reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]

reklama
A masz gdzieś z zagranicą ubezpieczenie?

W PL możesz się starać o leczenie planowe w NFZ wtedy oni ci dają taki świstek że możesz sie leczyć na EKUZ i lekarz wtedy też może Ci wystawić leki z refundacją...

nie tylko. wystarczy mieć poronienia wcześniej jak ja. i pyk. urząd uważa że nie ma sensu mnie dofinansować bo przecież mogę zachodzić i ronic i tak w kółko.....

Co za niesprawiedliwość...
tak! Jestem ubezpieczona panstwowo w niemczech

Dziewczyny, dziś wyszłam wreszcie z domu po izolacji i zrobiłam betę... 16dpt wynik 199.94. Wiem że ważny jest przyrost a potem usg, ale z tego co zdążyłam się zorientować to niski ten wynik. Mój gin mówi że ok i żeby powtórzyć w czw. Wizyta dopiero 21.12. Czy któraś w Was miała podobnie...i ciąża się utrzymała? Martwię się...

Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]
Bardzo dobrze Cię rozumiem...Trzymam kciuki...

No to ja trzymam kciuki za czwartek👍 szczerze mówiąc podejrzewałam że jeszcze jest szansa 😁 Wczoraj czytałam trochę tych statystyk betahcg i Twoje wyniki nie są przesądzające 😉

reklama
tak! Jestem ubezpieczona panstwowo w niemczech

To polecam udać się do oddziału nfz (zadzwonić) w celu otrzymania dokumentu - zwie sie to formulasz typu E. Różne są tam E w zależności co się chce załatwić. Musisz wysłać do nich jakby prośbe/podanie że leczysz się w PL i przebywasz u nich a masz w Europie EKUZ i potrzebujesz się leczyć planowo. Nie znam szczegółów tego załatwienia, ale przyjmuje wiele takich EKUZ-ów i normalnie te osoby leczą się u nas w poradni i mają zniżki na leki ;)

Dla Łodzi taki przykład (to trzeba sprawdzić miasto w zależności gdzie sie przebywa)
"

Leczenie planowane za granicą wymagające zgody Prezesa NFZ (formularz E-112/S2)​

udzielanie informacji:​

ul. Kopcińskiego 69, Łódź

tel. 42 275 40 12, 42 275 40 14

e-mail: dwm@nfz-lodz.pl

godziny pracy: poniedziałek – piątek w godz. 8.00 – 16.00

rozpatrywanie wniosków o leczenie planowane:​

Departament Współpracy Międzynarodowej

ul. Hankiewicza 2, 02-103 Warszawa"

Do góry