Mam dawkę 25 mg i przyjmuje cały czas żeby utrzymać ten poziom.a jaką miałaś dawkę ? ja zaczynałam od 25mg ale okazało się, że to za mało więc teraz od miesiąca jem 50 mg
reklama
To niedobrze.. Przez godzinę nic a nic [emoji85]To może ja jakiś błąd popełniam ? Owszem jem na czczo, ale zaraz piję kawę. Posiłek dopiero za godzinę. Może ta kawa przeszkadza we wchłanianiu?
Nie sądzę. Ja też jem na czczo. Później kawa (po ok godzinie) A śniadanie jeszcze później.To może ja jakiś błąd popełniam ? Owszem jem na czczo, ale zaraz piję kawę. Posiłek dopiero za godzinę. Może ta kawa przeszkadza we wchłanianiu?
No to już wiem, kawę piję zaraz po tabletkach Dziewczyny jesteście nieocenione !Nie sądzę. Ja też jem na czczo. Później kawa (po ok godzinie) A śniadanie jeszcze później.
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Czytałam kiedyś, ze najlepiej jeśli ktoś daje rade z jedzeniem i piciem poczekać nawet 1,5h. Moja siostra nastawia sobie budzik na 6.00 bierze tabletkę, i drugi budzik do pracy na ma na 7.00 a śniadanie je najwcześniej o 7.30.To może ja jakiś błąd popełniam ? Owszem jem na czczo, ale zaraz piję kawę. Posiłek dopiero za godzinę. Może ta kawa przeszkadza we wchłanianiu?
No to mam nadzieję że osiągacie punkt zwrotny od kobiet biora z tego co slyszalam tylko na pewno nie w ciazy i trzeba mieć zdrowa tarczyce(a ktora z nas ma?) I jakkes tam jeszcze...Właściwie to z dnia na dzien było gorzej, ale dopiero się rozkręcało. Pulsoksymetru nie mamy bo nam nie przysługuje. Staram się nie histeryzować bo to jeszcze pogarsza sprawę i tak nie mam wpływu już na nic. Z ciekawostek synuś zdrowy chyba albo bezobjawowo przechodzi. A i test na NFZ jest dokładniejszy chyba :-) bo głębiej wkładają nic w mojej klinice. W sensie głębiej w nos brrrrr. No będę ozdrowieńcem :-) I mój mąż tez on jeszcze osocze pewnie odda, bo on honorowy dawca krwi to luz dla niego. Ponoć od kobiet nie biorą, chociaż ja chyba bym nie mogła bo nawet krwi się nie oddaje w ciąży.
Zdrowiejcie.Wczoraj była u mnie karetka wymazowa, bo mój mąż pozytywny ma izolacje 10dni a ja mam kwarantannę 17dni. To bardziej opłacało mi się zrobić test żeby skrócić do 10dni. Tym bardziej, ze mam objawy. Brzuch mnie strasznie boli, ale to chyba mięśnie od kichania i kasłania. Mężowi się pogarsza temperatura mu rośnie. Jak jutro nie przejdzie to antybiotyk bo jakiś stan zapalny się zrobił oprócz covid. Moja mama już jest na antybiotyku, no ale ona wiekowa:-) Ale generalnie złego diabli nie biorą wiec nie panikuje. Przynajmniej się staram.
Ja też miałam różne wyniki amh. Raz 0,7 innym razem 1,5.Cześć dziołchy mam pytanko- byłam u ginekologa i zrobiłam Tsh i Amh. Mówiłam, że nie chce następnej stymulacji ale chyba mi nie wyszło
Także TSH wyszło 0,77 µIU/ml
A AMH 2,78 ng/ml
- iiii tu jest niespodzianka. Bo ostatnio przed stymulacją miałam Ok 1,7
Nooormalnie magic
A to TSH jest Ok ?
Ja oddawałam krew, wiec osocze pewnie tez bym mogła bo nie choruje na żadne choroby przewlekłe. Ale słyszałam, ze od kobiet osocza nie chcą bo coś musi się zgadzać ( genotyp..??) no i w ciąży w ogóle nie można, tak jak mówisz. Zresztą jak Karmiłam Piersią tez krwi nie mogłam oddać. A mam bardzo rzadką grupę krwi i mąż mnie czasem gonił, żeby oddawać. A on ma jeszcze ta książeczkę tego najwyższego dawcy krwi i wiesz wszędzie maja to w dupie. Jedynie przejazdy ma za darmo, ale w przychodni nikt się z tym nie liczy. Czasem zdarzy się miła pani i znajdzie szybki termin, ale generalnie to mają w D..... A Ty już w połowie z tego co czytałam 16tc? Chłopiec czy dziewczynka bo mi umknęło;-)No to mam nadzieję że osiągacie punkt zwrotny od kobiet biora z tego co slyszalam tylko na pewno nie w ciazy i trzeba mieć zdrowa tarczyce(a ktora z nas ma?) I jakkes tam jeszcze...
reklama
Ruda08
Fanka BB :)
Dzięki dziewczynyAmh rośnie trochę w zależności od dc ale nie pamietam już czy to koniec czy początek cyklu. A TSH wydaje mi się dobre nie powinno być chyba powyżej 1,5. No, ale niech dziewczyny się wypowiedzą.
Tylko ja nie mam zielonego pojęcia, który mam dc, bo karmie i jeszcze się nie doczekałam okresu
Pytanie za sto punktów - wiem, że w trakcie stymulacji nie można karmić (tzn tam myśle), a czy można karmić dalej po niej ?
Podziel się: