reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Popieram ! Wspierajmy się nawzajem a nie dołujmy.
Wczoraj okazało się, że z moich 5 pięknych, rokujacych zarodków do stadium blastki przeżyły tylko dwa.... Masz 5 szans a za chwilę dostajesz w twarz bo są już tylko 2 :-( Chce mi się wyć. Pojechały na badania genetyczne więc z tych 2 może być zero. To cholernie boli jak wiesz, że nie masz za dużo czasu (w tym roku 40-te urodziny)
Kochana mi z pierwszej stymulacji pobrano tylko 4 komorki,3 zaplodnily sie,2 podane a 1 nie dotarl do 5 doby.Zostalam z niczym.Ale druga stymjlacja zakonczona sukcesem i juz 18+2tydz.mojej corci w brzuchu🤰A maz ktory byl totalnym sceptykiem jest szczesliwy jak nigdy w zyciu.Nie poddawaj sie👍

reklama
Raczej średnio, bez pracy jestem i na zwolnieniu bo trochę mnie to wszystko podłamało i mam ogólna niechec na wszystko. Zbieramy kase na nową procedurę z KD aw międzyczasie robię na NFZ badania z immunologii (te które się da) i już widać kłopoty. Zespół antykardiolipinowy, podwyższone NK, zaburzony stosunek CD4/CD8 i zobaczymy co jeszcze... Czekam na dalsze wyniki i kolejne badania i strach się bać co może być jeszcze źle 🙈🙈
Tak, te czekanie jest wkur.wia.jące🤦. I jeszcze teraz ciężko z pracą 😔. Jakby zmartwien było mało 😔
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić😊. Trochę kasy zaoszczędzisz 😊. A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?

Jeeeeeeeaaaaaaa[emoji123][emoji123][emoji123]
Chmmmmm, zaczynam się poważnie martwić swoim nad wyraz dobrym humorem[emoji33][emoji12][emoji85].
Mialam Ci wlasnie wczoraj pisac, ze widac, ze ruszasz i ze pozytywna energia w Ciebie wstapila, bo te Twoje posty sa takie Twoje.[emoji16][emoji38]
Tak trzymac i jedziemy z koksem!

reklama
Tak, te czekanie jest wkur.wia.jące🤦. I jeszcze teraz ciężko z pracą 😔. Jakby zmartwien było mało 😔
A z tymi badaniami, to może źle myślę, ale chyba lepiej znać wroga z którym się walczy.
No i fajnie, że możesz na NFZ jakaś część porobić😊. Trochę kasy zaoszczędzisz 😊. A masz umówiona wizytę u immunologa? Kogo wybrałaś?
A co to jest ten zespół antykardio coś tam? To jakieś ważne badanie?
Tak, masz rację wolę znać wroga i wiedzieć z kim się walczy. I faktycznie mega się cieszę że dużo zaoszczędzenie na tych badaniach na NFZ. Bo już mam zrobione ANA, asa, subpopulacja limfocytów, trombofilie.. A ten zespół antykardiolipinowy to choroba układu tkanki łącznej która powoduje zakrzepice i może prowadzić do niepowodzeń położniczych. Zobaczę co dalej mi z tym wymyślą, na razie robię co się na u immunologia w a Toruniu, a potem udam się już z rozpoznaniami do Pasn..ka. Taki mam plan☺️☺️😁

Do góry