reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja zbieram na nowa kanape do salonu i dozbierac nie moge :crazy: zastanawiam sie czy nie wziasc na raty bo chce do tego fotel i pufe. A co sobie cos na ta kanape odloze to i tak za chwile pol wydam bo siedze na tych internetach i ciagle mnie cos kusi 😂 Dziewczyny ktora wam sie bardziej podoba? Ta jesdna jest ponad 1000 zl tansza itez wydaje sie byc fajna co nie? Moze ma ktoras z was taka kanape?
Pierwsza jest bardziej w moim stylu ☺️

reklama
Ja dziś mam zupę z brokula, i kalafiora na rosole. Dla nas żurek. Zaraz biorę się za racuchy. Potem jeszcze pierogi z serem. Kuwa całe dnie gotuje. Córka ku mojej radości wciąga wszystko ale ciągle chce posiłki na ciepło 😵
Ale fajne - domowe obiadki ;) bardzo lubialam zupe krem z brokula a cale lato zarlam gotowanego kalafiora na kg ;) Wlasnie @nieagatka wiesz jak sie super chudlo na kalafiorze? On tez fajnie syci, ma duzo wody no i ja go bardzo lubie. Jak latem przed transferem go jadlam to wazylam okolo 52 kg i to ja go polewalam troche maslem z bulka tarta ale ziemniakow juz do tego nie dalam tylko przepijalam kefirkiem ;)

Ale fajne - domowe obiadki ;) bardzo lubialam zupe krem z brokula a cale lato zarlam gotowanego kalafiora na kg ;) Wlasnie @nieagatka wiesz jak sie super chudlo na kalafiorze? On tez fajnie syci, ma duzo wody no i ja go bardzo lubie. Jak latem przed transferem go jadlam to wazylam okolo 52 kg i to ja go polewalam troche maslem z bulka tarta ale ziemniakow juz do tego nie dalam tylko przepijalam kefirkiem ;)
Aha zapomnialam dodoac ze teraz jak sporbowalam pieroga ze szpinakiem to pozalowalam ;)

Tak, ale też ludzie myślą, że tu się nie wiadomo ile zarabia a prawda jest taka, że w wielu krajach nawet zakupy są tańsze niż tutaj a zarobki wyższe niż w Warszawie. W kwestii cen klinik i lekarzy to powiem tak ceny są jawne i każdy wybiera co jemu odpowiada. Chodziłam w ciąży do dr która brała 250zł za wizytę już z USG i byłam rozczarowana bo miałam wrażenie, że na usg to nic nie widzi a jak się o coś pytałam to odpowiadała, że ona nie jest ultrasonografistą to dziękuję za takie wizyty. Teraz płacę więcej, ale przynajmniej wiem za co.
Lekarza trzeba sobie wybrać. W swoim mieście mam kilku dobrych. Moja lekarka cudowna kobieta, ona jest bardziej onkologiem . Operacje w razie nieszczęścia zorganizuje w kilka dni. Laparoskopię diagnostyczną miałam załatwioną na już, skierowanie i od razu termin. Dodam właśnie profesurę robi, wizyta 200 zł -250 zł. Cena wizyty nie musi być zaraz z kosmosu. Zresztą ja jej do końca życia będę płaciła za wizytę ile będzie chciała, bardzo dużo dla mnie zrobiła i to za darmo 😍
Oczywiście że Lewy i 1000 zł może brać, kto mu zabroni a i tak ludzie się znajdą. Ja bym do niego nie poszła.

...Każda chwali lekarza czy klinikę w której się udało, ja bym mogła codziennie lobbować na rzecz swojego lekarza, kliniki bo 39 lat i pierwszy transfer się udał. Wiem że to tak nie działa, trzeba mieć farta w tym całym leczeniu.
Oczywiście napisałam koleżance co myślę o tych chorych cenach , ona sama też nie bardzo chce tyle płacić . Pewnie zaczeka te dwa miesiące do Za...mory.

Zgadzam się, że każdy chwali klinikę, w której się udało i że trzeba mieć masę szczęścia przy okazji. Tylko mi chodzi też o to, że nie wypowiadam się tak stanowczo o lekarzach i klinikach, w których nie byłam. Przez ostatnie kilka lat na tym forum można było przeczytać wiele histori o innych klinikach, które były chwalone (Gyncentrum, Gameta, Invimed), gdzie też potrafili spierdzielić stymulację albo hodowlę i się do tego nie przyznać.
Żeby nie było, też pamiętam takie historie z Novum.

reklama
Ja mam pieczonego kurczaka, ziemniaki i mizerie.
Twoja opcja brzmi smakowicie.
o cholewcia chyba bym pojadla takiego pieczonego kurczaka w calosci - kiedys zrobilam takiego na butelce od piwa 👍 aha i jadlam tez duzo pomelo - ma niski indeks glikemiczny tez sycilno i ja poprostu jubialam - ale na pomelo sie naprawde fajnie chudnie ;)

Do góry