Cudownie! Jak ja lubię takie informacje a jak Ci się ten termin pokrywa z terminem z aplikacji? Mi mówi, że 01.10 więc zaraz po TobieDziewczyny ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku Widziałam serduszko❤ Dzidzius ma 12 mm
Termin porodu w karcie ciąży mam na 29 września (nie wierzę że to piszę - @Evela.6 dopisz mnie do kalendarza z terminem porodu )
Następna wizyta 5 marca, badania prenatalne 18 marca.
Dzięki za kciuki. Trzymajcie dalej żeby wszystko było dobrze
Ja rzadko się odzywam bo nie mam (na szczęście) dużego doświadczenia- udany drugi transfer. Ale mocno Wam wszystkim kibicuję i śledzę wszystkie wpisy na bieżąco. Miłego weekendu
reklama
pauli890
Fanka BB :)
Też myślałam o Invicta Bydgoszcz ale jakoś nie słyszałam o ich sukcesach, tacy są mało znani... Bałam się zaryzykować i pojechałam do Novum. Jak będziesz już w trakcie, mogę prosić Cię o wrażenia i Twoja opinie o tej konkretnej klinice i jak to wszystko funkcjonuje w połączeniu z Gdańskiem? Sprawnie, rzetelnie itp? Będę wdzięczna bo zmieniam klinikę i wciąż nie mogę się zdecydowacAndrolog - twierdzi, że tylko in vitro nas ratuje jesli ma byc męża biologiczne i ja o tym wiem. Genetyk twierdzi, że nie ma co myslec o dawcy skoro moze mąż ma wszystko ok z genami bo juz duzo badan wyszlo ok... siostra męża ma ten zespol nadnerczowo plciowy wiec maz tez moze miec go w genie no ale w probce bezpośredniej jest 5 sztuk plemników, nie wiemy jak z morfologia i tak jak mowilam, jeśli ta niepłodność jest idiopatyczna nieznanego pochodzenia (kariotyp, cftr i azf jest ok oraz hormony) nie chcemy ryzykować, że dziecko tez będzie bezplodne bo tak moze sie zdarzyć no i boje sie, ze wydamy kupe kasy a i tak nie da rady... że bede czekać i sie cieszyc a potem bedzie rozpacz bo przeciez tak tez moze byc a milionerami nie jestesmy. Na wizytę w klinice czekamy jeszcze, zaczynamy się leczyć w Invicta Bydgoszcz...
Otóż to, mieszkańcy Bydgoszczy mają dofinansowania a już powiaty gminy etc. guzik z pętelka. Radzta sobie sami.. .Dla mieszkańców a my nie mieszkamy w BDG
Takie samo miałam wrażenie szukając kliniki... Jest kilka klinik w Bydgoszczy ale... Jakoś to nie to, mało znane, bez większych sukcesów, bez dostępu do KD (jedynie chyba invicta choć jak dzwoniłam pytać to dostępności nie było w Bdg, jedynie Gdańsk). Lekarz jednej z bydgoskich klinik sam mi powiedział że mogą mi pomóc ale nie mają banku zagranicznego i dluuuuuugo będę czekać bo w PL mało jest komórek, no i zalecił inna klinikę... Daleko ale sprzęt, lekarze, doświadczenie i labo na pewno bardziej zaawansowane..W Bydgoszczy Invicta ma laboratorium??? Wykonują punkcje na miejscu. Weszłam na ich stronę.....tam jest szefem prof. on przyjeżdża na wizyty? Drugi z medyków to ginekolog z Inowrocławia, długo on tam pracuje? Jakos Bydgoszczy nie kojarzę z dobrym zapleczem medycznym jeśli chodzi o niepłodność.
annemarie
Nie mam zadnej cechyna cale szczescieno to masz mozaike,ale w mega małym stopniu,więc pewnie też nie masz większości cech właściwych zespolowi.Zawsze myślałam że jak mozaika to 50/50 jest. A tu proszę.
Ja jestem taki sam przypadek jak annemarie...też mam na poziomie kodu, jakieś kilkanaście %, nie pamiętam dokładnie. Wyszło przy badaniu kariotypu, tak bym chyba w ogóle się o tym nie dowiedziała. Mam mozaikę, żadnej cechy...wizualnie odstaję od typowego zespołu bo mam 180 cm. Aczkolwiek genetyk kiedyśmy mi powiedział, że nie ma badań weryfikujących czy taki układ jak u mnie ma wpływ na możność zajścia w ciążę, więc nie wiadomo.Nie mam zadnej cechyna cale szczescie
motylek24
Ja od razu uciekłam od tego typu placówek, pognałam do Białegostoku, dalej już nie mogłamTeż myślałam o Invicta Bydgoszcz ale jakoś nie słyszałam o ich sukcesach, tacy są mało znani... Bałam się zaryzykować i pojechałam do Novum. Jak będziesz już w trakcie, mogę prosić Cię o wrażenia i Twoja opinie o tej konkretnej klinice i jak to wszystko funkcjonuje w połączeniu z Gdańskiem? Sprawnie, rzetelnie itp? Będę wdzięczna bo zmieniam klinikę i wciąż nie mogę się zdecydowac
Otóż to, mieszkańcy Bydgoszczy mają dofinansowania a już powiaty gminy etc. guzik z pętelka. Radzta sobie sami.. .
Takie samo miałam wrażenie szukając kliniki... Jest kilka klinik w Bydgoszczy ale... Jakoś to nie to, mało znane, bez większych sukcesów, bez dostępu do KD (jedynie chyba invicta choć jak dzwoniłam pytać to dostępności nie było w Bdg, jedynie Gdańsk). Lekarz jednej z bydgoskich klinik sam mi powiedział że mogą mi pomóc ale nie mają banku zagranicznego i dluuuuuugo będę czekać bo w PL mało jest komórek, no i zalecił inna klinikę... Daleko ale sprzęt, lekarze, doświadczenie i labo na pewno bardziej zaawansowane..
annemarie
O,ja tez 180 cmmi powiedzieli ,ze mam tego za malo zeby sama miec cechy,ale...nikt mi nie zagwarantuje w przypadku corki ,ze nie bedzie chora.Ja jestem taki sam przypadek jak annemarie...też mam na poziomie kodu, jakieś kilkanaście %, nie pamiętam dokładnie. Wyszło przy badaniu kariotypu, tak bym chyba w ogóle się o tym nie dowiedziała. Mam mozaikę, żadnej cechy...wizualnie odstaję od typowego zespołu bo mam 180 cm. Aczkolwiek genetyk kiedyśmy mi powiedział, że nie ma badań weryfikujących czy taki układ jak u mnie ma wpływ na możność zajścia w ciążę, więc nie wiadomo.
Ciekawa jestem ,komu,czemu to zawdzieczam .
G
gość2502
Gość
Moja znajoma jest po iv w zaawansowanej ciąży, udalo im sie za pierwszym razem, właśnie byli w Invicta Bydgoszcz a potem juz w Gdansku te wszystkie procedury, no i ona jest mega zadowolona ale wiadomo jak ma narzekać jak jest w ciążyTeż myślałam o Invicta Bydgoszcz ale jakoś nie słyszałam o ich sukcesach, tacy są mało znani... Bałam się zaryzykować i pojechałam do Novum. Jak będziesz już w trakcie, mogę prosić Cię o wrażenia i Twoja opinie o tej konkretnej klinice i jak to wszystko funkcjonuje w połączeniu z Gdańskiem? Sprawnie, rzetelnie itp? Będę wdzięczna bo zmieniam klinikę i wciąż nie mogę się zdecydowac
Otóż to, mieszkańcy Bydgoszczy mają dofinansowania a już powiaty gminy etc. guzik z pętelka. Radzta sobie sami.. .
Takie samo miałam wrażenie szukając kliniki... Jest kilka klinik w Bydgoszczy ale... Jakoś to nie to, mało znane, bez większych sukcesów, bez dostępu do KD (jedynie chyba invicta choć jak dzwoniłam pytać to dostępności nie było w Bdg, jedynie Gdańsk). Lekarz jednej z bydgoskich klinik sam mi powiedział że mogą mi pomóc ale nie mają banku zagranicznego i dluuuuuugo będę czekać bo w PL mało jest komórek, no i zalecił inna klinikę... Daleko ale sprzęt, lekarze, doświadczenie i labo na pewno bardziej zaawansowane..
Gonia0605
U nich wyniki zwykle tego samego dnia... Daj znać...Właśnie nie, miał być po południu i nic, chwilę temu sprawdzałam. Robiłam o 9 w Alabie.
reklama
G
gość2502
Gość
Tego typu placówek czyli? to trochę nieeleganckie tak pisać, wiesz czytają to osoby dla których "tego typu placowka"wydaje sie byc lekiem na całe zło. Wzbudasz niepokój takich wpisem no i hmm nie pomagasz w tych trudnych chwilachJa od razu uciekłam od tego typu placówek, pognałam do Białegostoku, dalej już nie mogłam
Podziel się: