reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale sliczne🤩Ja tez kupilam i w szopy i kwiatki.Wlssnie nie bardzo rozumiem roznice muslinowe-tetrowe.Chyba muslin bardziej miekki🤷‍♀️
Ja i do ulewania,przykrywania,kapieli
Może po praniu zrobią się bardziej przyjazne, a w dotyku, rzeczywiście bardziej miękkie niż tetrowe - kupiłam te i te. Mam bardzo dużo starych pieluch tetrowych (białych po córkach) używam je jako ścierki w kuchni, łazience itp , więc dla bobasa się już nie nadadzą, ale nie potrafię zrozumieć, dlaczego teraz tetrowe są takie cienkie, przeźroczyste i dziwne a tamte, chociaż mają juz 16-20 lat ciągle są mięciutkie grube i bardzo chłonne. Próbowałam znaleźć podobne, ale chyba już takich nie robią.

Może po praniu zrobią się bardziej przyjazne, a w dotyku, rzeczywiście bardziej miękkie niż tetrowe - kupiłam te i te. Mam bardzo dużo starych pieluch tetrowych (białych po córkach) używam je jako ścierki w kuchni, łazience itp , więc dla bobasa się już nie nadadzą, ale nie potrafię zrozumieć, dlaczego teraz tetrowe są takie cienkie, przeźroczyste i dziwne a tamte, chociaż mają juz 16-20 lat ciągle są mięciutkie grube i bardzo chłonne. Próbowałam znaleźć podobne, ale chyba już takich nie robią.
No wlasnie ja pamietam te stare tetrowki i one byly rzeczywiscue grubsze i lepszej jakosci dlatego zdecydowalam sie na muslinowe

Ja sie nie odzywam bo robie tlusty obiad.Czytam mezowi w myslach i to z kilkudziedieciy km😉Robie bitki w sosie wlasnym,ziemniory i mizeriote🙂
Dzwonie do meza i mowie moze bitki w sosie,a onmialem wlasnie dzwonic i piwiedzuec ze moze bitki w sosie heheheh no jak go nie kochac😂
o mnnniiiaaaammmmmm takie obiady sa lepsze niz fastfoodddyyyyy a z zziemnirow zrobil bym puree do tego sosiku - no takie pysznosci u mnie sa tylko od swieta 😂 😂 😂 bitki robimy dwa dni zebyladnie zkruszaly ;) nie no jutro chyba porobie jakiegos kurczaka z mizeria - uwielbiam mizerie ze smietana o_O

W moim chyba tez ale ile drozsza ;) moze zrezygnuje z fotela i dokupie pozniej?
Ja wychodzę z założenia, żeby kupować to, co się podoba, jeśli chodzi o meble. To nie jest 5 zł, że zaraz wymienisz.a patrzeć i czuć niesmak, jest smutne. Więc ją bym zrezygnowała z fotela, ale najprędzej wsziela na raty wszystko 🙃

Zdajemy sobie z mężem sprawę z tego, że mamy to szczęście, że było nas stać na leczenie. W ogóle ceny w Polsce w stosunku do zarobków to jest temat rzeka, a odebranie dofinansowania do in vitro, to największe skur....stwo, jakie PIS mógł zrobić (chociaż jak się zastanowię, to teraz wyrokiem TK przebili samych siebie).
Odnośnie cen w klinikach, zawsze mnie zastanawia, jakie jakie mają miesięczne koszty prowadzenia działalności, bo to też ma wpływ na ich ceny. Mogę sobie tylko wyobrażać, że pewnie idą w setki tysięcy.
No cóż nikomu nie zazdroszczę . Sama podziwiałam jakie mają fajne auta lekarze z mojej kliniki. Niech mają, należy im się za ciężką pracę. Jednak powinni znać jakiś umiar, nawet jeśli są oblegani to po prostu przyjmują ile mogą i trudno.

Jak modelka moze nie potrafic chodzic na szpilkach-no jak?To nawet nie byly jakies dziwaczne typu kopyta tylko wyzsze szpilki🤦‍♀️
Ale jak juz raz sie przewrocila to juz nie mogla dojsc i do samego konca sie przewracala ;) Kiedys byl taki program faswhion TV - nie wiem czy jeszcze jest - jak bylam naswtolatka i nie szlam do szkoly to calymi dniami to ogladalam i wyczekiwalam upadkow ;)

reklama
Ja wychodzę z założenia, żeby kupować to, co się podoba, jeśli chodzi o meble. To nie jest 5 zł, że zaraz wymienisz.a patrzeć i czuć niesmak, jest smutne. Więc ją bym zrezygnowała z fotela, ale najprędzej wsziela na raty wszystko 🙃
ojjj kusisz ;) teraz to wszystko jest takie latwe - kilka klikniec i kupilas - trudniej sie pozniej splaca ;) ale ile radochhyyyy by bylo jak bym to wszystko miala - a moje psy jakby sie ucieszyly :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry