reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]

reklama
A masz gdzieś z zagranicą ubezpieczenie?

W PL możesz się starać o leczenie planowe w NFZ wtedy oni ci dają taki świstek że możesz sie leczyć na EKUZ i lekarz wtedy też może Ci wystawić leki z refundacją...

nie tylko. wystarczy mieć poronienia wcześniej jak ja. i pyk. urząd uważa że nie ma sensu mnie dofinansować bo przecież mogę zachodzić i ronic i tak w kółko.....

Co za niesprawiedliwość...
tak! Jestem ubezpieczona panstwowo w niemczech

Dziewczyny, dziś wyszłam wreszcie z domu po izolacji i zrobiłam betę... 16dpt wynik 199.94. Wiem że ważny jest przyrost a potem usg, ale z tego co zdążyłam się zorientować to niski ten wynik. Mój gin mówi że ok i żeby powtórzyć w czw. Wizyta dopiero 21.12. Czy któraś w Was miała podobnie...i ciąża się utrzymała? Martwię się...

Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]
Bardzo dobrze Cię rozumiem...Trzymam kciuki...

No to ja trzymam kciuki za czwartek👍 szczerze mówiąc podejrzewałam że jeszcze jest szansa 😁 Wczoraj czytałam trochę tych statystyk betahcg i Twoje wyniki nie są przesądzające 😉

reklama
tak! Jestem ubezpieczona panstwowo w niemczech

To polecam udać się do oddziału nfz (zadzwonić) w celu otrzymania dokumentu - zwie sie to formulasz typu E. Różne są tam E w zależności co się chce załatwić. Musisz wysłać do nich jakby prośbe/podanie że leczysz się w PL i przebywasz u nich a masz w Europie EKUZ i potrzebujesz się leczyć planowo. Nie znam szczegółów tego załatwienia, ale przyjmuje wiele takich EKUZ-ów i normalnie te osoby leczą się u nas w poradni i mają zniżki na leki ;)

Dla Łodzi taki przykład (to trzeba sprawdzić miasto w zależności gdzie sie przebywa)
"

Leczenie planowane za granicą wymagające zgody Prezesa NFZ (formularz E-112/S2)​

udzielanie informacji:​

ul. Kopcińskiego 69, Łódź

tel. 42 275 40 12, 42 275 40 14

e-mail: dwm@nfz-lodz.pl

godziny pracy: poniedziałek – piątek w godz. 8.00 – 16.00

rozpatrywanie wniosków o leczenie planowane:​

Departament Współpracy Międzynarodowej

ul. Hankiewicza 2, 02-103 Warszawa"

Do góry