reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zleci szybciej niż Ci się wydaje [emoji8] jak moja wizyta, pamiętasz jak mi się wydawało ze to za niewiadomo ile, a jeszcze nawet badań nie wydrukowałam [emoji85]
Drukuj, drukuj i wczesniej nie napisalam, ale nie ma cykania. Spinamy poslady i dzialany, bo ten 2021 juz zaczal sie z przytupem wiec nie ma co czekac zanim cos wywinie [emoji14]

Tak jutro już ! Doczekać się nie mogę 🤪🤪 który to już u Ciebie tydzień ?? I jak się czujesz kochana
Matko od wtorku narobilyscie 50 strooon. Nie nadrobie😊
U mnie dziś 30+4 A czuje się różnie często brzuch mnie boli i nie mam siły ale nie ma co narzekać. Tyle czlowiekprzeszedł i czekał na ta ciaze

Hej dziewczyny pozwolę sobie dołączyć do Was, niestety ale czekam na @ bo test wyszwdl negatywny i zaczynam kolejny etap tj. lui. Jestem tak zalamana ze mam chec leciec od razu zalatwiac in vitro bo moja psychika jest juz na dnie. Powiedzcie prosze jak wygląda procedura do lui. Czy ktoras z Was podchodzila do in vitro bez lui? Jaki jest koszt in vitro w Warszawie bo te cenniki na stronach sa dla mnie czarna magia. Z gory dziekuje za pomoc
Witam. Podzielę się moja historia ponieważ ja podchodzę do In Vitro bez inseminacji. U mnie PCOS a u M teratozoospermia. Mogliśmy podejść do in vitro bez inseminacji ponieważ mieliśmy udokumentowany rok starań w klinice niepłodności. Były to badania i stymulacja około pół roku. Pani doktor zaproponowała inseminację ale powiedziałam że nie pokładam w niej żadnej nadzieji i jest to dla nas strata cennego czasu i pieniędzy,nie wspominając o psychice. Dokumenty były tu decydujące . Wczoraj złożyliśmy papiery o dofinansowanie, dostaliśmy pierwsze zlecenia na badania i czekamy na decyzję odnośnie dofinansowania. Ja się leczę w Poznaniu w Invimedzie. Koszty około 11-12tys. Licząc z dofinansowaniem to koszt 7-8 tys.

Może nie wyraziłam się prezyzyjnie, nikt mi hormonów w trakcie symulacji nie badał.
Przed stymulacja miałam pomiar AMH i tego hormonu od przysadki mózgowej.

kurde, znów mnie płacz dopadł, jutro minie tydzień od przekazania wieści, że zarodki padły.
W trakcie stymulacji bada się przede wszystkim estradiol żeby m.in. nie dopuścić do hiperki. Ja w 6 dniu stymulacji miałam już dość wysoki estradiol i od razu dzwonili żebym zmniejszyła dawkę leków. Nie wiem jaki będzie efekt koncowy, ale przynajmniej wiem, że kontrolują sytuację i starają się mnie nie zabić 😉 W piątek i sobotę kolejne usg i kolejne badanie poziomu estradiolu i na tej podstawie zadecydują kiedy punkcja

O widzisz. Mój lekarz od razu zapowiedział, że da maksymalną dawkę leku żeby jak najwięcej jajeczek było.
Po pierwszym usg powiedział, że wszystko zmierza w kierunku hiperstymulacji. Ale nikt mi poziomu hormonu wtedy nie badał, ani nie zmniejszał dawki tylko pojechał do końca na dawce startowej.
Ja też leczyłam się w Lublinie, ale u innego lekarza w innym miejscu i na każdą wizytę co drugi dzień badanie progesteron i estradiolu... Ręce opadają...

reklama
Matko od wtorku narobilyscie 50 strooon. Nie nadrobie😊
U mnie dziś 30+4 A czuje się różnie często brzuch mnie boli i nie mam siły ale nie ma co narzekać. Tyle czlowiekprzeszedł i czekał na ta ciaze
Niedawno pisałaś ,ze jesteś w ciąży a ty lada moment będziesz rodziła ojjj dużo człowiek przeszedł ,ale zaraz będziesz miała swoje różowiutkie pupcie 🥰🥰🥰

Do góry