Ludzie mają tajemnice czasem dużo bardziej szokujące niż Ty czy Ja Nie masz obowiązku dzielenia się z nikim twoim prywatnym życiem. I nikt nie ma prawa Cię oceniać. To twoje życie i konsekwencje twoich wyborów. Głupotą byłoby ponoszenie konsekwencji cudzych wyborów. Wiesz ludzie będą tacy mądrzy dopóki sami nie będą w tej sytuacji. A co innego mieliscie zrobić? Świadoma bezdzietność - już to widzę. Adopcja społeczna - gdyby to było takie proste to domy dziecka byłyby niepotrzebną instytucją. Czasem zatajamy jakieś fakty, żeby chronić najbliższych. Kto wie jak będzie za 15lat, duzo ludzi korzysta z dawców. Kiedyś było to nie do pomyślenia. Kiedyś adopcja społeczna była piętnowana. No, cóż takie los rozdał Ci karty. Mogły być lepsze, ale mogły być tez gorsze. To będzie twoje dziecko z krwi i kości. Nie bierz bólu całego świata na swoje barki. To nie Ty jesteś odpowiedzialna za to, ze twój mąż nie może mieć dzieci. Ty mu dałaś dziecko - to piękny dar i moim zdaniem duże poświęcenie z obu stron. Ciesz się tym, ze będziesz mamą :-) nie tak sobie to wyobrażałaś, nie tak to powinno wyglądać, ale życie nie jest idealne.Oj ciąży mi i to bardzo wzięłam sobie taką tajemnice na całe życie, bardzo mi z tym ciezko