reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Zgadzam się, że każdy chwali klinikę, w której się udało i że trzeba mieć masę szczęścia przy okazji. Tylko mi chodzi też o to, że nie wypowiadam się tak stanowczo o lekarzach i klinikach, w których nie byłam. Przez ostatnie kilka lat na tym forum można było przeczytać wiele histori o innych klinikach, które były chwalone (Gyncentrum, Gameta, Invimed), gdzie też potrafili spierdzielić stymulację albo hodowlę i się do tego nie przyznać.
Żeby nie było, też pamiętam takie historie z Novum.
Moja - jedna z wymienionych - spierdzielila cala punkcje ale sie przyznala ;)

reklama
o cholewcia chyba bym pojadla takiego pieczonego kurczaka w calosci - kiedys zrobilam takiego na butelce od piwa [emoji106] aha i jadlam tez duzo pomelo - ma niski indeks glikemiczny tez sycilno i ja poprostu jubialam - ale na pomelo sie naprawde fajnie chudnie ;)
Tu nie ma pomelo. Pomelo to grejpfrut.
Ja tez pieke na butelce z woda.

Widzę, że znowu wywiązała się dyskusja o Novum i wypowiadają się osoby, które tam nawet nie były. Owszem, pierwsza wizyta u Lew....kiego jest bardzo droga, ale tyle kosztuje tylko pierwsza, na którą w naszym przypadku składało się zbieranie przez jego asystentkę wszystkich informacji o poprzednich stymulacjach, stanie zdrowia i wyników badań (trwało to ok 1,5 h), a potem kolejne 1,5h konsultowanie naszego przypadku przez samego L. W ramach tej wizyty konsultował się również z dr. Kozł...ką..
Dziesięć dni po transferze dr L. dzwonił do mnie osobiście, zapytać, jak się czuję i czy robiłam już może betę. Więc to też nie jest tak, że patrzy tylko na kasę i nie obchodzą go pacjentki.
Niestety nikt nigdzie na da gwarancji, że płacąc więcej będzie lepszy efekt, ale zrozumcie też, że jako założyciel kliniki ma prawo ustalać wyższe ceny za konsultację, Jego doba, tak jak nasza ma tylko 24h, a pacjentek chcących się do niego dostać mnóstwo, więc konsultuje najcięższe przypadki.
Jeśli kogoś stać, to płaci i bierze na siebie ryzyko, że może jednak się nie udać.
Ja w sumie wydałam więcej pieniędzy w innej klinice niż w Novum, a nie było żadnego efektu.
Pierwszy transfer, który przeprowadzał dr. L. niestety się nie powiódł, ale po stymulacji w Novum mieliśmy 9 zarodków i następny transfer z Accofilem (przeprowadzony przez dr Zamorę) dał nam upragnioną ciążę.
Fajnie, że jesteś zadowolona i było Cię stać na leczenie w takiej klinice. No i najważniejsze, że się udało.
Ale to ciągle nie zmienia faktu, że te ceny nie są adekwatne do polskich zarobkow. To jest bardzo smutne, bo już w tej chwili wielu osób po prostu nie stać na taki luksus jakim jest dziecko z in vitro 😔. I to z mniej popularnych klinik. Pewnie w niedalekiej przyszłości, dziecko z in vitro będzie przywilejem dla klasy wyższej 😔

laski sorki za moja ignorancje, bo ja mialam dopieri jedna stymulacje, ale myslalam ze punkcji nie da sie zepsuc, tzn wiem ze lekarz moze sie zbyt pospiesztc i beda niedojrzale jajka, ale co jeszcze moze schrzanic?
Duzo mozna zepsuc - z prawie 40 jajek zostalam ledwo z jedna blastocysta. Nawet nie chce do tego wracac bo bardzo to przezylam.

Nikt dzisiaj nie gotuje obiadu? Mam bataty - chyba zrobie z tego frytki i jakas surowke z pekinskiej ;)
Ja sie nie odzywam bo robie tlusty obiad.Czytam mezowi w myslach i to z kilkudziedieciy km😉Robie bitki w sosie wlasnym,ziemniory i mizeriote🙂
Dzwonie do meza i mowie moze bitki w sosie,a onmialem wlasnie dzwonic i piwiedzuec ze moze bitki w sosie heheheh no jak go nie kochac😂

reklama

@Fredka jak ja na lato zaloze w koncu obcasy do tych moich sukienek to tak wlasnie bede szla ;) Jeeesssuuuu ja sie zawsze uplacze ze smiechu na tych filmikach jak one sie tak przewracja 😂 😂 😂 😂 no zawsze mnie to tak smieszy ;) Tylko kto mi reke poda :baffled:
Jak modelka moze nie potrafic chodzic na szpilkach-no jak?To nawet nie byly jakies dziwaczne typu kopyta tylko wyzsze szpilki🤦‍♀️

Do góry