reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O widzisz. Mój lekarz od razu zapowiedział, że da maksymalną dawkę leku żeby jak najwięcej jajeczek było.
Po pierwszym usg powiedział, że wszystko zmierza w kierunku hiperstymulacji. Ale nikt mi poziomu hormonu wtedy nie badał, ani nie zmniejszał dawki tylko pojechał do końca na dawce startowej.
To przy dobrym amh ten Dr raczej Ci nie da dużej dawki bo on tak ostrożnie z lekami, mi przy takich słabych wynikach dał prawie full, ale też modyfikował dawki w trakcie i dokładał nowe leki bo jak to określił jeżeli nawet będzie mało pęcherzyków to będą lepsze. A u ciebie jest na czym pracować bo dużo produkujesz więc pewnie trzeba nad jakością popracować. Proponuję zapisz sobie wszystkie pytania i go wypytaj od razu na pierwszej wizycie, jeżeli masz wizytę po południu to przygotuj się na to, że może mieć kiepski humor, ale pytaj napewno odpowie.

O widzisz. Mój lekarz od razu zapowiedział, że da maksymalną dawkę leku żeby jak najwięcej jajeczek było.
Po pierwszym usg powiedział, że wszystko zmierza w kierunku hiperstymulacji. Ale nikt mi poziomu hormonu wtedy nie badał, ani nie zmniejszał dawki tylko pojechał do końca na dawce startowej.
Hormonów nie badał??? Ja co drugi dzień siedziałam w klinice po 2h bo musiałam przed wizytą mieć zrobione i dr miał od razu wynik, robił USG i modyfikacja, nawet o punkcji poinformował 2dni przed bo skrócił stymulację żeby organizmu nie forsować bo i tak więcej by nie było jajek. Musisz zapytać jak jest z badaniami w przypadku przyjezdnych czy USG i badania możesz robić u siebie żeby nie jeździć co 2dni.

Hormonów nie badał??? Ja co drugi dzień siedziałam w klinice po 2h bo musiałam przed wizytą mieć zrobione i dr miał od razu wynik, robił USG i modyfikacja, nawet o punkcji poinformował 2dni przed bo skrócił stymulację żeby organizmu nie forsować bo i tak więcej by nie było jajek. Musisz zapytać jak jest z badaniami w przypadku przyjezdnych czy USG i badania możesz robić u siebie żeby nie jeździć co 2dni.
Nie nikt mi hormonów nie badał, miałam 2 usg w czasie stymulacji.
Na pierwszej usłyszałam, że wszystko idzie w kierunki hiperstymulacji, a na drugiej jak się pożaliłam, że mnie brzuch boli itd to powiedział, że może być jeszcze gorzej typu nudności/wymioty. Ale, że będzie to łagodna hiperstymulacja.
No była, 7 dni wyjęte z życiorysu, ból przy każdym ruchu. Nie narzekałabym gdyby było co transferować;)

reklama
Do góry