reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku😀 Widziałam serduszko❤ Dzidzius ma 12 mm😊

Termin porodu w karcie ciąży mam na 29 września (nie wierzę że to piszę - @Evela.6 dopisz mnie do kalendarza z terminem porodu 😁😍😊)

Następna wizyta 5 marca, badania prenatalne 18 marca.

Dzięki za kciuki. Trzymajcie dalej żeby wszystko było dobrze👊
Ja rzadko się odzywam bo nie mam (na szczęście) dużego doświadczenia- udany drugi transfer. Ale mocno Wam wszystkim kibicuję i śledzę wszystkie wpisy na bieżąco. Miłego weekendu😁
Cudownie! Jak ja lubię takie informacje ❤️ a jak Ci się ten termin pokrywa z terminem z aplikacji? Mi mówi, że 01.10 więc zaraz po Tobie 🙃

reklama
Androlog - twierdzi, że tylko in vitro nas ratuje jesli ma byc męża biologiczne i ja o tym wiem. Genetyk twierdzi, że nie ma co myslec o dawcy skoro moze mąż ma wszystko ok z genami bo juz duzo badan wyszlo ok... siostra męża ma ten zespol nadnerczowo plciowy wiec maz tez moze miec go w genie no ale w probce bezpośredniej jest 5 sztuk plemników, nie wiemy jak z morfologia:( i tak jak mowilam, jeśli ta niepłodność jest idiopatyczna nieznanego pochodzenia (kariotyp, cftr i azf jest ok oraz hormony) nie chcemy ryzykować, że dziecko tez będzie bezplodne bo tak moze sie zdarzyć :( no i boje sie, ze wydamy kupe kasy a i tak nie da rady... że bede czekać i sie cieszyc a potem bedzie rozpacz bo przeciez tak tez moze byc a milionerami nie jestesmy. Na wizytę w klinice czekamy jeszcze, zaczynamy się leczyć w Invicta Bydgoszcz...
Też myślałam o Invicta Bydgoszcz ale jakoś nie słyszałam o ich sukcesach, tacy są mało znani... Bałam się zaryzykować i pojechałam do Novum. Jak będziesz już w trakcie, mogę prosić Cię o wrażenia i Twoja opinie o tej konkretnej klinice i jak to wszystko funkcjonuje w połączeniu z Gdańskiem? Sprawnie, rzetelnie itp? Będę wdzięczna bo zmieniam klinikę i wciąż nie mogę się zdecydowac 🙈🙈
Dla mieszkańców:( a my nie mieszkamy w BDG :(
Otóż to, mieszkańcy Bydgoszczy mają dofinansowania a już powiaty gminy etc. guzik z pętelka. Radzta sobie sami.. .
W Bydgoszczy Invicta ma laboratorium??? Wykonują punkcje na miejscu. Weszłam na ich stronę.....tam jest szefem prof. on przyjeżdża na wizyty? Drugi z medyków to ginekolog z Inowrocławia, długo on tam pracuje? Jakos Bydgoszczy nie kojarzę z dobrym zapleczem medycznym jeśli chodzi o niepłodność.
Takie samo miałam wrażenie szukając kliniki... Jest kilka klinik w Bydgoszczy ale... Jakoś to nie to, mało znane, bez większych sukcesów, bez dostępu do KD (jedynie chyba invicta choć jak dzwoniłam pytać to dostępności nie było w Bdg, jedynie Gdańsk). Lekarz jednej z bydgoskich klinik sam mi powiedział że mogą mi pomóc ale nie mają banku zagranicznego i dluuuuuugo będę czekać bo w PL mało jest komórek, no i zalecił inna klinikę... Daleko ale sprzęt, lekarze, doświadczenie i labo na pewno bardziej zaawansowane..

Nie mam zadnej cechy🙊na cale szczescie
Ja jestem taki sam przypadek jak annemarie...też mam na poziomie kodu, jakieś kilkanaście %, nie pamiętam dokładnie. Wyszło przy badaniu kariotypu, tak bym chyba w ogóle się o tym nie dowiedziała. Mam mozaikę, żadnej cechy...wizualnie odstaję od typowego zespołu bo mam 180 cm. Aczkolwiek genetyk kiedyśmy mi powiedział, że nie ma badań weryfikujących czy taki układ jak u mnie ma wpływ na możność zajścia w ciążę, więc nie wiadomo.

Też myślałam o Invicta Bydgoszcz ale jakoś nie słyszałam o ich sukcesach, tacy są mało znani... Bałam się zaryzykować i pojechałam do Novum. Jak będziesz już w trakcie, mogę prosić Cię o wrażenia i Twoja opinie o tej konkretnej klinice i jak to wszystko funkcjonuje w połączeniu z Gdańskiem? Sprawnie, rzetelnie itp? Będę wdzięczna bo zmieniam klinikę i wciąż nie mogę się zdecydowac 🙈🙈

Otóż to, mieszkańcy Bydgoszczy mają dofinansowania a już powiaty gminy etc. guzik z pętelka. Radzta sobie sami.. .

Takie samo miałam wrażenie szukając kliniki... Jest kilka klinik w Bydgoszczy ale... Jakoś to nie to, mało znane, bez większych sukcesów, bez dostępu do KD (jedynie chyba invicta choć jak dzwoniłam pytać to dostępności nie było w Bdg, jedynie Gdańsk). Lekarz jednej z bydgoskich klinik sam mi powiedział że mogą mi pomóc ale nie mają banku zagranicznego i dluuuuuugo będę czekać bo w PL mało jest komórek, no i zalecił inna klinikę... Daleko ale sprzęt, lekarze, doświadczenie i labo na pewno bardziej zaawansowane..
Ja od razu uciekłam od tego typu placówek, pognałam do Białegostoku, dalej już nie mogłam 😂😂😂

Ja jestem taki sam przypadek jak annemarie...też mam na poziomie kodu, jakieś kilkanaście %, nie pamiętam dokładnie. Wyszło przy badaniu kariotypu, tak bym chyba w ogóle się o tym nie dowiedziała. Mam mozaikę, żadnej cechy...wizualnie odstaję od typowego zespołu bo mam 180 cm. Aczkolwiek genetyk kiedyśmy mi powiedział, że nie ma badań weryfikujących czy taki układ jak u mnie ma wpływ na możność zajścia w ciążę, więc nie wiadomo.
O,ja tez 180 cm😉mi powiedzieli ,ze mam tego za malo zeby sama miec cechy,ale...nikt mi nie zagwarantuje w przypadku corki ,ze nie bedzie chora.
Ciekawa jestem ,komu,czemu to zawdzieczam .

Moja znajoma jest po iv w zaawansowanej ciąży, udalo im sie za pierwszym razem, właśnie byli w Invicta Bydgoszcz a potem juz w Gdansku te wszystkie procedury, no i ona jest mega zadowolona ale wiadomo jak ma narzekać jak jest w ciąży:)

reklama
Ja od razu uciekłam od tego typu placówek, pognałam do Białegostoku, dalej już nie mogłam 😂😂😂
Tego typu placówek czyli? :) to trochę nieeleganckie tak pisać, wiesz czytają to osoby dla których "tego typu placowka"wydaje sie byc lekiem na całe zło. Wzbudasz niepokój takich wpisem no i hmm nie pomagasz w tych trudnych chwilach ;)

Do góry