reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakos 27 tygodnia mi powiedzial najpierw inny lekarz do kotrego tak sobie poszlam przy okazji a pozniej ordynator potwierdzil. Do tego dodal ze mala juz nie zmieni pozycji bo mam za waskie biodra. Nie - nic nie wspominal o jakis problemach z bioderkami - duzo znajomych mialo ulo zenie miednicowe i nic sie po porodzie nie dzialo. U mnie i jeden i drugi lekarz od razu powiedzieli o cesarce. Niby z 4 powodow: pośladkowe ulozenie, miednicowe ulozenie, in vitro i poronienia w wywiadzie. Ordynator jeszcze mi powiedzial ze on mi cesarki nie odmowi i ze tak bedzie lepiej - wiec sie grzecznie slucham ;)
Ja mogłam sama zdecydować jak chcę rodzić i też mówił, że bez problemu zrobi cięcie, ale czułam się na siłach spróbować SN i mały był cały czas dobrze ułożony a teraz zrobił fiku miku i dr sam powiedział, że nawet jak się obróci to lepiej cc.

reklama
Wiem, wiem, że zmiana może być w każdej chwili, ale tak mam, że wolę o wszystko dopytać lekarza więc i o tych bioderkach powiedział, ale na zasadzie, że może tak się zdażyć zarówno przy SN i przy CC, a z tym przy CC chodziło bardziej o to, że mój jest miednicowo, ale tak jakby siedział na nóżkach nie tak klasycznie miednicowo.

Ale przeciez on sobie tam pływa wiec nie wiem, nielogiczne to troche dla mnie.
A co do cc to ja jestem zwolenniczką wiec bralabym w ciemno [emoji38]

Ponawiam pytanie :) jakie przyjmowalyscie/przyjmujecie suplementy przed transferem? :) chciałabym sie juz zaczac przygotowywać.
Przyjmuje wit D 2000, omega3, magnez 100, kwas foliowy, selen, cynk, wit C 1000
Dzieki :)
Ja do tego co ty ( oprócz selenu) brałam jeszcze q10, dhea i l-carnityne ale mi się nie udało, więc nie wiem czy powinnam polecać swój zestaw

Ale przeciez on sobie tam pływa wiec nie wiem, nielogiczne to troche dla mnie.
A co do cc to ja jestem zwolenniczką wiec bralabym w ciemno [emoji38]
właśnie też tak powiedział, że mały jest drobny, płynu dużo i ma dobre warunki do obrotów więc jeszcze się pewnie obróci więc jakoś aż tak się tym ułożeniem nie zmartwiłam 😁, chciałam CC uniknąć z racji tego, że miałam już 3 operacje i to będzie moje 4 wkłucie w kręgosłup, który i tak już mi dokucza po poprzednich wkłuciach, ale dla małego zrobię wszystko więc pewnie i tak pójdę na CC🙂.

Jeśli Beta w ogóle nie ruszyła, to pewnie pozwolą... Poczekasz na @ po odstawieniu leków i skontrolujesz poziom hormonów... Teraz nie miałaś świeżego transferu, prawda?
Ja tak miałam...po nieudanym transferze czekałam na @ zrobiłam badania i od następnej @ brałam tabletki... Jutro przyjmuje ostatnia i cierpliwie czekam na @ i zaczynam się Kuć... Myślę że jeśli ty @KarolaJ masz aktualne wszystkie badania to od @juz będziesz mogła przyjmować antki... Chociaż w sumie zależy jakim protokolem będziesz teraz szla... Ja poprzednio mialam krótki i teraz tak samo

Nie mam zarodkow, muszę wszystko zaczynać od nowa...
Klinika każe mi jeszcze do piątku czekać i powtórzyć tą betę, ale to raczej już tylko definitywne potwierdzenie porażki będzie
Bardzo mi przykro, na pocieszenie powiem, ze ja przed urodzeniem syna miałam dwa nieudane transfery. Syn jest z drugiej procedury. Czasem tak bywa tule mocno.

Hej dziewczyny, tu jestem nowa. Jestem po pierwszej procedurze niestety tylko 2 szanse. Jedna już wykorzystana. Transfer był 1.02 beta 12.02 TYLKO 156,4 A wczoraj już tylko 100 czyżby bichemiczna?
Jakąś dziewczyną z PCOS i wieloma procedurami?

reklama
Ja nie brałam tabletek anty przed stymulacja, bo mi wyciszanie jajników nie jest potrzebne dlatego zakładam że od razu bym mogła zacząć z zastrzykami. Badania mam ważne do 5 marca więc też bym zdążyła dorobić ewentualnie bo w bocianie wyniki są praktycznie po 1h
Ja tak miałam...po nieudanym transferze czekałam na @ zrobiłam badania i od następnej @ brałam tabletki... Jutro przyjmuje ostatnia i cierpliwie czekam na @ i zaczynam się Kuć... Myślę że jeśli ty @KarolaJ masz aktualne wszystkie badania to od @juz będziesz mogła przyjmować antki... Chociaż w sumie zależy jakim protokolem będziesz teraz szla... Ja poprzednio mialam krótki i teraz tak samo

Do góry