 10dpt😀

Załączniki

• 16143362376041814451962.jpg
    16143362376041814451962.jpg
    587,4 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry