reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, wiem, że zmiana może być w każdej chwili, ale tak mam, że wolę o wszystko dopytać lekarza więc i o tych bioderkach powiedział, ale na zasadzie, że może tak się zdażyć zarówno przy SN i przy CC, a z tym przy CC chodziło bardziej o to, że mój jest miednicowo, ale tak jakby siedział na nóżkach nie tak klasycznie miednicowo.
Moja córka nie zwróciła się z glowkowego na miednicowe w okolicach 26 tc i tak pozostała do 32-33 tc. Potem hop i była główką w dół.

reklama
Moja kuzynka miala niedawno 3 CC - ona ma taka historie za soba ze 4 razy pod rzad poronila. Zachodzila w ciaze z duza łatwoscia. Pojechali do kliniki nieplodnosci i okazalo sie ze ma jakas chorobe i moze rodzic tylko dziewczynki. Nigdy z nia nie rozmawialam na ten temat ale podejrzewam ze mieli in vitro i badali zarodki zeby znac plec. Dwie pierwsze dziewczynki planowane a rok temu zaliczyli wpadke ;) I tak cioci plakala ze to juz bedzie trzecie CC - ona prowadzila ciaze tez u tego mojego ordynatora i on jej robil CC wiec chyba dobry specjalista ;) Swoja droga tak sie zastanawiam u mnie teraz tez dziewczynka. a wszystkie poprzednie ciaze poronienia - ale mi nigdzie w zadnych badaniach nic nie wychodzilo - w zasadzie w rodzinie rodza sie sami chlopcy wiec Natalka tez jest dla wszystkich duzym zaskoczeniem - nie wiem co o tym myslec. Moze musliesmy trafic wlasnie na dziewczynke? Czy macie moze pojecie jak taka choroba sie nazywa?
a wiesz, że kiedyś też tak pomyślałam z tą różnicą, że ja ani razu przez 8lat w ciąży nie byłam i nikt nie zna przyczyny. U siostry męża 2 córki, u mojej 2 córki, u kuzynostwa same córki a u nas chłopak taki mały rodzynek 🙂

Laski, coś jakby delikatnie mnie brało.
Status u mnie taki że jeszcze tydzień tabsow mi zostało,w piatek wizyta u doktorka i chyba start symulacji, protokół dlugi
Czym się ratować? Można aspirynę? Czy lepiej theraflu?
Póki co nie ma tragedii, boli mnie tylko głową trzeci dzień i chyba zatoki trochę..

@kate_p7 pamiętasz po ilu dniach dokładnie mialas wynik Nifty Pro? Twoj tez był wysłany do Hong Kongu ? Moja krew poleciała DHLem w piątek, myślę że jutro lub w czwartek powinien być... Strach jak cholera, u nas lekarz ma dzwonić z wynikiem i co słyszę dzwonek w telefonie męża to ciemno przed oczami mi się robi :baffled: :hmm:

Ja do tego co ty ( oprócz selenu) brałam jeszcze q10, dhea i l-carnityne ale mi się nie udało, więc nie wiem czy powinnam polecać swój zestaw
Moj zestaw to :
Magnez
Wiesiołek do czasu przed owu
Witamina E do czasu przed owu
Cynk
Wiatminy dla kobiet w ciazy Tutaj juz mam wit c wit d i inne oraz kwas foliowy 400
Kwas foliowy 400 wieczorem
Q10 brałam do pick up
😄😄😄

@kate_p7 pamiętasz po ilu dniach dokładnie mialas wynik Nifty Pro? Twoj tez był wysłany do Hong Kongu ? Moja krew poleciała DHLem w piątek, myślę że jutro lub w czwartek powinien być... Strach jak cholera, u nas lekarz ma dzwonić z wynikiem i co słyszę dzwonek w telefonie męża to ciemno przed oczami mi się robi :baffled: :hmm:
ja miałam po 6 dniach; 05.01 pobranie, 11.01 sms z wynikiem.

Ja wcześniej pisałam ale napisze jeszcze raz:-) koenzym, DHEA, l- karnityna. Omega 3 Ci nie potrzebne na tym etapie. Silniejszym antyoksydantem od wit. C masz koenzym i poprawia RNA w komórkach. Selenu nie kumam po co? Chyba, ze tarczyca W kiepskiej formie. cynk to dobry pomysl. Wit D zawsze jest dobrym pomysłem. Magnez bym brała po włączeniu progesteronu bo on syntezyje progesteron, ale i zmniejsza kurczliwość, ale kurczliwość to przy dużych dawkach. Z witamin to jeszcze E jak endometrium słabo rośnie. Jak są niedobory to wszystkie z grupy B np. B2 bierze udział w rozkładzie B9. B12 obniża poziom homocysteina jak B9, B6 w dawkach ok 50mg jest dobra endometrium powyżej 200mg toksyczna na OUN!!! B1 jak za duzo imprezujesz :-) minerały to magnez dobry na wszystko z cynkiem trzeba uważać bo wypiera miedź która jest potrzebna - duże dawki do 3 miesięcy cynku. Chyba o wszystkim pisałam już...
DHEA syntezyje się do hormonu bo sam chyba nim nie jest, przy PCOS nie zalecane. Koenzym witamina młodości :p wysoka regeneracja komórek po niej , l- karnityna i w/w silne antyoksydanty. Może coś pomyliłam sprawdź :-) i sobie wybierz. No, ale branie suplementów poprawi co nie co, ale nie zawsze jest sens się faszerować dużą ilością suplementów. Bo jedne ograniczają wchłanianie drugich.
Dzieki!!❤
Tak, selen na tarczyce. Mam hashimoto.

reklama
Do góry