reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A masz cala procedure refundowana? Bo jak tak to leki do procedury tez powinnas miec refundowane,ja za wszystkie stymulacje placilam sama,wiec za leki rowniez.Dopiero bedac w ciazy mialam refundacje.

Doczytalam,ze ty w Pl z niem ubezpieczeniem.
Sytuacja adekwatna,jak dtiewczyny z Niemiec jezdza do Czech,dostaja zwrot kosztow po wypelnieniu dokumentow.
tak ja mialam w niemczech refundowana cala procedure, wraz z lekami ale nie chce tu juz podchodzic, czyli co powinnam zrobic? Zapytac w klinice w Polsce czy moga mnie podpiac pod jakas refundacje czy jak

reklama
Przyrosty mogą być słabe z wielu powodów uszkodzony trofoblast. Beta słabo rośnie bo on słabo wydziela hcg i progesteron niski. No, ale pęcherzyk będzie i serducho i dzidziuś. Wiesz może one sobie teraz coś tam w środku poprawia i nie zajmuje się ppierdolami typu hcg;-)
I taka odpowiedź podnosi na duchu :) co prawda nie mojego postu dotyczy ale wezmę sobie do serca :) pozdrawiam.

Tak wiem że szału nie ma i fajnie jakby była wyższa dlatego pytałam czy ktoś miał podobnie i jakie były ewentualne rezultaty...na razie muszę chyba po prostu zaufać mojemu lekarzowi.
Jeśli to była blastki to jest bardzo nisko , jak dla mnie za nisko. Jeśli zarodek młodszy to kto wie, może jeszcze coś się wykluje.

Blada ale jest.
15.12 mam zrobić betę, ale chyba zrobię jeszcze wcześniej. Mam plan jechać 12.12. Co tu robić?!🤷‍♀️
Supeeeer, jedz wcześniej na betę na pewno będzie a potem sobie porównasz przyrost 😁👏👏
Ja wczoraj sobie kupiłam taki za 6zl najtańszy i teraz się zastanawiam czy to nie pomyłka. Bo one ponoć wrażliwe na wszystko są. U mnie tez 2 kreski.
Beta hcg 6dpt= 85 prg 120
Elegancko! Może są oba jednak? 😁😁✊✊✊
Przyrostem bym tego nie nazwała[emoji85] Wczoraj 51 dziś zaledwie 57.8 wiec pewnie będzie kazała mi odstawić leki i będę się szykować do następnego podejścia..
Ale jednak w górę rośnie więc może... Trzymam ✊✊✊✊✊
@Evela.6 bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie, na pewno przyjdzie dzień, w którym się uda! 💪 ja właśnie wróciłam z transferu, ładne endometrium, ładny zarodek, prawidłowo rozmrozony.. pozostaje czekanie :)
No to teraz najtrudniejsze, cierpliwe czekanie... Byle do bety ✊✊✊
Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]
Extra! Lekarka wierzy, wierz i Ty✊✊✊ musi być okeeej 😁😘

przygotuj się na kilka tysięcy. zależy od leków ale mi wyszło chyba z 3-4 do samej stymulacji.
Ja mialam refundację ale nie na wszystkie leki... Nie wiem od czego to zależy... Niektóre na refundację normalnie, jak zobaczyłam paragon to to myślałam że zawału dostanę.... I jeszcze do męża mówiłam ze ceny maja masakryczne 🙈tu np. Mam paragon (leki tylko na ostatnie parę dni ale jest podana cena ile zapłaciłam z refundacja a ile bym zapłaciła bez refundacji. 🙈

Załączniki

• IMG_20201208_194408.jpg
    IMG_20201208_194408.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 79
No to kochane moje kobietki, mam sliczna zdrowa corke Julke 🥰
Szyjka badana dodadkowo, poprosiłam dopochwowo 3.9 więc wcześniej musiał wkraść się jakiś błąd w mierzeniu, bo drugi lekarz potwierdził ta sama długość.
Odetchnelam z ulgą i z tej radości kupiłam pierwszy mebel do pokoju córeczki, biała komodę Ikei 🙂

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry