reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Popieram ! Wspierajmy się nawzajem a nie dołujmy.
Wczoraj okazało się, że z moich 5 pięknych, rokujacych zarodków do stadium blastki przeżyły tylko dwa.... Masz 5 szans a za chwilę dostajesz w twarz bo są już tylko 2 :-( Chce mi się wyć. Pojechały na badania genetyczne więc z tych 2 może być zero. To cholernie boli jak wiesz, że nie masz za dużo czasu (w tym roku 40-te urodziny)
Kochana mi z pierwszej stymulacji pobrano tylko 4 komorki,3 zaplodnily sie,2 podane a 1 nie dotarl do 5 doby.Zostalam z niczym.Ale druga stymjlacja zakonczona sukcesem i juz 18+2tydz.mojej corci w brzuchu🤰A maz ktory byl totalnym sceptykiem jest szczesliwy jak nigdy w zyciu.Nie poddawaj sie👍

reklama
Raczej średnio, bez pracy jestem i na zwolnieniu bo trochę mnie to wszystko podłamało i mam ogólna niechec na wszystko. Zbieramy kase na nową procedurę z KD aw międzyczasie robię na NFZ badania z immunologii (te które się da) i już widać kłopoty. Zespół antykardiolipinowy, podwyższone NK, zaburzony stosunek CD4/CD8 i zobaczymy co jeszcze... Czekam na dalsze wyniki i kolejne badania i strach się bać co może być jeszcze źle 🙈🙈
Tak, te czekanie jest wkur.wia.jące🤦. I jeszcze teraz ciężko z pracą 😔. Jakby zmartwien było mało 😔
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić😊. Trochę kasy zaoszczędzisz 😊. A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?

Jeeeeeeeaaaaaaa[emoji123][emoji123][emoji123]
Chmmmmm, zaczynam się poważnie martwić swoim nad wyraz dobrym humorem[emoji33][emoji12][emoji85].
Mialam Ci wlasnie wczoraj pisac, ze widac, ze ruszasz i ze pozytywna energia w Ciebie wstapila, bo te Twoje posty sa takie Twoje.[emoji16][emoji38]
Tak trzymac i jedziemy z koksem!

reklama
Tak, te czekanie jest wkur.wia.jące🤦. I jeszcze teraz ciężko z pracą 😔. Jakby zmartwien było mało 😔
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić😊. Trochę kasy zaoszczędzisz 😊. A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?
Tak, masz rację wolę znać wroga i wiedzieć z kim się walczy. I faktycznie mega się cieszę że dużo zaoszczędzenie na tych badaniach na NFZ. Bo już mam zrobione ANA, asa, subpopulacja limfocytów, trombofilie.. A ten zespół antykardiolipinowy to choroba układu tkanki łącznej która powoduje zakrzepice i może prowadzić do niepowodzeń położniczych. Zobaczę co dalej mi z tym wymyślą, na razie robię co się na u immunologia w a Toruniu, a potem udam się już z rozpoznaniami do Pasn..ka. Taki mam plan☺️☺️😁

Do góry