reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie nikt mi hormonów nie badał, miałam 2 usg w czasie stymulacji.
Na pierwszej usłyszałam, że wszystko idzie w kierunki hiperstymulacji, a na drugiej jak się pożaliłam, że mnie brzuch boli itd to powiedział, że może być jeszcze gorzej typu nudności/wymioty. Ale, że będzie to łagodna hiperstymulacja.
No była, 7 dni wyjęte z życiorysu, ból przy każdym ruchu. Nie narzekałabym gdyby było co transferować;)
Teraz to juz pewnosc mam - UCIEKAJ!
Dwa usg w trakcie stymulki to zenada! Oni Cie okradaja z czasu, pieniędzy i wszystkiego innego.

reklama
A kiedy masz podgląd? Patrzalam i nie ma Cię w kalendarzu 😎
Aaa tajniacze się 8-)
Dziś miałam podgląd w 5 dniu stymulacji, szału nie ma bo 2 na każdym jajniku i jeszcze jakieś małe, ale lekarka powiedziała, że patrząc na moje niskie amh i pesel nie jest najgorzej. W sobotę kolejny podgląd i 27-28 punkcja.

Teraz to juz pewnosc mam - UCIEKAJ!
Dwa usg w trakcie stymulki to zenada! Oni Cie okradaja z czasu, pieniędzy i wszystkiego innego.
Może nie wyraziłam się prezyzyjnie, nikt mi hormonów w trakcie symulacji nie badał.
Przed stymulacja miałam pomiar AMH i tego hormonu od przysadki mózgowej.

kurde, znów mnie płacz dopadł, jutro minie tydzień od przekazania wieści, że zarodki padły.

Może nie wyraziłam się prezyzyjnie, nikt mi hormonów w trakcie symulacji nie badał.

kurde, znów mnie płacz dopadł, jutro minie tydzień od przekazania wieści, że zarodki padły.
Ale w trakcie stymulacji się bada estradiol i coś tam jeszcze... U mnie właśnie po estradiolu za wysokim była decyzja o odroczonym transferze/ że mam hiperkę.

Mjiej wiecej od 5 dnia stymulacji (zastrzykow) powinnas miec usg i badanie hormonow (estradiolu) co drugi dzien. Zeby lekarz wiedział jak tam wszystko rośnie i jak reagujesz na stymulacje. I na podstawie wyniku usg i wynikow badan krwi planuje się dzien punkcji.
Rozumiem, ze Ci przykro, ale tu dziewczyby mają ogromną wiedzę, na pewno doradzą, a zmiana kliniki to podstawa. Zobaczysz, ze bedzie dobrze.
Po prostu trafilas na jakiegos żenującego lekarza, ktory chce zedrzec z Was kase. Skoro i komorki i nasienie sa dobre to musi z tego byc ciaza. Tylko musisz odrobine poczekać.
Bedzie dobrze, glowa do gory [emoji6]

reklama
Do góry