reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gonia to się nazywa gra wstępna :-)))) BTW już obiecałam, ze wyślę jak zrobię jakaś fotkę, bo my nie robimy z mężem zdjęć - tylko synowi ostatnio.
Tak tak, jest już obiecane - mam świadków :p Cierpliwie czekam;)
@Pchełka216 a my kiedy porozmawiamy o negliżach:p
Zaraz do domu, juuuuhuuuuuu

reklama
A któraś z Was miała hiperke? I ile miała estradiolu? Ja wczoraj miałam 3050
Ja dwa dni przed pobraniem mialam 4050 i mi odwołali transfer. W dniu pick up nie mierzyli juz mi tylko Pani dr decydowała po ilosci pęcherzyków. Mialam 25 komórek z czego 15 dobrych. Ale dużo jeszcze pęcherzyków zostało i miało mozliwosc się rozwinąć wiec mogła by wystąpić hiperstymulacja ale na szczęście obyło się bez 😉

Wg mnie jedynym problemem jest Twoj maz. Serio. Ja z moim mam rozne jazdy, ale gdyby powiedział mi, ze jestem stara i gruba to dostałby kopa w dupe na droge.
On jest jakims Adonisem czy cos?
Brat Pitt i Fredzioszki Jason w jednym?[emoji1787]
Pewnie dostanie w swoim czasie... No dla mnie był jedyny i najwspanialszy... Nie wiem czy jest Adonisem. Na pewno nie lykal hormonów...

Słuchaj psiocho - masz problem to pisz - my wspieramy❤️. Jest Ci źle - my pocieszamy❤️ Przecież jesteś Nasza dziewczyna❤️.
Aj tam, pewnie sie nawet dziołchy nie zdziwiły - wiedzą przecież ze żebrzę o zdjęcia:p Tylko nie wiedziały, o jakie😂
A ja tak się zastanawiam, że skoro mąż ma problem z Twoją wagą to sam pewnie wygląda jak Brad Pitt, tak?
Nie wiem co bym bez was zrobiła 😍

195cm/100kg... Nie jest źle, chociaż też przytył 30 kg od ślubu, wcześniej był wychudzony jak szczur w żelaznym sklepie 🤣🤣🤣

Ja dwa dni przed pobraniem mialam 4050 i mi odwołali transfer. W dniu pick up nie mierzyli juz mi tylko Pani dr decydowała po ilosci pęcherzyków. Mialam 25 komórek z czego 15 dobrych. Ale dużo jeszcze pęcherzyków zostało i miało mozliwosc się rozwinąć wiec mogła by wystąpić hiperstymulacja ale na szczęście obyło się bez 😉
W takim razie nie nakręcam się. Będzie co ma być :D Dziękuję za odpowiedzi!

ja na 2 dni przed punkcją miałam 4400 i nie było żadnej hiperki, a wręcz lipa z pęcherzykami
A w jakich jednostkach masz estradiol? Kurcze bo tp duxo pęcherzyków powinno być, chyba, ze masz problem z dojrzewałem. U mnie tak było w poprzedniej procedurze 19komorek i estradiol na tyle, ale w fazie MII 7 komórek a reszta MI czyli lekko niedojrzałe, wtedy można robic IVM rescue. Ja lekarzowi prxypominalam, ze u mnie wszystko ładnie a potem dooopa.

Ja miałam hiperkę... 35 pęcherzyków/22 dojrzałe komórki.

Tydzień wyjęty z życiorysu. Brzuch jak w 4 miesiącu, ból brzucha, ociężałość. Jajniki powiększone, sporo płynu. Głównie leżałam, każda czynność to bół.
Cały czas stres, że jak będą duszności to do szpitala itd.

Lekarz zrobił to z pełną świadomością bo od razu zapowiedział (jeszcze przed stymulacją), że będzie crio transfer bo statystycznie daje większe szanse na ciążę.
Nacierpiałam się i g***** z tego wyszło, za przeproszeniem.

Ale następnym razem będzie lepiej:)

reklama
Dziewczyny a jak to jest z ćwiczeniami przed transferem? Ja lubię ćwiczenia dość intensywne, dużo podskoki itp.
W dzien transferu - przed transferem biegalam i to zrobilam sobie taki wycisk ze sie ze mnie lalo - w 3 dpt myslalam ze nic ztego i tez poszlam pobiegac - w 4 dpt test ciazowy pozytywny ;) Mozna cwiczyc ale trzeba miec do tego przygotowany organizm - jesli wczesniej nie cwiczylas to bez sensu jak cwiczysz regularnie to chyba mozna ;)

Do góry