reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak, ale też ludzie myślą, że tu się nie wiadomo ile zarabia a prawda jest taka, że w wielu krajach nawet zakupy są tańsze niż tutaj a zarobki wyższe niż w Warszawie. W kwestii cen klinik i lekarzy to powiem tak ceny są jawne i każdy wybiera co jemu odpowiada. Chodziłam w ciąży do dr która brała 250zł za wizytę już z USG i byłam rozczarowana bo miałam wrażenie, że na usg to nic nie widzi a jak się o coś pytałam to odpowiadała, że ona nie jest ultrasonografistą to dziękuję za takie wizyty. Teraz płacę więcej, ale przynajmniej wiem za co.
No, ale tak jest ogolnie w Polsce - ceny z kosmosu, a zarobki sa jakie sa. Wawa rozni sie tym, ze jednak zarabia sie godnie, a nie najnizsza krajowa.
Ja zawsze jak jestem w Polsce, a jezdze na Podkarpacie - nie moge sie nadziwic, ze jest tak cholernie drogo. A ludzie tam zarabiaja naprawdę psie pieniadze, wiec zyje sie slabo.
A co do lekarki - czyli co - za 250zl dostajesz taka sobie opieke, a za 300zl juz sie da?
Ja rozumiem, ze wieksi specjalisci cos tsm więcej sobie liczą, ale zeby na prywatnej wizycie ginekologicznej usg było łaską to jest przegina.

reklama
Zbiorczo może odpiszę. W tym n....ovum. w głowach się poprzewracało. Żerowanie na pecjentach jest nieludzkie. Pani embriolog bierze dodatkowo taka kasę, może sama zapładnia komórki? Już nawet nie chce mi się drążyć. Za wizytę Lewy bierze 800 zł i to info od koleżanki. Któraś tutaj pisała o zaopiekowaniu w tej klinice. W Bocianie dr Pietrzycki to anioł, serio, pierwsza wizyta trwała godzinę, nigdy się nie spieszył, jest uważny i dokładny. Można w każdej chwili do niego zadzwonić na tel. komórkowy, biedak oddzwania między pacjentkami. Jednak nikt nie jest cudotwórcą. On właśnie wycisnął te trzy zarodki u niej. Natomiast jego kolega (jakiś nowy, nie znam) położył stymulację i nie było żadnego zarodka. Ona chce coś zmienić, głównie klinikę i szuka teraz w Warszawie. No i jak wczoraj mi powiedziała ile bierze Lewy za wizytę to mnie to mega zdziwiło:(
800 zł :o :o :o :o :o :o JPRDL ile ja bym za t o sukienek sobie na przecenach kupila 😂 serio ale kogo stac na tozeby za sama wizyte tyle kasy placic?

Ostatnia edycja:
Za taki hajs to raczej im Lady Gaga spiewa osobiscie.[emoji38][emoji38]
😂😂😂
Tak, ale też ludzie myślą, że tu się nie wiadomo ile zarabia a prawda jest taka, że w wielu krajach nawet zakupy są tańsze niż tutaj a zarobki wyższe niż w Warszawie. W kwestii cen klinik i lekarzy to powiem tak ceny są jawne i każdy wybiera co jemu odpowiada. Chodziłam w ciąży do dr która brała 250zł za wizytę już z USG i byłam rozczarowana bo miałam wrażenie, że na usg to nic nie widzi a jak się o coś pytałam to odpowiadała, że ona nie jest ultrasonografistą to dziękuję za takie wizyty. Teraz płacę więcej, ale przynajmniej wiem za co.
no przeciez spozywka jest teraz tak droga ze jak wezme 200 zl na zakupy to prawie nic nie ma - dobrze ze teraz tylko z Łukaszem jezdze na zakupy ;) Dziewczyny co dobrego robicie dzisiaj na obiad? Ja wczoraj mialam spagetti - jadlam bez makaronu ;) dzisiaj nie wiem co ;) Caly dzien mam zamiar chpodzic w pizamie i rozpieszczac psy ;) Obiad chciala bym jakis szybki ;)

Tak tam są takie ceny, nie wiem jak w innym mieście, ale ja na wizytach po transferze płaciłam za bete, tsh, ft3, ft4, progesteron, usg około 1000zł. Jak już już było serce przeszłam do normalnego lekarza, ale fakt faktem czułam się w klinice w dobrych rękach, jak byłam w 6tc na IP w sobotę o 20 to lekarz do mnie dzwonił i się interesował.
Ja płacę normalnie i do lekarza nawet o 12 w nocy mogę zadzwonić... Kiedyś w sobotę o 19 dzwoniłam bo mialam krwawienie... Ceny faktycznie z kosmosu... Ja rozumiem że za jakość kliniki się płaci... Ale to już przesada....

Dziewczyny, które maja za sobą criotransfer - w którym dc mniej więcej (bo to kwestia indywidualna pewnie) miałyście podawanego mrozaczka? Chciałabym się jakoś nastawić na TEN DZIEN. 😊💪

Jestem na cyklu sztucznym, jak rozumiem (biorę estrofem od 2dc), wiec zakladam, ze jedynym wyznacznikiem daty transferu jest grubość endometrium. Czy sie myle? Wybaczcie, jesli jakies głupoty wygaduje, ale to moja pierwsza procedura, wiec jeszcze nie wszystko ogarniam, szczególnie, ze nie brałam innego scenariusza pod uwagę, jak tylko FET... 🙄 Z góry dziękuję za info!
Ja mialam pierwszy jak i 2 transfer w 16 dc

Ja zbieram na nowa kanape do salonu i dozbierac nie moge :crazy: zastanawiam sie czy nie wziasc na raty bo chce do tego fotel i pufe. A co sobie cos na ta kanape odloze to i tak za chwile pol wydam bo siedze na tych internetach i ciagle mnie cos kusi 😂 Dziewczyny ktora wam sie bardziej podoba? Ta jesdna jest ponad 1000 zl tansza itez wydaje sie byc fajna co nie? Moze ma ktoras z was taka kanape?

Widzę, że znowu wywiązała się dyskusja o Novum i wypowiadają się osoby, które tam nawet nie były. Owszem, pierwsza wizyta u Lew....kiego jest bardzo droga, ale tyle kosztuje tylko pierwsza, na którą w naszym przypadku składało się zbieranie przez jego asystentkę wszystkich informacji o poprzednich stymulacjach, stanie zdrowia i wyników badań (trwało to ok 1,5 h), a potem kolejne 1,5h konsultowanie naszego przypadku przez samego L. W ramach tej wizyty konsultował się również z dr. Kozł...ką..
Dziesięć dni po transferze dr L. dzwonił do mnie osobiście, zapytać, jak się czuję i czy robiłam już może betę. Więc to też nie jest tak, że patrzy tylko na kasę i nie obchodzą go pacjentki.
Niestety nikt nigdzie na da gwarancji, że płacąc więcej będzie lepszy efekt, ale zrozumcie też, że jako założyciel kliniki ma prawo ustalać wyższe ceny za konsultację, Jego doba, tak jak nasza ma tylko 24h, a pacjentek chcących się do niego dostać mnóstwo, więc konsultuje najcięższe przypadki.
Jeśli kogoś stać, to płaci i bierze na siebie ryzyko, że może jednak się nie udać.
Ja w sumie wydałam więcej pieniędzy w innej klinice niż w Novum, a nie było żadnego efektu.
Pierwszy transfer, który przeprowadzał dr. L. niestety się nie powiódł, ale po stymulacji w Novum mieliśmy 9 zarodków i następny transfer z Accofilem (przeprowadzony przez dr Zamorę) dał nam upragnioną ciążę.

reklama

Ja zbieram na nowa kanape do salonu i dozbierac nie moge :crazy: zastanawiam sie czy nie wziasc na raty bo chce do tego fotel i pufe. A co sobie cos na ta kanape odloze to i tak za chwile pol wydam bo siedze na tych internetach i ciagle mnie cos kusi [emoji23] Dziewczyny ktora wam sie bardziej podoba? Ta jesdna jest ponad 1000 zl tansza itez wydaje sie byc fajna co nie? Moze ma ktoras z was taka kanape?
Ja moge fotel polecic - meeega wygodny jest

Do góry