reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O,ja tez 180 cm😉mi powiedzieli ,ze mam tego za malo zeby sama miec cechy,ale...nikt mi nie zagwarantuje w przypadku corki ,ze nie bedzie chora.
Ciekawa jestem ,komu,czemu to zawdzieczam .
Ja próbowałam znaleźć jakieś powiązanie. Zespół przechodzi z matki na córkę więc przejrzałam żeński odłam w mojej rodzinie do prababci i nic nie znalazłam...wizualnie oczywiście. Nie sądzę, że ktoś z grupy poddanej analizie miał robiony kariotyp. Fakt, moja mama i siostra, kuzynki/ ciocie/ babcie odstają wzrostem ode mnie...średnio czyli niewiele ponad 160 cm ale to by było na tyle. Żeńska cześć rodziny dzieci posiada i to bez pomocy invitro czy ogólnie jakiegokolwiek wspomagania.

Do końca wierzyłam, że zaskoczy:(

Ale plan B jest? Walczycie dalej, prawda?
Może w marcu uda się podejść do transferu ostatniego, dwudniowego zarodka(O ile się prawidłowo rozmrozi). Plan B jest taki, że na ten moment to koniec z in vitro.
Będę bezdzietną lambadziarą i jak pozwola to założę temat "kto po in vitro-bezdzietne lambadziary"

Może w marcu uda się podejść do transferu ostatniego, dwudniowego zarodka(O ile się prawidłowo rozmrozi). Plan B jest taki, że na ten moment to koniec z in vitro.
Będę bezdzietną lambadziarą i jak pozwola to założę temat "kto po in vitro-bezdzietne lambadziary"
Rozważaliscie adopcje?

Tego typu placówek czyli? :) to trochę nieeleganckie tak pisać, wiesz czytają to osoby dla których "tego typu placowka"wydaje sie byc lekiem na całe zło. Wzbudasz niepokój takich wpisem no i hmm nie pomagasz w tych trudnych chwilach ;)
W sensie lekarz robi stymulację wjednym miejscu a punkcja jest w innym. Po prostu nie wiadomo na ile lekarz ma doświadczenie w stymulacji, skoro pracuje w kilku innych miejscach nie związanych z niepłodnością ? Mam lekarza ginekologa z Bydgoszczy, laparoskopię i histeroskopie miałam w Bizielu. Po diagnozie moja ginekolog od razu doradziła Gdańsk, wybrałam Białystok zgodnie ze swoim własnym przekonaniem.
Kończąc już, może ten lekarz z bydgoskiej invicty jest całkiem dobry. Powodzenia życzę.

Chromatyna kiepska jeżeli nie ma powyżej 10mln plemników to nie można zrobić separacji. Wtedy tylko FAMSI u nas 21% i kryptozoospermia. Na 6 komórek tylko jedna blastocysta. Potem więcej blastek ale się nie implantowaly, mówili, ze przez chromatyne właśnie.
Mój mąż miał ok mln i miałam Sepracje i Famsi przy każdej stymulacji🤔🤔🤔

reklama
W sensie lekarz robi stymulację wjednym miejscu a punkcja jest w innym. Po prostu nie wiadomo na ile lekarz ma doświadczenie w stymulacji, skoro pracuje w kilku innych miejscach nie związanych z niepłodnością ? Mam lekarza ginekologa z Bydgoszczy, laparoskopię i histeroskopie miałam w Bizielu. Po diagnozie moja ginekolog od razu doradziła Gdańsk, wybrałam Białystok zgodnie ze swoim własnym przekonaniem.
Kończąc już, może ten lekarz z bydgoskiej invicty jest całkiem dobry. Powodzenia życzę.
No no ;) nie dziękuję! Tak żeby nie zapeszyć :D :*

Do góry