nieagatka
Fanka BB :)
No, ale tak jest ogolnie w Polsce - ceny z kosmosu, a zarobki sa jakie sa. Wawa rozni sie tym, ze jednak zarabia sie godnie, a nie najnizsza krajowa.Tak, ale też ludzie myślą, że tu się nie wiadomo ile zarabia a prawda jest taka, że w wielu krajach nawet zakupy są tańsze niż tutaj a zarobki wyższe niż w Warszawie. W kwestii cen klinik i lekarzy to powiem tak ceny są jawne i każdy wybiera co jemu odpowiada. Chodziłam w ciąży do dr która brała 250zł za wizytę już z USG i byłam rozczarowana bo miałam wrażenie, że na usg to nic nie widzi a jak się o coś pytałam to odpowiadała, że ona nie jest ultrasonografistą to dziękuję za takie wizyty. Teraz płacę więcej, ale przynajmniej wiem za co.
Ja zawsze jak jestem w Polsce, a jezdze na Podkarpacie - nie moge sie nadziwic, ze jest tak cholernie drogo. A ludzie tam zarabiaja naprawdę psie pieniadze, wiec zyje sie slabo.
A co do lekarki - czyli co - za 250zl dostajesz taka sobie opieke, a za 300zl juz sie da?
Ja rozumiem, ze wieksi specjalisci cos tsm więcej sobie liczą, ale zeby na prywatnej wizycie ginekologicznej usg było łaską to jest przegina.