Kochana mi z pierwszej stymulacji pobrano tylko 4 komorki,3 zaplodnily sie,2 podane a 1 nie dotarl do 5 doby.Zostalam z niczym.Ale druga stymjlacja zakonczona sukcesem i juz 18+2tydz.mojej corci w brzuchuA maz ktory byl totalnym sceptykiem jest szczesliwy jak nigdy w zyciu.Nie poddawaj siePopieram ! Wspierajmy się nawzajem a nie dołujmy.
Wczoraj okazało się, że z moich 5 pięknych, rokujacych zarodków do stadium blastki przeżyły tylko dwa.... Masz 5 szans a za chwilę dostajesz w twarz bo są już tylko 2 :-( Chce mi się wyć. Pojechały na badania genetyczne więc z tych 2 może być zero. To cholernie boli jak wiesz, że nie masz za dużo czasu (w tym roku 40-te urodziny)
reklama
Evela.6
Fanka BB :)
Ja miałam 2 razy, brzuch bolał bardzo o delikatnie i tak samo delikatnie plamiłam kilka dni.Kobitki może wiecie ??
Czy któraś tu miała łyżeczkowanie?? Po zabiegu nadal się krwawi i boli brzuch??
Wesoła_Aga
Ja miałam 2 razy, brzuch bolał bardzo o delikatnie i tak samo delikatnie plamiłam kilka dni.
To bardzo czy delikatnie?
Hm czyli pewnie to normalka. Dzięki
Tak, te czekanie jest wkur.wia.jące. I jeszcze teraz ciężko z pracą . Jakby zmartwien było małoRaczej średnio, bez pracy jestem i na zwolnieniu bo trochę mnie to wszystko podłamało i mam ogólna niechec na wszystko. Zbieramy kase na nową procedurę z KD aw międzyczasie robię na NFZ badania z immunologii (te które się da) i już widać kłopoty. Zespół antykardiolipinowy, podwyższone NK, zaburzony stosunek CD4/CD8 i zobaczymy co jeszcze... Czekam na dalsze wyniki i kolejne badania i strach się bać co może być jeszcze źle
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić. Trochę kasy zaoszczędzisz . A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?
hej , ja miala dwa i dosc duzo plamilam, puki to nie dluzej niz 2 tyg to chyba ok.To bardzo czy delikatnie?
Hm czyli pewnie to normalka. Dzięki
Jeeeeeeeaaaaaaa@Fredka Ty dzis ruszasz, nie?
[emoji110][emoji110][emoji110]
Chmmmmm, zaczynam się poważnie martwić swoim nad wyraz dobrym humorem.
nieagatka
Mialam Ci wlasnie wczoraj pisac, ze widac, ze ruszasz i ze pozytywna energia w Ciebie wstapila, bo te Twoje posty sa takie Twoje.[emoji16][emoji38]Jeeeeeeeaaaaaaa[emoji123][emoji123][emoji123]
Chmmmmm, zaczynam się poważnie martwić swoim nad wyraz dobrym humorem[emoji33][emoji12][emoji85].
Tak trzymac i jedziemy z koksem!
Kolejna rozmowa z embriologiem. Do 3 doby zarodki rozwijały się ładnie, problem pojawił się w czwartej dobie, w momencie "przełączenia genowego". Żaden z 10 zarodków sobie z tym nie poradził.
Zasugerowano nam podmianę/inne gamety.
Zasugerowano nam podmianę/inne gamety.
reklama
pauli890
Tak, masz rację wolę znać wroga i wiedzieć z kim się walczy. I faktycznie mega się cieszę że dużo zaoszczędzenie na tych badaniach na NFZ. Bo już mam zrobione ANA, asa, subpopulacja limfocytów, trombofilie.. A ten zespół antykardiolipinowy to choroba układu tkanki łącznej która powoduje zakrzepice i może prowadzić do niepowodzeń położniczych. Zobaczę co dalej mi z tym wymyślą, na razie robię co się na u immunologia w a Toruniu, a potem udam się już z rozpoznaniami do Pasn..ka. Taki mam planTak, te czekanie jest wkur.wia.jące. I jeszcze teraz ciężko z pracą . Jakby zmartwien było mało
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić. Trochę kasy zaoszczędzisz . A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?
Podziel się: