reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jakos 27 tygodnia mi powiedzial najpierw inny lekarz do kotrego tak sobie poszlam przy okazji a pozniej ordynator potwierdzil. Do tego dodal ze mala juz nie zmieni pozycji bo mam za waskie biodra. Nie - nic nie wspominal o jakis problemach z bioderkami - duzo znajomych mialo ulo zenie miednicowe i nic sie po porodzie nie dzialo. U mnie i jeden i drugi lekarz od razu powiedzieli o cesarce. Niby z 4 powodow: pośladkowe ulozenie, miednicowe ulozenie, in vitro i poronienia w wywiadzie. Ordynator jeszcze mi powiedzial ze on mi cesarki nie odmowi i ze tak bedzie lepiej - wiec sie grzecznie slucham ;)
Ja mogłam sama zdecydować jak chcę rodzić i też mówił, że bez problemu zrobi cięcie, ale czułam się na siłach spróbować SN i mały był cały czas dobrze ułożony a teraz zrobił fiku miku i dr sam powiedział, że nawet jak się obróci to lepiej cc.

reklama
Wiem, wiem, że zmiana może być w każdej chwili, ale tak mam, że wolę o wszystko dopytać lekarza więc i o tych bioderkach powiedział, ale na zasadzie, że może tak się zdażyć zarówno przy SN i przy CC, a z tym przy CC chodziło bardziej o to, że mój jest miednicowo, ale tak jakby siedział na nóżkach nie tak klasycznie miednicowo.

Ale przeciez on sobie tam pływa wiec nie wiem, nielogiczne to troche dla mnie.
A co do cc to ja jestem zwolenniczką wiec bralabym w ciemno [emoji38]

Ponawiam pytanie :) jakie przyjmowalyscie/przyjmujecie suplementy przed transferem? :) chciałabym sie juz zaczac przygotowywać.
Przyjmuje wit D 2000, omega3, magnez 100, kwas foliowy, selen, cynk, wit C 1000
Dzieki :)
Ja do tego co ty ( oprócz selenu) brałam jeszcze q10, dhea i l-carnityne ale mi się nie udało, więc nie wiem czy powinnam polecać swój zestaw

Ale przeciez on sobie tam pływa wiec nie wiem, nielogiczne to troche dla mnie.
A co do cc to ja jestem zwolenniczką wiec bralabym w ciemno [emoji38]
właśnie też tak powiedział, że mały jest drobny, płynu dużo i ma dobre warunki do obrotów więc jeszcze się pewnie obróci więc jakoś aż tak się tym ułożeniem nie zmartwiłam 😁, chciałam CC uniknąć z racji tego, że miałam już 3 operacje i to będzie moje 4 wkłucie w kręgosłup, który i tak już mi dokucza po poprzednich wkłuciach, ale dla małego zrobię wszystko więc pewnie i tak pójdę na CC🙂.

Jeśli Beta w ogóle nie ruszyła, to pewnie pozwolą... Poczekasz na @ po odstawieniu leków i skontrolujesz poziom hormonów... Teraz nie miałaś świeżego transferu, prawda?
Ja tak miałam...po nieudanym transferze czekałam na @ zrobiłam badania i od następnej @ brałam tabletki... Jutro przyjmuje ostatnia i cierpliwie czekam na @ i zaczynam się Kuć... Myślę że jeśli ty @KarolaJ masz aktualne wszystkie badania to od @juz będziesz mogła przyjmować antki... Chociaż w sumie zależy jakim protokolem będziesz teraz szla... Ja poprzednio mialam krótki i teraz tak samo

Nie mam zarodkow, muszę wszystko zaczynać od nowa...
Klinika każe mi jeszcze do piątku czekać i powtórzyć tą betę, ale to raczej już tylko definitywne potwierdzenie porażki będzie
Bardzo mi przykro, na pocieszenie powiem, ze ja przed urodzeniem syna miałam dwa nieudane transfery. Syn jest z drugiej procedury. Czasem tak bywa tule mocno.

Hej dziewczyny, tu jestem nowa. Jestem po pierwszej procedurze niestety tylko 2 szanse. Jedna już wykorzystana. Transfer był 1.02 beta 12.02 TYLKO 156,4 A wczoraj już tylko 100 czyżby bichemiczna?
Jakąś dziewczyną z PCOS i wieloma procedurami?

reklama
Ja nie brałam tabletek anty przed stymulacja, bo mi wyciszanie jajników nie jest potrzebne dlatego zakładam że od razu bym mogła zacząć z zastrzykami. Badania mam ważne do 5 marca więc też bym zdążyła dorobić ewentualnie bo w bocianie wyniki są praktycznie po 1h
Ja tak miałam...po nieudanym transferze czekałam na @ zrobiłam badania i od następnej @ brałam tabletki... Jutro przyjmuje ostatnia i cierpliwie czekam na @ i zaczynam się Kuć... Myślę że jeśli ty @KarolaJ masz aktualne wszystkie badania to od @juz będziesz mogła przyjmować antki... Chociaż w sumie zależy jakim protokolem będziesz teraz szla... Ja poprzednio mialam krótki i teraz tak samo

Do góry