Kurde, że sobie kostki nie skręciła
@Fredka jak ja na lato zaloze w koncu obcasy do tych moich sukienek to tak wlasnie bede szla Jeeesssuuuu ja sie zawsze uplacze ze smiechu na tych filmikach jak one sie tak przewracja no zawsze mnie to tak smieszy Tylko kto mi reke poda
reklama
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Moze nie były dobrze zapięte/zawiązane czy założone, lub niedopasowany rozmiar.Jak modelka moze nie potrafic chodzic na szpilkach-no jak?To nawet nie byly jakies dziwaczne typu kopyta tylko wyzsze szpilki
Evela.6
U mnie dziś mąż w kuchni makaron z krewerkami robi[emoji7] bo ja z gorączka pod kocem koczuje[emoji85] chyba mnie zaraził, sam czuję się już dobrze prócz braku smaku i węchu a mnie rozklada[emoji85]Nikt dzisiaj nie gotuje obiadu? Mam bataty - chyba zrobie z tego frytki i jakas surowke z pekinskiej
masakra dobrze ze happy end na koncuDuzo mozna zepsuc - z prawie 40 jajek zostalam ledwo z jedna blastocysta. Nawet nie chce do tego wracac bo bardzo to przezylam.
@bazylia128 zaopatrzylas sie juz w pieluszki tetrowe lub muslinowe?Ja dzis dokonalam zakupu i kupilam 4op.po 3 muslinowych tskich kolorowych.
Ania.Wiosenka
Ja kupiłam przed weekendem i wczoraj przyszły. Jedno opakowanie muślinowych (czyli 3 szt) kilka zwykłych białych tetrowych i flanelowych. Nie do końca rozumiem jednak te muślinowe. Kupiłam, zeby zobaczyć, tylko ze one są śliskie nie sądzę, ze będą dobrze wchłaniać ulewanie itp. Do czego dziewczyny bedziecie je stosować?@bazylia128 zaopatrzylas sie juz w pieluszki tetrowe lub muslinowe?Ja dzis dokonalam zakupu i kupilam 4op.po 3 muslinowych tskich kolorowych.
Załączniki
Ale sliczneJa tez kupilam i w szopy i kwiatki.Wlssnie nie bardzo rozumiem roznice muslinowe-tetrowe.Chyba muslin bardziej miekkiJa kupiłam przed weekendem i wczoraj przyszły. Jedno opakowanie muślinowych (czyli 3 szt) kilka zwykłych białych tetrowych i flanelowych. Nie do końca rozumiem jednak te muślinowe. Kupiłam, zeby zobaczyć, tylko ze one są śliskie nie sądzę, ze będą dobrze wchłaniać ulewanie itp. Do czego dziewczyny bedziecie je stosować?
Ja i do ulewania,przykrywania,kapieli
Niestety nie są to odosobnione przypadki.Duzo mozna zepsuc - z prawie 40 jajek zostalam ledwo z jedna blastocysta. Nawet nie chce do tego wracac bo bardzo to przezylam.
U mnie było 35 jajek, 22 pobrane, 12 zapłodnionych i żadnej blastocysty.
Dopiero kilku tygodniach i Waszej pomocy zdaję sobie sprawę, że nawet stymulację i punkcję można spie****.
Nie przyznać, że można było trochę inaczej poprowadzić stymulację czy zastosować inne techniki (dostępne w innych klinikach) tylko wmawiać starającej się parze, że to na pewno ich wina i sugerować podmianę gamet (bo to w ich klinice jest dostępne).
Niedobrze mi się robi jak lekarz prowadzący, przepisując lekarstwa kierował do apteki swojej żony. Niby w trosce o pacjentkę.
Żerowanie na cudzym nieszczęściu...
Zdajemy sobie z mężem sprawę z tego, że mamy to szczęście, że było nas stać na leczenie. W ogóle ceny w Polsce w stosunku do zarobków to jest temat rzeka, a odebranie dofinansowania do in vitro, to największe skur....stwo, jakie PIS mógł zrobić (chociaż jak się zastanowię, to teraz wyrokiem TK przebili samych siebie).Fajnie, że jesteś zadowolona i było Cię stać na leczenie w takiej klinice. No i najważniejsze, że się udało.
Ale to ciągle nie zmienia faktu, że te ceny nie są adekwatne do polskich zarobkow. To jest bardzo smutne, bo już w tej chwili wielu osób po prostu nie stać na taki luksus jakim jest dziecko z in vitro . I to z mniej popularnych klinik. Pewnie w niedalekiej przyszłości, dziecko z in vitro będzie przywilejem dla klasy wyższej
Odnośnie cen w klinikach, zawsze mnie zastanawia, jakie jakie mają miesięczne koszty prowadzenia działalności, bo to też ma wpływ na ich ceny. Mogę sobie tylko wyobrażać, że pewnie idą w setki tysięcy.
reklama
U mnie dziś mąż w kuchni makaron z krewerkami robi[emoji7] bo ja z gorączka pod kocem koczuje[emoji85] chyba mnie zaraził, sam czuję się już dobrze prócz braku smaku i węchu a mnie rozklada[emoji85]
Zdrowiej szybko... Ja też nadal źle się czuję a mąż w pracy i nie ma się kto mną opiekować
Podziel się: