reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To może ja jakiś błąd popełniam ? Owszem jem na czczo, ale zaraz piję kawę. Posiłek dopiero za godzinę. Może ta kawa przeszkadza we wchłanianiu?

Właśnie żadnego jedzenia i picia - co jedynie zwykła woda. Kawa też Ci będzie zaburzała wchłanianie leku. Też robiłam ten błąd, U mnie nie było łatwo bo zawsze wstaje o 5 do roboty i zaraz mam atak głodu ale warto było sie pomęczyć ;)

reklama
Dzięki dziewczyny ☺️
Tylko ja nie mam zielonego pojęcia, który mam dc, bo karmie i jeszcze się nie doczekałam okresu 🤷🏼‍♀️

Pytanie za sto punktów - wiem, że w trakcie stymulacji nie można karmić (tzn tam myśle), a czy można karmić dalej po niej ?
Wydaje mi się że nie, za to że produkujesz pokarm odpowodzialna jest przysadka. W trakcie stymulacji na nią działają hormony. Do tego do punkcji potrrzbujesz znieczulenie ogolne wiec mogla by się skończyć produkcja pokarmu... Ja karmiłam 2 lata, w 6tym miesiącu musialam miec zabieg i odbyl sie bez znieczulenia ogólnego bo to groziło końcem karmienia.

Ja oddawałam krew, wiec osocze pewnie tez bym mogła bo nie choruje na żadne choroby przewlekłe. Ale słyszałam, ze od kobiet osocza nie chcą bo coś musi się zgadzać ( genotyp..??) no i w ciąży w ogóle nie można, tak jak mówisz. Zresztą jak Karmiłam Piersią tez krwi nie mogłam oddać. A mam bardzo rzadką grupę krwi i mąż mnie czasem gonił, żeby oddawać. A on ma jeszcze ta książeczkę tego najwyższego dawcy krwi i wiesz wszędzie maja to w dupie. Jedynie przejazdy ma za darmo, ale w przychodni nikt się z tym nie liczy. Czasem zdarzy się miła pani i znajdzie szybki termin, ale generalnie to mają w D..... A Ty już w połowie z tego co czytałam 16tc? Chłopiec czy dziewczynka bo mi umknęło;-)
Nie zawsze po przebytej koronie organizm wytwarza przeciwciała odpowiednie do oddania osocza. Znam przypadek że osoba po przebytym covid19 nie mogła oddać bo organizm nie wytworzył odpowiedniej ilości przeciwciał... Co do kobiet u mnie mogą oddawać ale tylko te co nie da w ciąży i podajże nie rodziły przez ostatnie pół roku (albo rok nie pamiętam dokładnie) wszystko jest indywidualna kwestia...

Dzięki dziewczyny ☺️
Tylko ja nie mam zielonego pojęcia, który mam dc, bo karmie i jeszcze się nie doczekałam okresu 🤷🏼‍♀️

Pytanie za sto punktów - wiem, że w trakcie stymulacji nie można karmić (tzn tam myśle), a czy można karmić dalej po niej ?
Niestety nie wiem... Ja miałam tak, ze bardzo się rozchorowałam i nie mogłam karmić i brac leków, wtedy odstawiłam młodego na tydzień i wróciłam z powrotem do karmienia. No, ale on cyckowy chłopak urządził nam takie piekło wtedy, ze ho ho :-) tylko on miał ponad 6 miesięcy wtedy chyba.

Nie zawsze po przebytej koronie organizm wytwarza przeciwciała odpowiednie do oddania osocza. Znam przypadek że osoba po przebytym covid19 nie mogła oddać bo organizm nie wytworzył odpowiedniej ilości przeciwciał... Co do kobiet u mnie mogą oddawać ale tylko te co nie da w ciąży i podajże nie rodziły przez ostatnie pół roku (albo rok nie pamiętam dokładnie) wszystko jest indywidualna kwestia...
No tez słyszałam, ze nie wszyscy wytwarzają przeciwciała ponoć Ci najsilniej doświadczeni mają przeciwciała. Zresztą nie istotne, ważne, żeby wyzdrowieć :-)

Ja oddawałam krew, wiec osocze pewnie tez bym mogła bo nie choruje na żadne choroby przewlekłe. Ale słyszałam, ze od kobiet osocza nie chcą bo coś musi się zgadzać ( genotyp..??) no i w ciąży w ogóle nie można, tak jak mówisz. Zresztą jak Karmiłam Piersią tez krwi nie mogłam oddać. A mam bardzo rzadką grupę krwi i mąż mnie czasem gonił, żeby oddawać. A on ma jeszcze ta książeczkę tego najwyższego dawcy krwi i wiesz wszędzie maja to w dupie. Jedynie przejazdy ma za darmo, ale w przychodni nikt się z tym nie liczy. Czasem zdarzy się miła pani i znajdzie szybki termin, ale generalnie to mają w D..... A Ty już w połowie z tego co czytałam 16tc? Chłopiec czy dziewczynka bo mi umknęło;-)
No niestety tak to w naszym kraju...ja oddawałam kiedyś krew ale potem tarczyca więc już się potem skończyło.
Dzisiaj 15 skończony tydzien:) dziewczynka bedzie:)

reklama
Do góry